Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zatím velice zajímavý cyklus. Pod hladinou: Klasická emotivní sonda Alice Nellis do hloubi jejích postav a zase režijně i herecky výborně zvládnuta. Bohužel to místy shazuje předvídatelný scénář a jistá divácká odtažitost. 70% Lež má rozbité auto: A prý, že u nás nejde natočit svěží a vtipná romantická komedie. Vojta Kotek hned ve svém režisérském debutu dokazuje, že to jde. Zvláště, když má k dispozici přesný scénář a výborné herce. Zatím asi největší překvapení.80% Druhý dech: Bohužel už scénáristicky malinko nedomrlé a někdy to až příliš tlačí na emotivní strunu. Režie ale na televizní počin stále velmi fajn a Langmajer s Malým to uhrajou i v těch horších chvílích.70% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Cyklus TV filmů z tvorby České televize. Každý díl je úplně jiný, jak herci tak i režiséři a kvalita se pohybuje všemi směry. Porovnání jednotlivých filmů: 1. Pod hladinou ( 7/10 ) - Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár; 2. Lež má rozbité auto ( 7/10 ) - T. Vilhelmová, V. Dyk, J. Čvančarová, M. Ruppert; 3. Druhý dech ( 9/10 ) - J. Langmajer, P. Hřebíčková, O. Malý, L. Vaculík; 4. Hvězdička ( 7/10 ) - T. Brodská, M. Suchánek, M. Hofmann, T. Voříšková; 5. Klukovina ( 8/10 ) - M. Taclík, P. Liška, V. Machuta, Z. Piškula; 6. díl Chromozom ( 6/10 ) - Tereza Brodská, Hynek Čermák, Barbora Kodetová; 7. Čistá práce ( 6/10 ) - J. Plouhar, P. Beretová, P. Špalková, M. Finger 8. Byl lásky čas ( 6/10 ) - I. Janžurová, D. Havlová, V. Freimanová, O. Vetchý ---- Prostě takové malé nevinné lži. / Viděné epizody 8*dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Reklama

triatlet

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: (90%) Scénář Alice Nelis nemá chybu. V převládajícím dramatu se objeví vtip (scéna s plaveckou lekcí neplavce v potapěčských brýlích), herecké vedení je perfektní, zajímavě je rozvíjena cykličnost vnitřních monologů hlavní hrdinky. Po dlouhé době jsem viděl televizní film, na který bych s chutí zašel do kina. ---------- Lež má rozbité auto Kotek s Kolečkem jednoduchým pokusem o vtip nic nezkazili. Díky ústřední dvojici a B. Hybnerovi pro mě lehký nadprůměr (65%). ---------------------- Druhý dech Opět herecky přesvědčivé. Ale samotný vývoj postav a vystavění scénáře mi připadaly průměrné. Navíc romantický závěr působil natahovaně, ale (!) za životní matematickou rovnici ve vypointovaném dovětku + 10% (= 65%). -------------------------- Hvězdička: (65%) Herci (od Suchánka přes Voříškovy, Kotka, Brodskou až po Hofmanna) opět dokázali vdechnout postavám život. Navíc jsem se u některých hlášek bavil. Problém je s uvěřitelností scénáře - opomine-li divák klišé s "Pomáhat a chránit", zůstává řada otazníků, proč bulvár neodhalil identitu Iris. ---------------------------- Klukovina: (70%) Opět herecky přesvědčivé výkony. Víc než "klukovina" ve vztahu k učiteli mě zaujaly rodinné vztahy. ----------------------------------------------- Chromozom: (95%) Velmi dobrý scénář, který by stačil téměř na samostatný film. Tereza Brodská v některých scénář vyrovnala svůj výkon z filmu Dvojrole Zajímavě zpracovaný vývoj "překvapivého" otcovství. Oceňuji i otevřený závěr. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je hodnocení z roku 2013 (v závorce odlišné hodnocení po roce 2020): 1. Pod hladinou (A.Geislerová, T.Pavelka, Luknar) - 3*, 2. Lež má rozbité auto (Vilhelmová, Dyk, Ruppert) - 3*, 3. Druhý dech (J.Langmajer, O.Malý, Hřebíčková) - 2* (3*), 4. Hvězdička (Suchánek, Brodská, Voříšková) - 2*, 5. Klukovina (Taclík, Liška, Medvecká) - 4* (3*), 6. Chromozom (Brodská, H.Čermák) - 2* (3*), 7. Čistá práce (Plouhar, Benetová) - 2* (3*), 8. Byl lásky čas (Freimanová, Janžurová, Veškrnová-Havlová) - 4* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom díly Lež má rozbité auto & Druhý dech, z čehož se ucelený názor udělat nedá. Už proto, že jsou obě epizody jako den a noc. V té první je špatně skoro všechno, dialogy, šablonovitá zápletka a nepřirození herci (chemie mezi nimi je v podstatě nulová a kdybych měl podle toho soudit něco o jejich vztahu, tak jsou zralí na manželskou poradnu). Vymlouvat se na špatný scénář "zamilované" duo nemůže, protože Michalu Dlouhému stačila vedlejší role aby si obě hrdličky i s doprovodem namazal na chleba. Epopej úpadku ředitele za vrcholící hospodářské krize je zpracovaná mnohem lépe. Hřebíčková a Langmajer působí jako opravdový pár, a jejich životní problémy jim věřím. Možná zafungoval námět, který má přece jenom větší potenciál než tokání bohéma snažícího se sbalit ustrašenou svobodnou matku, a scenárista se mohl adekvátně vyřádit. Hodnotím alibistickým průměrem, což je nejspíš až moc, protože podle ohlasů jsou zbylé díly horší než tyhle dva. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Noční podnik nese název Play Club Prague a je na adrese Hybernská 1271/32 na Novém Městě. (sator)
  • Natáčeno v lokalitě autokempu Županovice u řeky Dyje. (sator)

Reklama

Reklama