Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem From Beyond viděl před spoustou let na VHS od Intersonicu a dodnes si na to setkání se světem za hranicí pamatuju. Bavilo tehdy i dnes. Příběhově sice odpovídá krátké povídce, ale je-li ta povídka od pana Lovecrafta, dá se hrát velká laterna magica. Dvojka Gordon/Yuzna je pak zárukou minimálně nechutně přitažlivých latexových triků a tady se jich dočkáme měrou vrchovatou. K tomu kupa třešniček v podobě ukousnutých epifýz, vysátých či alespoň okousaných mozků, vydloubnutých očí, erotických představ a la japonské hentai a další divukrásné detaily. Mezi všemi mi pak utkvěla Barbara Crampton v koženém oblečku, vskutku utkvělá představa. Čtyři chapadla se na nahém těle svíjejí. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bolenie hlavy? Jeffrey Combs a jeho úhory za dverami! Adaptácia príbehu H.P. Lovecrafta From Beyond, ktorý bol spísaný už v roku 1920 (publikovaný až v roku 1934), vstúpila do pekných 80tych rokov efektne a herecky na úrovni. Vyšiel z toho rozmanitý sci-fi horor s množstvom nápadov, pohrávajúci sa s myšlienkou paralelného sveta, ktorého sila a vedomie sa usiluje o desivú expanziu. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak trochu průměrné béčko, kdy celý štáb obstarají tři herci a pár "kolemjdoucích". Opravdu nejvíc se mi líbily masky, které mi připomněly starou dobrou školu a také horror The Thing. Jinak to byl tak trochu nesmysl, ale na zabití dvou hodin je to celkem v klidu, ač za horror se to v dnešní době už vydávat nemůže. 45% ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Lovecraftová poviedka tak trochu zbytočne natiahnutá. Oceňujem hlavne výbornú hororovú atmosféru a jedinečné body hororové scény s praktickými maskami (tie sú fakt lahôdka!), no prekáža mi to, čo je tam navyše a to zbytočné pridanie sexuálnych prvkov, ktoré narúšajú temnú atmosféru. Pridanie línie o pojedaní mozgov síce odbočila od Lovecraftovej pointy, ale filmu až tak neškodí. Každopádne 80s lahôdka, aká sa dnes už netočí. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si podpísanie sa času a aj to, že vo svojej dobe to musela byť hnusná úchylačina, ale dnes sa na to nedá pozerať inak ako s pobavením. Hnusných nápadov a krvavých či slizkých výjavov je tam požehnane, ale chýba mi tam väčšia logická prepojenosť a samotný aktéri sa chovajú veľmi nelogicky, čo mi ničilo výsledný dojem a nejako som si nemohol vychutnať poriadne ten film. Avšak Barbara Crampton v latexe potešila... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)
  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)
  • MGM vydala DVD verzi, která obsahuje některé očekávané scény navíc. MPAA (Motion Picture Association of America) požadovala, aby byly vystříhány S&M a gore scény, aby mohla být verze označena jako R-rated. Odstraněné zaběry byly poté vydány s verzí publikovanou na Monsters HD Channel (kopie této verze byly distribuovány na internetu). (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama