Reklama

Reklama

Gangsterský boss Alexander Coates (Steven Seagal) sa chystá odísť na odpočinok a opustiť svoje impérium vybudované vo veľkomestskom podsvetí. Keď sa ale v meste objaví nový konkurent Ice Man (Ving Rhames), musí sa Alexander rozhodnúť, či prenechá moc nad impériom Ice Manovi, alebo znovu zabojuje o všetko, čo počas svojej kariéry vybudoval. Alexander dlho neváha a s pomocou svojho dávneho priateľa Jimmyho Peanutsa (Danny Trejo) a zabijaka Romana Hursta (Bren Foster) sa púšťa do záchrany starej hierarchie podsvetia – hierarchie, v ktorej Alexander vládne pevnou rukou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (74)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně mi to nejde na rozum. Za porážkovou svini, předstírající s bandou klaunů Ajkiddo, by nejeden ředitel cirkusu vyplajznul majlant, tak proč se Štefan neustále ponižuje před kamerou? Pork for execution opět dokonale naplňuje Pištův septikový standard posledních let. S xichtem koženějším než jeho XXXXXL bunda se funivě potácí mezi záběry a tu a tam se těžce převalí na nějakého statistu, aniž by se hnul z místa. Abychom si užili i trochu toho opravdového baletu, najmul si za orál do té katastrofy nějakého vytepleného jelimana, co umí dát nohy do tři čtvrtě na tři, a tak s rukama rozmlácenýma kladivem ukope za sto minut víc, než Farzekašovi pro Telekom. O prudce sofistikovaném scénáři se raději rozepisovat nebudu, mohl bych se totiž úchylit k přísně logickému a nechutně naturalistickému popisu děr zfetovaných štětek. Šup s tím do hajzlu! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Teď mi dovolte, abych vám pověděl, něco málo, co tomu předcházelo....... Teda nechtěl jsem mu to dovolit, ale byl jsem zvědav na výkon Danny Treja, a tak jsem mu to dovolil. Po deseti minutách mě silně začala lézt na nervy nepříjemná hudba. To je něco strašného, ale bohužel ani obsahově to není žádná sláva. Když jsem četl herecké obsazení, skoro jsem zajásal, ale to jsem se spletl. Obsah je příšerný a dialogy hrozné. Mínusem je také zbytečně moc mučících a krvavých scén. Co tím chtějí tvůrci dohnat, to ví snad jen bůh. CITÁT - Vymlať rozum z toho negra......... Dá se říci, že to jediné na tomto špatném snímku je skoro hvězdné obsazení. Nezachránil to ani Steven Seagal, jako Alexander, ani Ving Rhames jako Iceman. Snad nejkreativnější byla postava kuchaře se jménem Oso, toho si zahrál Danny Trejo. Bohužel, moc prostoru tato postava neměla. Jeho scény se škorpiony (zvířata ne zbraně) a narovnávání prstů, jsou snad ty nejlepší v tomto příběhu. CITÁT - Mexický šaman, ale jsem jen kuchař............ Nelogické a nepřijatelné je však to rychlé uzdravení rukou, to jsem kroutil hlavou. Tak 20% víc ani ránu kladivem. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Je čas dať si nejakého Seagala, lebo asi začínam mať absťák. Dej je asi o tom že Steven je nejaký boss podsvetia a madafaka černosi chcú prevziať jeho kšeft. Trúfajú si, lebo ich vodcom je Ving Rhames ktorý sa ako jediný môže svojimi pompéznymi telesnými proporciami Seagalovi rovnať. Veľká škoda že si to vôbec nerozdajú, to by bolo ako Godzilla vs. King Kong. Scenár nie je moc zložitý, napriek tomu miestami vcelku neprehľadný ( Stále som nepochopil ako to bolo s tou nešťastnou likvidáciou vo väznici ) a dialógy sa nesú v duchu "hej negri, teraz som tu šéfom ja vy buzeranti"! Čo dokáže vytiahnuť upotené béčko na tri hviezdy je samozrejme dosť veľké množstvo akcie a krvavého násilia, je to predsa akčný film. Celé to najviac ťahá nejaký fešák menom Bren Foster, ktorého som už videl v inej Seagalovke a ukazuje že na to naozaj má keď predvádza svižné bojové umenie a efektné rotačné kopance v štýle Scotta Adkinsa. Ba čo viac, tie scény dokonca ani nie sú zostrihané v toľko nenávidenom štýle "epileptikom rýchlo a ľahko", takže sa to dá normálne pozerať. Samotný božský Seagal tu hrá miesto huslí len na tamburínu, ale má tiež pár súbojov. Tie sú bohužiaľ silno rutinné, naštastie aspoň trochu ozvláštnené prvkami ako prerážanie stien hlavami protivníkov. A v jednom zábere dokonca urobí ten mamut akúsi skoro-otočku a keďže mu bolo vidno xicht, tak to bol asi naozaj ON! Danny Trejo už zabil Seagala v Machete, ale tu je za dobrosrdečného kuchára ktorý dokáže zázračne vyliečiť hrdinove dolámané haxne behom pol dňa pomocou škorpiónieho jedu. Medzi stupídnymi béčkami jeden z tých lepších kúskov. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm koľko dať tomuto skvostu? Má to svoje plus. Bren Foster je zaujímavý bijec. Snažil som sa identifikovať jeho štýl. Thajský box a taekwondo sú jasne viditeľné. Aj nejaký ten knife fighting ala eskrima. A pokiaľ ma zrak nešalel predviedol aj pár chmatov podobných aikidu majstra Seagala. Taký druhý Adkins, akurát o trošku slabší. Trejo v pohode, Rhames tiež. Jeho hláška "Did I fuck you last week? Stop wasting my dick time" patrí k tým najlepším. Liečbu Brenových rúk nazvem kontroverznú. Čo film ťahá ku dnu je paradoxne Seagal. Ostatný sa aspoň snažia. Popri nich je vidno, že božský Burger King na to fakt prdí. Hlášky slabé. Brucho veľké. Súboje odfláknuté. Navyše aj to málo zaujímavého za neho spraví záskok. Keby Steve aspoň trochu snažil dám béčkové tri. Lebo je to o triedu lepšie ako Maximum conviction. Ale zas tu priveľmi vinikne ako na to Seagal a nemá a ani sa nesnaží. A tú jeho lenivosť musím strestať jednou hviezdou dole. 45% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se dobrovolně, bez mučení, že od "Force of execution" jsem očekával (i po skouknutí traileru) takové nějaké "lepší" béčko, než jakými byly poslední 2-3 Seagalovky. Výsledek mě překvapil (nasral) více, než by bylo zdrávo, ale popořadě. Tak jako ve většině případů bych začal nějakými klady. No, to bude "rychlovka" asi taková, jako když před chlapem, co neměl rok sex, roztáhne nohy nějaká sexy modelka. Takže plusem je Bren Foster a bitky s ním natořčené. Ten kluk není špatnej a zastíní celý zbylý ansámbl. Dalším kladem je občas Seagal s jeho bradkou, kterýmu, aspoň zezačátku, jeho drsňáka věřím. Zbytek je prostě standardní žumpa. I když tu jsou Trajo, Rhames, tak se žádný zajímavý fight nekoná a závěrečná střílející scéna, kdy Steven běhá úplně nemotorně po baráku a ve směšných brýlích jde po protivnících, to už je z kategorie "parodie". Je to hnus, pryč s tím! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Aalbuquerque v Nové Mexiku. (rafix)

Reklama

Reklama