Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe oddychová dráma s Tomom Hardym, ktorá nepôsobí zaujímavo a efektívne na každého, len na toho kto v tom nájde niečo viac. Nevadilo, mi že sa tam vystrelilo len dvakrát, ale na ten moment sa oplatilo čakať až takmer do konca a tak tiež nemožno zabudnúť pripomenúť silne emočné zapojenie šteňaťa. Hardy to zahral zas raz perfektne. 80% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi komorní sonda do života barmana dělnické čtvrti, do které patří vraždy a mafie stejně jako brokovnice pod pult. Plochý scénář bez vyhrocených okamžiků a povrchní rozkreslení postav budí dojem, že se celý námět mohl pohodlně vměstnat do 25minutové povídky filmu o gangsterech, na druhou stranu nelze příběh ani vývoj jednoduše zařadit mezi tucet dalších, a tak se divák za přispění solidního obsazení nechá pohodlně unést bez předsudků dalšího děje vývojem příběhu až k závěru. Dvousečnost filmu má pak nevyhnutelně za následek rozporuplné hodnocení a divák si tak musí k Drop sedat s tím správným rozpoložením a očekáváním. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,6miliónaTržby USA $10,724,389Tržby Celosvetovo $18,658,381▐ dosť dobré herecké obsadenie a dá sa povedať že vo svojich úlohách aj snaživé ale komorne poňatí príbeh nedovolí väčší rozmach, takto len šedí priemer, ktorý v konečnom výsledku nie je ničím zvláštni /50%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí vcelku príjemne a to je pri filme hlavné. Systém záporákov, ktorí sa začnú postupne objavovať medzi hlavnými postavami, u tohto filmu skvele funguje a udržiava daj prehľadný a napínavý. Európsky rukopis viac ako zrejmý, ponurá atmosféra, excelentný Tom Hardy. Snímka má v názve Prachy, ale o tie ani tak nejde, hlavná dejová linka je iná. Dráma o prihlúplom barmanovi, okolo ktorého sa deje veľa špiny a on to snáď vôbec nechápe. Je to len barman, čo sem tam stráži zber špinavých peňazí, ale sám sa do ničoho nepletie. A k tomu sa zoznámi s krásnou Noomi Rapace. Je čas byť za princa a zachrániť ju. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama