Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

maddy 

všechny recenze uživatele

That escalated quickly! Helix bol jeden z mojich najočakávanejších seriálov na začiatku nového roka, bohužiaľ po troch epizódach to vzdávam. Za tie dlhé hodiny života mi sledovanie podpriemernej sci-fi variácie na The Thing skutočne nestojí. Námet o víruse šíriacom sa v odľahlých laboratóriách niekde na Antarktíde (či kde sa to vlastne odohrávalo?! nudilo ma to, nedával som pozor!) je síce maximálne pútavý, ale čo z toho keď nohy podkopáva absolútne rutinná réžia a množstvo klišé dejových barličiek (nakazený je brat jedného vedca; dvojica vedcou sú rozhádaní rozvedení manželia atď.) Celé dianie za tie cca dve hodiny (E01E2 – 85 min / E03 40 min) nemalo takmer žiadnu atmosféru, o napätí alebo strachu sa nedá hovoriť už vôbec, takže seriál pôsobil dosť nezáživne, bez výrazného tempa. Navyše scenár na začiatok neponúkol nič čo by tu už tisíc krát nebolo a čakať na odpovede, objasňovanie záhady ma v podstate ani nezaujíma. Do toho všetko dosť otravné postavy, ktoré často jednajú pomerne nelogicky (moletná vedkyňa) , naivné dialógy a chabý vizuál ako z lacného béčka 80. rokov. Nie, tomuto šancu do budúcna nedávam ... ani kvôli môjmu obľúbenému Billymi Campbellovi (z vynikajúcej prvej série The Killing). Márna snaha, Syfy, márna. Z tohto ďalší kult v podobe Battlestar Galactica rozhodne nebude. ()

erased 

všechny recenze uživatele

To, co se prvních šest epizod dokázalo prezentovat jako jakž takž fungující mysteriózno, se i přes otřesné herectví a bohužel z velké části naprosto nezvládnuté napětí s přibývajícími díly proměnilo v beznadějnou slátaninu, která se v zájmu nekonečného šokování a napínání a poutání pozornosti nechtěně změní v parodii na sebe sama. A zdaleka za to nemůžou jen komičtí zombíci. Nakonec se totiž neochvějní a v nenadálé zlepšení stále doufající diváci dočkají třeba i pěti shockerů za díl a ve zkratce tak Helix nejlépe začne nejlépe vystihovat desítihodinová dramatická veverka s na pozadí puštěnou libovolnou kulisou z produkce Asylum. A co je hůř, tvůrci (a co je ještě hůř, diváci) neměli ani dost soudnosti na to, aby celou tu taškařici alespoň včas ukončili, a tak její závěrečný cliffhanger slibuje do příštího roku katastrofu ještě monstróznějších proporcí. Ruce pryč! _____ I přes vlastní odpor jsem nakonec druhé řadě šanci dal, a dojmy z ní jsou překvapivě o řádný kus lepší. Přestože nechápu jakým způsobem, a hlavně za jakým účelem, tvůrcům se nejednou podařilo balancovat na hranici mezi jakýmsi konspiračním hororem (který je základní premisou seriálu) a groteskní parodií (kterou zase evokuje pohodová hudba) - obzvlášť co se týče jen zřídka se objevivších zdeformovaných zombie). Časový posun od první řady byla také skvělá volba, a ač jsou všechny hlavní postavy stále naprosto nesympatické, konečně se nad nimi díky novému prostředí izolovaného ostrova s šáhlými kultisty dá alespoň mávnout rukou. To bohužel stále neplatí o překomplikované ústřední příběhové lince, ale po loňském fiasku se v tomto ohledu zlepšení očekávat stejně nedalo. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Celé Béčkové přesto však nenudící s několika dobrými momenty, občasnou mrazivou atmosférou, dobrou kombinací vážných scén a veselé hudby a hlavně s podivným koncem. Na 4* stačí, ale jsou vážně slabé. Edit: Druhá řada si udržela přibližně stejnou kvalitu. Změna prostředí neuškodila, ačkoli to ztratilo tu mrazivost první řady. Mělo to pár parádních momentů (Michael dávající otrávenou štamprli dítěti, Flight of the bumblebee) a závěr by byl dost boží, nebýt dodatku z budoucnosti, který byl ve výsledku úplně zbytečný, když další řada nebude. Kdyby to usekli o 2 minuty dřív, tak jsem naprosto spokojen. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Viděny prozatím všechny tři aktuální díly a já od toho zatím dostala přesně to, co jsem čekala. Mě herci vcelku sympatičtí jsou, hororová atmosféra sice ve třetím díle začala trochu pokulhávat (v prvním a druhém byla dokonalá), ale i tak je ucházející. Scénář je podle mě hodně dobrý, zatím to dává vše smysl (to jak děj, tak chování postav). Akorát by to chtělo trochu víc postavy přiblížit, protože pokud to takhle půjde dál, pochybuji, že si k nim udělám nějaký hlubší vztah. Rozhodně se budu dívat dál. Jen si zatím neumím představit, že by to dokázali smysluplně roztáhnout na víc sérií. ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série přislo kruté vystřízlivění.Po prvních dílech a napínavém nástupu nutno konstatovat, že Helix se dějově zesral z (původní) podoby a dějové zvraty se změnily ve zvratky. Další fail jako Defiance. Survival horor se změnil v debilní rodinné drama, jehož pozadí tvoří spiknutí spolku mentálně retardovaných zlých "elfů" - jehož členem je evidentně i Posrandech :) .Syfy snad neumí točit seriály. ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama