Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|76%| O něco lepší jak první díl, kterému jsem dal 3* (65%). Ten měl méně vtipných scén a tenhle byl alespon svižnější a zábavnější. Jinač mé vyjádření proti odpůrcům Trošky jsem napsal už v komentáři k předchozímu dílu. Prostě typická česká Troškova blbůstka to je. A to je špatně ? No, záleží jak to divák přijme. Já jsem se bavil. Samozřejmě, větší úlety jsou původní tři Troškovi Kamenáci. Tohle ale bylo také pěkně spracované. Každá postava měla svůj prostor. Babky, které mě zaujali v prvním díle zde měli o dost větší prostor. Babka co sežrala koláčky plné marihuany, nebo sjetý kontrolor - no to ptostě nemělo chybu. Babka skákající na trampolíně - ještě hlášky k tomu. Co je na tom proboha špatného ? Herecké obsazení bylo skvělé. Byl bych ještě snad víc spokojenější, kdyby zde bylo ještě víc vtipných scén a nápadů. Ale toto je mírněji pojato než Kamenáci, tak chápu tento Troškův styl. No už ted se těším na trojku na kterou chci do kina a předpokládám, že dám opět 4* jako u tohoto dílu. Tot vše. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. No nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj volné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsme na to vyrazili hned jak to bylo možné v první den premiéry a hned na první promítání, už návštevnost v sále pro 350 lidí se nás krčilo dohromady 33 nadšenců z toho bylo dost malých dětí, kteří se asi jediný smáli. To už bylo docela dost divné. Já neustále koukal na mobil a čekal až tahle křeč skončí, dlouho už jsem se takhle nenudil. Nebýt ve filmu p.Kikinčuk, který jediný občas dokázal být i vtipný, tak je to u mě jasný odpad. Děj je nulový, někteří herci jsou tam úplně zbytečně, něbot nemají s dějem nic společnýho viz Dolanský,Pecha,Kostelka atd. Nejvíc mě fascinuje jak si tvůrci myslí ,že se budu smát tomu jak báby chlastaj a k tomu se i sjedou. Jen se děsím s čím přijdou ve 3.díle. Ps-oproti tomu je Dědictví celkem pěkný film tech 50% je zasloužených. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že dvojka byla podobně jako jednička vtipná až až, hlavně začátek s bábou svištící si to po okresce bylo parádní. Děj je tu ale o mnoho jednodušší a nějakou větší zápletku nečekejte, v tomhle případě byla jednička mnohem lepší. Účel pobavit to splnilo a návštěvu kina rozhodně nelituji, i když si zrovna přímo vedle mě nemusel sednout starší děda, když bylo všude okolo volno... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama