Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Aky 

všechny recenze uživatele

Ouha, kdo by to řekl! Dánové a western v roce 2014 - a taková paráda. Při zachování westernového schéma chytře a vynalézavě vedený příběh sice s předvídatelným závěrem, ale mnoha nečekanými zvraty. Výteční herci v čele s Mads Mikkelsenem, který je schopný zahrát úplně všechno, jako by právě to byla ta jeho nejlepší poloha. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Modlili jsme se, aby nás někdo spasil. Teď jsou tu jen samí poctiví lidé." Slova pokrytcova v závěru filmu, který byl na slovo poměrně skoupý, ale když už se začalo mluvit, dialogy stály za to. Dobře napsané, vygradované a s několika vyloženě bravurně vymyšlenými scénami. Třeba když začne ten petrolej téct skrz průstřel ve střeše, tak ač si v podobných věcech nelibuju, musel jsem uznale zvednout palec nahoru. Jen tu a tam jsem přece jen postrádal určitou jemnost při tvorbě charakterů, třeba ten kluk, co jediný Jonovi pomůže, by si podle mě zasloužil ve filmu trochu víc místa, zejména na místo "princezny", což byla asi jediná věc, která mi do filmu vůbec neseděla a klidně bych jí oželel. Já vím, žena bez jazyka, to může být pro někoho sen, ještě kdyby měla pivovar, bylo by to ideální, ale asi nejsem ten typ. Naopak nejlepší a nejsympatičtější postava byl Jonův bratr Peter, takovýho bráchu aby jeden pohledal. Celkově výborný přímočarý western, Dánové se po Honu a Únosu opět vytáhli. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento jednoduchý western je o jedinečnej charizmatickej tvári Madsa Mikkelsena. Všetky zábery na jeho pohľad či čin vytvoria tú správnu esenciu ladiacu s tempom, atmosférou a samotným dejom príbehu. Prifarbené vizuálne obrázky boli maximálne efektné a všetko ostatné bez príkras a odbočiek. Jednoduché a priamočiare. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen jede svůj poctivej styl bez emocí a šoupe si to s kolty napěchovanými střelným prachem do divokého západu. Ono samo o sobě je zvláštní už jenom to, že Dánové točí western. Nicméně musím říct, že v rámci evropsky hvězdného obsazení to nedopadlo zase tak zle. Příběhově ale nemá vůbec co nabídnout, takže jediné, co opravdu zaujme, je snad prostředí a nebo způsob, jak je film natočen. K westernům se mi dostává těžce, takže aktuálně tři hvězdičky. Je ale dost možný, že až se k němu někdy v budoucnu došourám, zvýším ještě o jednu. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak Evropané opět vracejí úder Amíkům na westernovém poli. Dánská (!) reminiscence na westerny Anthonyho Manna se vší tou drsností, špinavostí a přímočarostí. Děj ubíhá jak šílený kůň, moc se toho nenamluví (a když tak to stojí za to), napětí chvílemi nedá vydechnout, přestřelky mají šťávu a o životy hrdinů se skutečně bojíte! Herecké obsazení je vskutku velkolepé - Mads Mikkelsen tím mlčenlivým mstitelem prostě je, Eva Green je i s jizvou na rtu krásná a éterická a Jeffrey Dean Morgan je naprosto excelentní hajzl, který ve westernu dlouho chyběl (prakticky od doby Malého Billa, resp. Johna Heroda). Nemám problém udělit 100%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno