Reklama

Reklama

Johnny Worricker: Bitevní pole

(TV film)
  • Velká Británie Salting the Battlefield
TV spot

VOD (1)

Po útěku z ostrovů Turks and Caicos se Johnny a Margot neustále snaží měnit místo svého pobytu a cestují různě po Evropě, aby je agenti MI5 nenašli. Johnny kontaktuje Rolla Maverleyho, aby tisku vyzradil informaci, že premiér Alec Beasley je podplácen charitativní nadací Stirlinga Rogerse. Tajné složky sledují i Johnnyho těhotnou dceru Julianne, což se mu nelíbí, a proto se chce vrátit do Londýna. Aby zmátli své pronásledovatele, Johnny a Margot se rozdělí, zpět do Británie jede každý sám. Margot agenti MI5 vypátrají a chtějí ji zatknout. Pomůže jí Rollo, stihne ji naložit do auta a odvézt k Johnnyho příteli z Cambridge. Johnny se pak sejde s Tankardovou, která mu prozradí, že to byla ona, kdo připravil premiérův pád, a žádá ho, aby se vrátil k MI5. Johnny to přijímá výměnou za Julianninu a Margotinu bezpečnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

emma53 

všechny recenze uživatele

Dneska celkově nepobírám dech a tak ani Helena s Billem, na které jsem se vysloveně těšila, mně moc nepomohli. Je mně líto, ale většinu filmu jsem měla pocit tápající se ženy v politických kruzích, kde bych potřebovala překladatele a nebo alespoň průvodce. Prostě jen prima herci na které se fajn dívalo. Sorry, ale já dnes jen za tři a to ještě spíš za tu druhou polovinu filmu. Zkusím ještě Na straně osm z této trilogie a uvidím, třeba na mě David vrhne paprsek, který mi dopomůže k vyššímu hodnocení. I když jeden čtvereček už dostal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spíše pokračování jedničky, než nějaké větší dějové navázání na dvojku. Z té se sem přehoupla jen zmiňovaná smrt z pláže, jméno ostrova a Helenina postava. Vracíme se k politickým čachrům v zemi Down Street 10 ale nejen za těmito dveřmi, ale už mi tu bylo nějak navíc přílišno lidského dramatu a vyříkávání si vztahů mezi postavami, což nesedělo k jakémusi špionskému mysterióznu, o které se mělo zřejmě jednat. [SPOILER!] A finální vyznění ála "všechno bylo plánované, dobře jste posloužili a všechno, co se za dva a půl filmu stalo, byla ve výsledku jen fraška, tak pojď domů" mě poměrně zklamalo, čekal jsem něco trochu víc. [/SPOILER] ~ Pokud to ale pojmu jako trilogii, tak na televizní poměry slušná práce, byť s lehce sestupnou tendencí schopnosti udržení pozornosti diváka. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkově mají na televizní produkci tyhle filmy s Billem Nighym v hlavní roli velmi dobré herecké obsazení. Je fajn vidět herce v takových filmech, že si nenechávají svůj um jen pro velká plátna. Bohužel ani jeden z trojice filmů s postavou Johnnyho Worrickera mě nedokázal skutečně uhranou, a to ani scénářem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

3. díl, který už nedohnal úroveň toho prvního. Bill jako analytik MI5 v agentském filmu, kde nepadne jediný výstřel. Od samého začátku se to točí kolem jedné složky, kterou si vzal domů k prostudování. Také kvůli těhotné dceři se vrací za zahraničního úkrytu v Německu zpět do Anglie. Intrikánský a podplácený premiér, se kterým se setká, elegantně odstoupí, aby přešel do role "neposkvrněného" mírového vyjednavatele. Nová šéfka oddělení v MI5 je do celé věci tak zvláště zapletená, Bill se rozejde s Helenou, aby se na konci opět vrátil do MI5. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že skvělý produkční i herecký ansámbl dokáže neotesanou operetu bez mrknutí oka vyšroubovat k dokonalosti bravurního barokního kusu. Vyberte si jakékoli téma, vytvarujte si libovolné figurky, a jejich ladný pohyb po trajektoriích herní palety bude pod taktovkou zručného režiséra za zvuku jazzu pro diváka vždy působivým zážitkem. Problém je, že operetní story zůstává stále sama sebou. A realismus rozhodně není tím, co by jí bylo možno vytknout. Kdyby tak skutečné figury politické a špionážní scény dosáhly jen z dvacetiny kvalit charakterů zdejší propletené story, která nakonec umírá na svou přílišnou levitaci. Ale vzpomíná se na to hezky. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama