Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre, veľmi dobré, vlastne skoro perfektné. Bratia Spieringovi vás od začiatku doslova hodia do filmu, kde vlastne netušíte o čo kráča. A keď sa chcete o tom dozvedieť viac, tak vám to tesne pred xsichtom strihnú na nejakú drámu o dievčati. A potom, potom to začne. Predestination sa rovnako ako puzzle zrazu začne skladať dokopy a postupne to začne aj dávať zmysel. Tempo sa zvyšuje, Ethan Hawke začne hrať čoraz viac presvedčivejšie, gradácia stúpa a nakoniec ste s toho úplne v prdeli ako strašne je tento film cool. 85% - 4* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozkošne zacyklená časovka na tému, či bolo skôr vajce, sliepka alebo kohút. Vôbec netuším, či to nakoniec môže dávať nejaký zmysel, ale to vŕšenie paradoxov je luxusné. Film je v podstate komorná dialógovka s minimom akčných a trikových scén, atmosféra mu ale nechýba a vďaka šikovnej réžii a hercom (celý film v podstate odohrajú tri osoby) to neskutočne odsýpa a kým sa spamätáte, zízate na záverečné titulky a vravíte si: "Kurva, čo sa to tam vlastne stalo a kde to vlastne začalo a skončilo?" ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

I přes pointu prohlédnout relativně brzy, je Predestination atraktivní film. Spierig brothers (snad se z žádného z nich nestane žena:)) rozhodně umí točit filmy, vizuálně nápadité a s netradičním pojetím. Zda výsledné cestování časem a otázka smyšek/paradoxů a diskuze nad "co bylo dřív" je ve výsledku důležitá a dává smysl, je věcí druhou. Tvůrci si dobře pohráli se skladbou příběhu a nastříhání scén do nesprávného pořadí, aby diváka zmátli a mohli mu v závěru předvést ten konec, ke kterému vše spěje. Není to ve stylu Mementa, ale je vidět ta účelovost. Milovníci cestování časem zde rozhodně najdou důvod, nad čím přemýšlet a ostatní si mohou i místo Heinleina přečíst rovnou Stráž času od Poula Andersona, která v podstatě o časových agentech a časové agentuře vypráví v celkem komplexním pojetí. Spoiler: Snad více než samotný časový-příčinný paradox mě zaujalo zpracování tajných organizací (vesmírná agentura, časová kancelář), která v sobě vytváří až americkou reflexi vytváření si vlastních nepřátel pro zdůvodnění vlastní existence... možná i to je předučeno:). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběh plný časových paradoxů, jehož suverénním vrcholem je první polovina ve znamení retrospektivního vyprávění o jednom neobyčejném lidském osudu. Kdyby byl celý film natolik strhující a atmosférický jako tato úvodní pasáž, která mi jen krásně sladěnými záběry na obličeje obou diskutujících hrdinů způsobovala příjemné mrazení, jednalo by se o absolutní a dosud nevídanou pecku. Jenže posledních třicet minut mi nejenže až příliš zamotalo všemi časovými posuny hlavu, ale také zcela narušilo dosavadní harmonii vyprávění, díky níž jsem doposud neskrývaně chrochtal blahem. Jakoby odvážní Spierigové chtěli sdělit strašně moc, ale zatímco v úvodu jsem jim to žral a věřil, v závěru jsem skoro neposlouchal.... Velká škoda. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • Před první cestou v čase, kdy hlavní postava (Ethan Hawke) přísahá na pravidla a podává si ruku s dalšími agenty, má v záběrech zblízka na pravé ruce řemínek, ale v záběrech z dálky ho nemá. (JohnSmith)
  • Film vznikol na motívy sci-fi poviedky „All You Zombies“ (česky "Vy všichni zombiové") od Roberta A. Heinleina. Tú napísal za jediný deň, 11. júla 1958 a ako prvú ju publikoval v marci 1959 časopis Fantasy and Science Fiction, po tom, čo ju odmietol Playboy. V roku 1980 bola poviedka nominovaná na prestížnu cenu Balrog Award, za krátku beletriu. (Rorschach_SK)
  • Přibližně v 9. minutě zvedá jeden barman kolegovi pohyblivou část baru, aby mohl pronést piva. Záběr končí, když je uprostřed baru, ale v dalším záběru jde opět k baru. (fcapab)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama