Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle néé prostě !! 40 min se kecá v baru a pak příjdou nějaký 3 trapný časový paradoxy a celý si to hraje na hrozně vážnou věc ... ----> Ano, budoucnost je předem daná a lidská vůle ji nikdy nemůže změnit. Stalo se tak již při velkým třesku, kdy každá částice dostala svůj směr a tím pádem na základěš fyzikálních a matematických zákonů od Boha, není možný se z této předurčenosti vymanit ...<---- Kurňa tohle snad musí vědět každej rozumnej člověk, nehledě, že se to učí na každý druhý vejšce. Tvůrci objevili Ameriku, jak se říká. Navíc transexuální randění musí každýho zdravýho chlapa vyloženě odpuzovat, jak vidno, moc normálních chlapů tady na csfd evidentně není ... 2/5 NUDA!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně komplikovaná druhá polovina filmu si skoro žádá další zhlédnutí pro úplné a dokonalé pochopení! Ethan Hawke tradičně nezklamal a hraje tak, že je jedním z lákadel tohoto počinu. Velice příjemně pak potěší Sarah Snook, jež se svoji role zhostila nebývale dobře. Příběh sám o sobě je chytlavý a vtáhne do děje, avšak jak jsem již uvedl výše, v druhé polovici se začne natolik zamotávat, že při chvilce nepozornosti si na konci filmu nebudete jisti, zda jste jej pochopili správně. Ať už je to tak či tak, pointa je možná až příliš překombinovaná... to však nechť si posoudí každý divák sám. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Michael Spierig, Peter Spierig / Predloha: Robert A. Heinlein - "All you Zombies" | Hudba: Peter Spierig | Distribúcia: Sony Pictures Worldwide Acquisitions | Štúdio: Blacklab Entertainment, Screen Australia, Wolfhound Pictures | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,4 milióna $ | Ocenenia: Australian Film Institute AACTA Award - Kamera, HR Sarah Snook, Strih, Výprava. Spolu: 7 výhier a 5 nominácií || Zhliadnutie tohoto menšieho rodinného filmového projektu od Spierigových som si načasoval veľmi zle. Pustil som si to po dokumente o skutočných ľuďoch a udalostiach, a tak som sa vôbec nedokázal naladiť na sci-fi náladu. Naviac, Predestination je ukážkový prípad príbehu, ktorý je postavený na princípe minimalistického prístupu s tvárou maximalistickej osudovosti. To prvé znamená, že film odohrajú traja herci, a že film obsahuje akurát jeden pekný interiér (To všetko z nízkorozpočtových dôvodov). To druhé zas naznačuje, že sa to pri tom všetkom tvári tak neskutočne jedinečne a vážne, dokonca záhadne, že sa u mňa dostavil "Čože?" efekt. Naviac je to celé samoúčelne divné až nechutné, aby to vytváralo pocit jedinečného príbehu. Možno len fakt zlé načasovanie zhliadnutia, možno len naozaj slabý garážový film s ambíciami o dobití hlavnej vlny. 35% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

No jsem až zděšen co se z toho filmu vyklubalo, neuvěřitelně ujeté. Natočeno je to dobře a čas se ani trochu nevleče, ale je tu hrozně moc zvratů, které pokaždé změní pohled na celek. No podruhé bych si film rozhodně nepustil a průměr je až mírumilovné hodnocení. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • Přibližně v 17. minutě, kdy je malá Jane v postýlce, se při pohledu na planety trochu odkope, ale v dalším záběru je opět zabalená. (fcapab)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film vznikol na motívy sci-fi poviedky „All You Zombies“ (česky "Vy všichni zombiové") od Roberta A. Heinleina. Tú napísal za jediný deň, 11. júla 1958 a ako prvú ju publikoval v marci 1959 časopis Fantasy and Science Fiction, po tom, čo ju odmietol Playboy. V roku 1980 bola poviedka nominovaná na prestížnu cenu Balrog Award, za krátku beletriu. (Rorschach_SK)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama