Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (977)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zmenil som sa tak, že by ma nespoznala ani vlastná matka..." Táto veta je veľmi dôležitá pre pochopenie tohto výborného sci-fi, pretože určite mnohým poriadne zamotá hlavu. Bratia Spierigovci natočili zaujímavý sci-fi príbeh s témou cestovania v čase. Do baru prichádza divný chlapík... Manželka vytrúsi: "To je DiCaprio?..." Pozriem na ňu , zvlním obočie a nekomentujem. Čakám. (jak CH. Norris). Záhadný chlapík začína barmanovi rozprávať príbeh svojho života a pre tento štýl rozprávania mám slabosť. Celé jeho asi 20 minútové rozprávanie je úžasná filmová práca, ktorá diváka spoľahlivo chytí za golier a robí si s ním, čo chce. K tomu výborná pulzujúca hudba a ja si to celé púšťam ešte raz. V závere som ostal chvíľu prefackaný, ale ono to má čosi do seba. Záver je logický, pochopiteľný(ak ste dávali dobrý pozor), ale pri podrobnom skúmaní by sa asi pár chýb našlo. U mňa lepšie ako nedávny Looper s B. Willisom. 80%. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Někdo to nám, méně inteligentním tvorům, co jsme vylízaní jak poslední sáček kokainu zoufalého narkomana, zapomněl na konci pěkně pokrumpáči vysvětlit! Tak je Ítn kokot nebo ne? Každopádně jsem rád, že jsem se na pečlivé pročtení profilu filmu vrhl až po jeho zhlédnutí, neboť někteří jsou schopni v obsahu, krom celé zápletky a jejího detailního rozuzlení, prozradit i konzistenci a odstín zabarvení ranní stolice hlavního hrdiny, včetně toho, které zkažené fazole ze kterého potravinového řetězce mu tuto řídkou žlučovitou hrůzu způsobily. A někdy toho je schopen i sám páně distributor. Já nemám tyhle ty filmy, co jsou i po zhlédnutí stále nejasné jak původ všech sedmnácti Lakatošových dětí, příliš v oblibě, páč pak akorát jen zmateně čumím kolem sebe a mám chuť prokopnout laptop svými růžovými lodičkami s ocelovou špicí. Někdy bych měl ale taky na filmy koukat výhradně ve střízlivém stavu s čistou myslí, neboť čumět na to naložen v ethanolovém deliriu, s nesterilizovanou jehlou zabodnutou v krční tepně a popadanými česnekovými brambůrkami za výstřihem zlevněného svetru z Lidlu, taky nenavodí úplně tu nejlepší filmovou atmosféru. Jebu tam tři pizdy a odcházím vstříc náruči věčného nepochopení. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak a sem f piči. To je poprvé co se mi nějakej film líbil a já nedokážu říct proč. Ať jsem se nad tím zamejšlel jak jsem se se zamejšlel, tak mi to logiku nedává. Vlastně je to celý nesmysl ne? Když hypoteticky změním něco ve své minulosti, aby byla lepší budoucnost, tak se přeci moje budoucnost bude odvíjet jinak a tudíž nedostanu příležitost změnit minulost nebo jo? Každopádně i když je to totálně dialogovej film, tak mě vtáhnul do děje a 90 minut uteklo jak nic. Je to úlet. Já jsem spokojenej, ale neřeknu vám z jakýho důvodu, páč to sám nevim.75% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ta barová konverzačka je tak geniální, až člověk zapomene, že kouká na sci-fi o cestování časovou brázdou. Pak se začne konat, a pokud máte aspoň trochu nakoukáno, začnete tušit, s čím se na vás bráchové budou snažit v závěru vyrukovat. Měl bych jim to za zlé možná i víc, ale fakt, že se celou dobu vlastně drží docela při zemi a vše se řeší spíše nenásilnou formou chytrých dialogů, mě nutí jít s hodnocením nakonec docela vysoko. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Michael Spierig, Peter Spierig / Predloha: Robert A. Heinlein - "All you Zombies" | Hudba: Peter Spierig | Distribúcia: Sony Pictures Worldwide Acquisitions | Štúdio: Blacklab Entertainment, Screen Australia, Wolfhound Pictures | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,4 milióna $ | Ocenenia: Australian Film Institute AACTA Award - Kamera, HR Sarah Snook, Strih, Výprava. Spolu: 7 výhier a 5 nominácií || Zhliadnutie tohoto menšieho rodinného filmového projektu od Spierigových som si načasoval veľmi zle. Pustil som si to po dokumente o skutočných ľuďoch a udalostiach, a tak som sa vôbec nedokázal naladiť na sci-fi náladu. Naviac, Predestination je ukážkový prípad príbehu, ktorý je postavený na princípe minimalistického prístupu s tvárou maximalistickej osudovosti. To prvé znamená, že film odohrajú traja herci, a že film obsahuje akurát jeden pekný interiér (To všetko z nízkorozpočtových dôvodov). To druhé zas naznačuje, že sa to pri tom všetkom tvári tak neskutočne jedinečne a vážne, dokonca záhadne, že sa u mňa dostavil "Čože?" efekt. Naviac je to celé samoúčelne divné až nechutné, aby to vytváralo pocit jedinečného príbehu. Možno len fakt zlé načasovanie zhliadnutia, možno len naozaj slabý garážový film s ambíciami o dobití hlavnej vlny. 35% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v australském Melbourne. (Terva)
  • Před první cestou v čase, kdy hlavní postava (Ethan Hawke) přísahá na pravidla a podává si ruku s dalšími agenty, má v záběrech zblízka na pravé ruce řemínek, ale v záběrech z dálky ho nemá. (JohnSmith)
  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama