Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká palba do vlastních řad. Tentokrát si sebemrskači vzali na paškál vězeňské komplexy pro ručníkáře a dopadlo to špatně. Copak to prostředí kriminálu, to bylo docela fajn, stejně jako rutina, kterou tamní práce obnáší. Ale příběh sám, kdy se unylá vojanda začne zbližovat s jedním ze zabásnutých prostěradel, to byla tragédie. Když to shrnu, tak si její sympatie získá tím, že po ní mrskne kelímek sraček. mě tohle někdo udělat, tak dostává sodu až do konce svého pobytu. Zkrátka té náhlé erupci citů neuvěří nikdo, kdo má všech pět pohromadě. Dalším úletem bylo obsazení Kristen Stewart. Neříkám, že ta holka neumí hrát, ale jestli se na něco nehodí, tak je to vojačka házející drsné ksichty. Její výkon byl spíše parodický. Amíci by to v tomhle ohledu se sebekritikou neměli přehánět, protože jak pravil jeden z agentů Mossadu, když omylem zabili jiný cíl: "Mrtvý Arab, dobrý Arab." 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohto filmu vzniklo niečo celkom pozerateľné a zaujímavé, no nie je to nič perfektné. V prvom rade si povedzme o Kristen Stewart. Myslím, že ako herečka nie je zlá, ale stále mám s ňou problém, že vidím v jej postave hrať seba samú. A nie je to zlé, ale mohlo byť lepšie. Horšie však je, že film často niečo načne, a nedopovie nám, viete odhadnúť jednotlivé scénky a ako to bude pokračovať a záver filmu je skoro nekonečný. Trebalo vyhodiť aspoň štvrtinu dialógov, ktoré boli dokopy o tom istom, skrátiť film a radšej viac sa venovať iným miestam, ktoré boli rovnako dôležité. Aspoň pre mňa. Čakal som oveľa viac od tohto filmu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Teda na to, že je tohle konverzační drama, které se většinu času odehrává mezi dvěma postavami v jedné malé cele a chodbě, mě to docela zaujalo. Kristen ukazuje, že to její herectví se přesně do takových snímků hodí, ale má skvělého protihráče. Je to emotivní tak akorát, je to v konečném důsledku o ničem, ale prostě se mi líbilo na tohle koukat. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní popisu k filmu som si myslel, že to bude zaujímavejšie. Ale takúto nudu som nečakal. Sattler sa snažil o pochmúrnu drámu, ale to sa nedá dosiahnuť len 117 minútovým pochodom od jedných dverí k druhým. A popri tom sa snažiť zaujať kecami o Harrym Potterovi. Scenár mal asi tri riadky: 1. Hlavným hrdinom bude žena "outsider", ktorá bude ako "vojín" dosadený do nového prostredia pre ňu neznámeho. 2. Protipólom bude terorista s vyšším IQ ako ostatný, ktorý sa jej bude snažiť dostať do hlavy 3. A popri tom všetkom v bodoch 1. a 2. budeme chodiť okolo dverí. Očakával som viac rozvinutejšie dialógy a detailnejší rozbor danej témy. Žiaľ Sattler to nedokázal. A ja ako veľký fanúšik vojnových filmov, u ktorých jednak sledujem autenticitu a originálnosť + nápaditosť. Ale to mi odjakživa chýba u spracovaní modernej doby (roky 1990+). Stavať na dátume 11.9.2001, čo bol pre Ameriku čierny deň sa nedá donekonečna. Už to nie je zaujímavá téma. Tento film ma presvedčil o tom, že zas ostanem na dlhšiu dobu u pozeraní filmov z vojnovou tématikou výhradne u obdobia 2. sv. vojny. V tej dobe to boli hrdinovia a iná dráma. To čo sa snaží Sattler vykresliť sú len rá dobi relatívny vojaci, čo o vojne asi len počuli s kilometra. Tá druhá hviezdička je len zato, že som Stewart K. takmer nepoznal. 35% - 2*. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Dobrý a také překvapivě dobře obsazený film, který mohl (a měl) mít daleko vyšší ambice. Je proto škoda, že nosnou myšlenkou je "pouze" vztah dozorkyně a jednoho "chytřejšího" vězně. Vedlejší postavy mají totiž minimum prostoru a Sattler navíc servíruje pouze útržky informací o obou stranách "konfliktu" (471 a Cole), takže divák v podstatě musí automaticky předpokládat, že američani jsou ti zlí a vězni ti nevinní. Celkově bych tedy film doporučil těm, které zajímá dané téma nebo další herecká poloha Kristen Stewart, ale jinak osobně stále čekám na film, který nestranně, objektivně a bez příkras vylíčí tuto šedou kapitolu amerického boje proti terorismu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Kristen Stewart na natáčecím place našla fenku křížence, kterou pojmenovala po své postavě - Cole. (Ajjinka)
  • Peter Sattler se postaral o to, aby film zaměřoval obě strany - jak stranu amerických vojáků, tak držených muslimů. (Zdroj: kristenstewart.blog.cz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno