Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa v rukou prepubertálních zombíků. Jak jinak by to mohlo dopadnou, než takhle :-). Maximální šílenost s šíleným scénářem a stejně crazy sebrankou v hlavních rolích. Nadhled a cílovka je jasná, místama tomu vzhledem ke scénáři chybí větší zábavnost a víc hardcore scén, ale pokud tomu chcete přijít na notu a máte tyhle nesvázané komedie rádi, tak to funguje v naprosté pohodě. Rainn Wilson dokáže skvěle bavit, jen škoda, že nedostal víc absurdních scén. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já se tedy bavil, je to vtipný, je to i originální a vyhne se to i kliše, prostě paráda ! Mnozí vyčítají Elijahovi Woodovi že už se nevydává na žádné výpravy a nežmoulá nějaký laciný prsten, ale já sem rád že se Wood vydal směrem k hororům, však v Maniacovi byli naprosto fantastický . Ale je trochu škoda, že v tomhle filmu působí trochu zastrčeně, skoro až nevýrazně, ano má tady nějaký fajn hlášky a snad i nějaký děcko sejmul, ale všechnu pozornost na sebe strhává trenér Wade, hází jednu hlášku za druhou a má hrdinskou akční scénu a je to pro mně tahoun tohohle filmu. Co se týče akce, sou tu sice jen dvě akční scény, ale stojí za to, jedna s trenérem jak sem výše psal, no a pak je to tu ta druhá na chodbě s Mr. Hatachi, tenhle školník nebo co sakra byl zač, na té chodbě předvedl fantastickou akční scénu s koštětem a se sekáčky na maso, ta jeho série kopů a úderů, byla perfektně sestříhaná a natočená. Jen škoda, že to bylo tak krátké, chtělo by to jednak delší a za druhé chtělo by to pokračování, pač ten konec......no prostě pokračování musí být. Co se týče klišé, to tu skoro žádné neni, umře pár lidí kteří stejně nikoho nezajímají a přestože se to odehrává jak divák očekává, tak nestanou se věci, které by se v jiných filmech staly. Docela sem měl nepříjemný z těch děcek, jak se smály, jak se inteligentně chovaly a jak byli rychlí a agresivní, gore celkem slušný, sice ho neni moc, ale je pěkný a dobře se na něho kouká. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S vizáží nakažených dětí si tvůrci mohli ještě trochu pohrát, aby vypadaly o něco víc rozpadle a strašidelně, čím by film fungoval o něco lépe i jako horor, ale kromě této výtky se jedná o takřka ideální hororovou komedii. Velmi schopně natočenou, dobře herecky obsazenou a vtipně napsanou. Klidně bych si s těmito postavami dal i pokračování. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moc som sa na tomto filme nezasmial a je to škoda. Plus okrem toho mám pocit, že mnohé scénky priniesli veľkú mieru nechutnosti a podľa mňa až na level, kde to nebolo ani až tak nutné. Najmä ak film na začiatku (a tam je aj väčšina spomínaných scénok) pôsobí skutočne lacno a nie veľmi vtipne. Našťastie sa to potom ale relatívne zdvihne. Môj ďalší problém je ale aj fakt, že trailer prezradil o filme toľko, že človek už presne vie všetko čo nastane. Ak ste nováčikmi a chcete si to pozrieť, tak poradím, aby ste nepozerali trailer. Budete mať väčší zážitok. A čo ma asi najviac štvalo bolo, že vzhľadom na fakt, že decká mali zachované funkcie behať, žrať a komunikovať, tak boli na môj vkus príliš inteligentné, kde som si hovoril, že to jedine ťahalo z filmu von. Ideálny príklad je napríklad scénka, kde mama príde pre svojho syna alebo keď Patriot zlikviduje pevné linky a mobily. A všetko šírenie nákazy príde tak rýchlo, že chýba akýkoľvek náboj a energia. Rovno do akcie. Ak by som mal spomenúť posledný problém s filmom, tak by som povedal, že sú scénky, kedy si tvorcovia neuvedomili určité chybné detaily. Najvýraznejší je asi moment, keď prvé dievča príde o jeden z vrkočov, no po úteku z triedy ich má oba ako predtým. Čo sa týka zvyšku, tak je pravda, že občas sú vo filme dobré momentky, celkom sa mi páči fakt, že infikované sú len deti a aj záverečná scénka na niekdajšej detskej oslave. Asi by som len chcel viac komédie, menej nechutných momentov a aby film viac vedel vyťažiť zo svojich možností. Najmä ak prídete na školu, kde máte pocit, že nikto z učiteľov nie je ani v najmenšom normálny. A nemohlo by to fungovať ako hororová komédia keby boli normálnymi? Ja si myslím, že mohlo. Preto je pre mňa trošku stratený potenciál. Znovu by som si to asi nepozrel, ale som rád, že som film videl aspoň raz. Napriek všetkým negatívam, ktoré som tu spomenul ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A zase všechno prostě jen na půl plynu.Leigh Whannell sice napsal hodně dobrý scénář, plný odkazů a vymazlených hlášek, ale režisérská dvojice už si s ním asi nechtěla nebo spíš moc neuměla poradit.Když točíte film, kde se evidentně budou zabíjet malé děti, tak ho udělejte pořádně, nebo se na to radší úplně vyserte.Vzhled nakažených dětí bylo hned to první do očí bíjící co je jen na půl plynu.Sice trochu upravený zvuky nakažených ,ale jen pocákaný obličeje od kečupu, jako když byste ty malý smrady nechali půl hoďky o samotě v mekáči.Žádný pořádný tesáky ani děsivý kontaktní čočky...prostě odfláknutý.Další věc, zabíjení....mizérie, která byla diletantsky sestříhaná a to jak když kosej děti, tak když učitelé vrací úder.Další provar děj, který nabízel cestovaní a brutální vybíjenou po celý škole se zabije na dvou místech a pak v nějakým skladu.Co na Cooties oceníte je skvěle nekorektní scénář, který paradoxně funguje pokáždé, když spolu postavy mluví, ale když se má jít do nějaké akce, tak režisérské duo zoufale selhává.Pořád to není tak strašné, pořád je to průměrně udělané, ale do takovýho nekorektního masakru nemůžete jít jen na půl plynu.Jako byste si zaplatili po deseti letech manželství 3 luxusní prostitutky a měli by následovat brutální orgie, který byste na půl prokecali a pak skončili po deseti zásunech schoulení do klubíčka a brečeli..co jste to provedli.Dvojku bych si klidně dal, ale rozhodně od režisérů, co si nenechali koule u manželky v kabelce.50%: ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)

Reklama

Reklama