Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. O filmu jsem věděl jen nějaký nástřel děje a to bylo vše. Jedná o strašně zajímavý, temný a hlavně výborně napsaný kousek, kde se setkáváme s partou přátel a jednou kometou, která přelétá nad Zemí. Jak jistě víte, bude to mít dopad na všechny zúčastněné a tak jsme svědky hodně zajímavých situací, které jsou postupem času hezky a pochopitelně vysvětleny. Film mi dal sice ze začátku zabrat, ale později už jsem vše chápal. Pokud máte rádi takové spíše chytřejší filmy, běžte do toho. Moc akce tam není, ale příběh a zpracování je super. (Lehce řečeno, komu se líbilo +1, mohlo by se líbit tohle) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spíš než hororový je to takový nízko-nákladový psycho sci-fi film, ve kterém najdete všeho všudy 9 herců. Film má originální děj, který vás udržuje pořád v pozornosti a chvílemi, alespoň v počátku, máte v hlavě solidní bramboračku a zmatek. Zaměstnáte hlavně hlavu a věřte nebo ne, ale i já jsem měl za chvilku obrovský chaos v tom, kdo je kdo, kdo kam patří, modří, červení, prostě originální psychárna, která vám provětrá veškeré mozkové závity! Viděno jako 13 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě tu nic pozitivního nevymyslím. Tento film je nadpozemská sračka. To se vám takhle jednoho večera sejde u večeře hromada ochotnických herců. Show začíná. Respektive show v žádném případě. Pouze nekonečné žvanění o naprostých hovnech. Velký zvrat filmu! Člověk v koutu duše doufá, že teď to bude zajímavější. Venku právě prolétává kometa a kdykoli zhasnou světla, tak se členové večeře náhodně promíchají se stejnými členy stejné večeře, ovšem jiného vesmíru, na což i přes pokročilé stádium debilismu asi 15 minut před koncem příjdou. V jiném vesmíru jsou to retardi úplně stejní, takže se po této stránce pro diváka nezmění k lepšímu vůbec nic a nuda nevesele pokračuje. Čekal jsem nějaké příjemné sci-fi o cestování v čase a dostal jsem pouze to cestování v čase. V absolutně debilním a silně amatérském kabátě. Zahrané skupinkou nudných a nesympatických debilů. Kameraman má na rukou zřejmě karpály, protože neudrží ani 30 sekund kameru v normální poloze. Většinu stopáže tedy vidíte například detailní záběr kousku stolu, či polovinu dveří. Z mého pohledu se jedná o naprosto nesledovatelný blábol. Absolutní odpad! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hra na přebíhání z dimenze do dimenze, které nikam nevede a nemá hlavu ani patu mě celkem záhy začalo nudit. Sice to vypadalo, že se film po prvních ukecaných 15ti minutách rozjede, ale to se nestalo. Naopak vše zase sklouzlo k bezobsažnému kecání a šílené kameře. Já chápu, že někdo nemá ani na ten mizerný FF horor a tak musí s kámošema točit výhradně u sebe doma, ale interiérová konverzačka s nádechem sci-fi se dá přece udělat zábavně, jak ukázal třeba Pozemšťan. Tohle ovšem hrubě nevyšlo. Vedle solidního, ale zpraseného, námětu tak stojí za pozornost už jen ta hezká dlouhovlasá bloncka. 10% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně promyšlený film, který vás donutí přemýšlet. Parta přátel během společné večeře zažije dost krušné chvíle. Během přeletu komety se začnou dít dost divné věci. Otevře se brána do paralelních světů a lidé se začnou vyměňovat. Kdo z přítomných je váš přítel a kdo k vám nepatří? Na to se snaží přijít naši hlavní hrdinové. Hlavně konec je dost zajímavý. Škoda, že se netočí víc takových filmů... Hlavně postava Emily je super. "Zkusím vydírat sám sebe." ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama