Reklama

Reklama

Golden Time

(seriál)
  • Japonsko Gôruden Taimu (více)
Trailer 1

Epizody(24)

Obsahy(1)

Tada Banri právě nastoupil na univerzitu v Tokiu, aby začal úplně nový život. Nový život je myšlen doslova, protože po určité nehodě na vše z minulosti zapomněl a pamatuje si pouze poslední rok. Hned první den se seznamuje s novým kamarádem (Yanagisawou Mitsuem) a jeho stalker "přítelkyní" (Kagou Koko), kteří jeho život obrátí vzhůru nohama. Jakoby to nestačilo, objeví se tu i někdo z Banriho minulosti, koho miloval, ale nepamatuje si na něj. Navíc si najde přítelkyni, a tak začne řešit dilema, neboť si později pomalu začíná vzpomínat. (DaweForeman)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pohodová a vcelku příjemná podívaná. Čeho si nejvíc cením, je rozumný scénář (pozn.: Náběh a potenciál to mělo mnohem výš). Takový to typ anima mívá tendenci sklouznout do hrozně nudných pasáží plný fanservisu, příběhově naprosto plytkých a únavných sekvencí, které slouží jako spojka tam někde ve středu a zabíjí čas, aby se konečně dostal k onomu finále. Toho jsme byli tentokrát ušetřeni a téměř každý díl je zajímavý. A pokud ne, tak i skutečně vtipný. Jsem rád, že máme k dispozici jen malý okruh postav, takže každá má své specifické vlastnosti aniž by byly přehnaně vyšinuté a souhrně se chovaly dospěle. A ony dobře napsané postavy mi dělají velkou radost, protože je to snad čím dál vzácnější jev. Až teda na jednu výjimku: Tada Banri. Vcelku nechápu, co japonské slečny na takovým to druhu kluků vidí. Být já někdy takhle psychadelický a přehnaně sebelítostivý, tak mě musí každý poslat k šípku a vůbec bych se nemohl divit. Jeho chování mi frekventovaně zadrhávalo kolečka. Koko to ale táhne za něj a i přes všechny její móresy jsem si jí oblíbil. Za běžných okolností bych dal silné 3*, ale mě konec například nevadil a jsem za něj velmi spokojený i přes jeho překotnost a ne úplnou promyšlenost. Tudíž za slušný 4*. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Brilantne namiešaná romantická dráma s komédiou. Vďaka zasadeniu na vysokú školu, môže byť Golden Time príkladom pre mnohé seriály, ktoré používajú trilión-krát prevarené dianie na strednej. Nemyslím síce, že strata pamäti môže fungovať takýmto spôsobom, ale celá dráma na tom stojí, k tomu je tam tradične určitá symbolika, takže nejdem to zbytočne rozoberať. ()

Reklama

cesmine 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu hned po zhlédnutí a jsem toho úplně plná. Trošku mi to připomínalo Rascal does not dream of bunny girl senpai. Asi tím, že je tam ten motiv lásky průměrného kluka a úžasné, překrásné, zdánlivě nedosažitelné a tady navíc trochu ztřeštěné holky. Což je téma, které se mi ještě neokoukalo a je to hrozně příjemná změna od klasiky - úžasnej bad boy plus zakřiknutá puťka. Navíc se seriálu (podobně jako v Rascalovi) daří udržet si odlehčenou notu, přestože se celým seriálem prolíná docela vážné téma - amnézie. Postavy jsou všechny sympatické a hlavně dospělé, což taky oceňuju, protože už je mi to přecejen bližší než lásky šestnáctiletých. Kéž by takových vysokoškoláckých anime romancí bylo víc! U prvních dílů jsem se trošku divila, proč je v openingu a vlastně všude (na plakátech atd.) jen hysterická Kaga Kouko, ale měla jsem jí postupem času čím dál radši, líbilo se mi, jak se její charakter vyvíjí a na konci jsem ji naprosto zbožňovala. Ke Golden time se určitě ještě s odstupem času vrátím, velmi rychle a snadno se seriál stal mojí srdcovkou. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tada Banri se stěhuje do Tokia kvůli univerzitě a začíná svůj život od začátku a to doslova, protože na konci střední měl nehodu, po které si vůbec nic nepamatuje (koho znal, jaký byl jeho život, jeho lásku - nic). V Tokiu se seznamuje se spoustou nových lidí, zažívá nové okamžiky a najde si novou lásku. Co se však stane, když si vzpomene? Tak nějak bych to mohl shrnout, abych prozradil něco důležitého. Animace je perfektní a hudební stránka celkem znatelná. Komedie - ano, člověk se celkem kolikrát baví. Dramatická stránka se tu objevuje asi nejvíce, kdy člověk opravdu neví, co se stane dál a kolikrát si řiká, že se stane tohle a je to naopak. Romantika - čekal jsem trochu jiný zvrat, ale svým způsobem by to bylo komplikované pak zakončit, takže to asi nemohli udělat jinak. Takový celkem velký mínus je určitá stránka hlavní postavy, která při každé možné příležitosti nepříčetně panikaří. Dalším mínus je také poslední díl, kdy tu situaci na mostě opravdu přehnali a posouvá to ten seriál ještě do jiného žánru. Každopádně bych řekl, že i tenhle příběh má potenciál být delší s mnoha dalšími zvraty, ale bohužel to tak není. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

DaweForeman na třech řádcích vyložeil hlavní zápletku. Nenechte se však mýlit, dostanete se k ní blíže až skoro na konci a i tak je hezky zpracována. Dá se říci, že se vlastně vše motá okolo postavy Kaga Kouko. A vlastně... Okolo všech postav. Je to jedno z těch lepších děl, které se snaží mít promyšlené hrdiny, vtipné scénáře, nedávat tam ecchi (ale nebát se toho), odlepit se od zažitých trapných situací a podívat se prostě na vysokoškolský život s takovým reálnějším pohledem (reálnějším, ne reálným...). Za mě určitě velmi hezké a doporučil bych komukoli, kdo si chce měsíc v kuse u snídaní zapřemýšlet o komplikovanosti vztahů a životů několika lidí a uvědomit si, že to sám nemá zas tak špatné. Dovedl jsem se do show několikrát vcítit, ovlivnilo, jak jsem pak ten den prožil a dle mého skromného názoru = takhle by měly anime vypadat. Měly by ve vás něco zanechat. Měli byste je chtít po čase opět vidět a na Golden Time jen tak nezapomenu. Favorit Q3/2013. Kingi hezky vyzdvihl jeden zápor celého seriálu. Konec se opravdu motal jen kolem Banriho. Ale poslední episoda spravila chuť a celkový požitek. Hezkých 80% ()

Galerie (774)

Zajímavosti (1)

  • Most, ze kterého Tada Banri před událostmi seriálu spadl, je založen na skutečném mostě Horai v Šimadě. Jedná se o nejdelší dřevěný most pro pěší na světě. (biasim1)

Reklama

Reklama