Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dle přání své matky a dědečka by měl Jones (Elijah Wood) nastoupit na univerzitu. Ale hned první den zjišťuje, že to vůbec není prostředí pro něj, a za zděděné peníze si pronajme byt v jednom starším domě, a chce se věnovat tomu, co jej opravdu baví ... psaní. V domě ale kromě výstředního homosexuála žije ještě mladá herečka Lisa (Mandy Moore) a fotografka Jane (Franka Potente), kterým nový mladý obyvatel domu nedá pokoje. A Jonesovy hormony se začínají bouřit ... Už díky hereckému obsazení jsem čekal, že mi film nabídne příjemnou komedii - a opravdu se tak stalo. Je vidět, že když se chce, tak se dá natočit teenagerská komedie i bez oplzlostí a nechutných scén. I samotný příběh, pokud se nad ním moc nezamýšlíte, má svůj - relativně originální - nápad, a nebýt podivného konce, hodnocení bych ještě o chlup zvedl. V roli Jonese si nikoho jiného než Elijaha Wooda představit nedovedu - jeho kukuč je prostě jedinečný, a s oběma dívkami mu to docela seklo (resp. seklo to oběma dívkám - to pro jistotu, abych nebyl nařčen z jiné sexuální orientace :) ) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s komentarom uzivatela Djkoma, pretoze ani neviem, co tym chcel autor povedat. Posobilo to ako lahka komedia, ale je to vlastne aj drama o snilkovi, ktory nema moc dobry zivot, ktory sa asi prvykrat poriadne zamiluje, ale akosi mu to nevychadza atd. Proste na stratu casu na nejake popoludnie sa da tento film vyuzit na pozretie, ale urcite to nie je film, ktory by som chcel vidiet znovu. Jeffrey Porter je neznamy reziser, ktory nic poriadne nenatocil a Elijah Wood si rad odskocil po uspechu PANA PRSTENOV (2001) aj k nejakemu lacnemu nenarocnemu filmu... 09.09.2010 ________ Elijah Wood - (Jones) +++ Franka Potente - (Jane) +++ Mandy Moore - (Lisa) +++ Chris William Martin - (Steve) +++ Elizabeth Perkins - (Blanche) +++ Hudba: Andrew Gross +++ Nemecka Cinema - 50% ()

Reklama

valesv 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, proč je mi tento ,,špatně" hodnocený film tak sympatický.. Možná proto, že když jsem ho viděl prvně, byl jsem v podobném věku hlavního hrdiny a také v podobné situaci - sám v bytě, akorát mým sousedkám bylo kolem osmdesáti:-) Čtvrtá hvězda je za půvabnou a přirozenou Franku Potente. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Dávám za 4x* a ne proto, že jsem Woodova fanynka. Tenhle filmeček působí tak trochu bezradně, trochu rozpačitě, trochu je k smíchu, a tajky je trochu dojemný. Některé scény pobaví, jiné způsobí trapný pocit. Ale o tom přece dospívání nás všech bylo (nebo je) :-) Všechen svět dospělých bizarní je, a my, začátečníci nejen v navazování vztahů a nejen k opačnému pohlaví, se pokoušíme být jiní než autority kolem nás a jsme legrační jak stejně se chováme. Elijah Wood se nerozpakoval jít do nezávislého snímku i proto, že si zde mohl střihnout velmi intimní scénku se svou dlouholetou platonickou láskou Deborah Harry z Blonies :-). Mám Try 17 ráda, je to kouzelný a funguje za každé nálady. ()

Klariska 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu bych nedávala příliš nálepku romantický, jelikož na mě tak vůbec nepůsobil. Spíš bych v něm viděla jakýsi náhled do křehké duše dospívajícího kluka, který se musí vypořádat, jak se svojí minulostí, tak přítomností i budoucností. Asi bych ho viděla v kategorii jakýchsi alternativních filmů. Velmi se mi líbilo zpracování, a také realita, která vlastně nemusela být až tak realitou. Vlastně jsem až doteď na pochybách, zda to vše bylo, tak jak to bylo. Konec z motorkou mohl být stejně dobře imaginární jako jeho představy o břišních tanečnicích, exotických masérkách a dalších. Zkrátka tenhle film mě oslovil, i když jsem na pochybách, zda můj dojem byl skutečně skutečný ;-) Dávám tři a půl hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama