Reklama

Reklama

Mythopolis

(studentský film)
  • Slovensko Mythopolis (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2013, 11 min

Obsahy(1)

Bájné bytosti z řecké mythologie žijí své životy a řeší své problémy v současném světě. (FamuFest)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušný, sice mi prvních pár chvil přišlo trošku nelibé tohle převedení gerojů (a hlavně) kreatur z řeckých bájí do "normálního života" (takže tu mimo jiné máme mámu hydru s dcerou minotaurkou, co hledá v seznamce ideální partnery atp), jenže... Ono to své kouzlo má, animace jako taková je fajn a byť je zvolená barevná výtvarná stránka trochu mimo můj vkus, je řemeslně dobře odvedená a ten kyklop je taky docela sympaťák. PS: má oblíbená vesmírná vydra s chapadly to sice není, ale i tak, trojhlavej křeček je boží! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Přehršle nápadů, občas podezřele připomínajících tu Příšerky s. r. o., támhle Mijazakiho, onde Pidižla Velikého, ale zkombinovaných s takovou hravostí a původností, že to člověku ani nepřijde. Čím to, že kdejaká famácká animovaná pohádka je už tolik let daleko dospělejší než cokoli, co vyjde z katedry režie? ()

Reklama

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Poutavý leč jednoduchý příběh s osobitou grafickou stylizací, který nesmírně potěší vsazením bájných postav, známých např. ze Souboje Titánů. Mezinárodní studentský festival - Opavský páv ()

Reklama

Reklama