Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Vikingové ve fantasy oblečcích se omylem vylodí v Anglii, kde bojují s ruskými bojary za pomoci římských mečů a renesanční kuše. Někdo tu psal, že to má pěkné a přehledné souboje. To nevím kde. Za tenhle film bych nejradši celé osazenstvo střižny nechal sterilizovat, protože z těch zběsilých záběrů jsem málem dostal epilepsii. Hlavnímu hrdinovi musela být celou dobu zima, ale kdybych měl triceps jako jitrnici, taky bych si odmítal vzít rukávy. Jedinou hvězdu za toho historizujícího lukostřelce. Jinak balast. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čistá oddechovka s krásnou přírodou, líbivým vizuálem a slušnou hudbou. Kladem jsou bojové scény, i když mnich, byť měl co dočinění s Pikty, do příběhu se svým bojovým uměním nezapadá. Na fakta se nehraje, jsem se divil, že neměli rohaté přilby (jelikož ty jsou mýtus). Vikingové si diváka moc nezískají (poměrně dlouho mi bylo jedno, zda všichni zařvou, nebo ne), ale zase jsou pěkně zarostlí a špinaví, jak se patří. Moc mi nehrály různé časy, kdy stačili Vikingové vyrábět pasti a ještě mít náskok, ale čert to vem. A hlavní hrdina měl být superman, já ty otloukánky nemusím. Celkově jsem se navzdory všem nesmyslům bavil a film mi pěkně utekl. Na závěr kontrolní otázka: lze dál bojovat s probodnutým krkem a před tím ještě zkoušet vydržet co nejdéle bez nadechnutí? Ano, lze... Ovšem vodopád za to stál! ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dobrý a půl. Spousta lidí nepochybně čeká nízkorozpočtovou sračku, nízkorozpočtový to je ale sračka ani zdaleka. Většina efektů je na slušný úrovni, vzhled filmu se vyhejbá lacinosti a bitky jsou velice dobře provedený. Obsazení fpohodě. Bavil jsem se. Jen to skákání z útesu na konci už byla trochu komedie. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Thorovitejší Viking ako samotný Thor-Hemsworth, drsná posádka stroskotanej lode na nepriateľskom území, zákerný protivník a jeden skvelý mních. Podľa mňa síce ambíciami menšie, čo je samozrejmé kvôil neznámemu obsadeniu až na Skreina, ale zato v rámci survival-hunter štýlu lepšie ako Centurion. 70%. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mala pocit, že sa pozerám na skupinu kamošov, ktorí sa vo voľnom čase hrajú na orkov, elfov.., a teraz si jeden prečítal knihu o stredoveku a pre deti a povedal: "chalani, ideme sa hrať na Vikingov" a jeden z nich dostal výnimku a zobral zo sebou aj kamošku. Rozdelili sa na dobrých a zlých a začali behať po krajine (tá bola fakt nádherná) a najväčší castingový omyl GoT len dokázal, prečo bola jeho výmena nutná, ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)

Reklama

Reklama