Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (628)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je zase keců... Pro mě je především s podivem, že se na to ty lidi furt serou, když je to tolik nezajímá, ale co už já letos poprvé odcházel z kina takřka maximálně spokojen. Bay opět servíruje okázalou akční destrukci kde nemá smysl řešit žádný píčoviny jenom si to užít tohle si fakt na nic nehraje a plnej počet tomu bere jenom ta emancipovaná čtrnáctka která už by se dala obtáhnout, ale tyhle drsný pubošky co ještě nemají ani pořádný kozy, ale už všechno zažili a bojují proti celýmu světu mě ze sedadla fakt nezvednou, jinak pecka.90% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Transformers už měli dávno skončit. Tohle je už jak seriál. Už se to jen rozmazává a o ničem. Příběh vždycky přinese protivníky větší a větší, už to jsou skutečně blbosti. Jednička byla super. Dvojka neurazila. Byla fajn. Trojka už to bylo na hraně, ale pořád se to dalo. Čtyřka už na to člověk jen kousek a kroutil hlavou no a pětka, to je bejkarna. Už to stačilo. Ach jo. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na pětku jsem šel bez nějakých větších očekávání, protože to je furt dokola to samé, ale dostal jsem epickou akční nálož s hláškami, jaké jsem dlouho v žádném akčňáku neviděl. Akce střídá akci, každá postava tam šíleně hlásí a je to jízda. Skoro jsem ani netušil, o čem to vlastně bylo, nebo mě to spíš nezajímalo, a místo toho jsem si užíval to všechno ostatní kolem. Stopáž byla jako obvykle přepálená, ale dalo se to. Největším překvapením rozhodně britské zastoupení v čele s Anthonym Hopkinsem, který film táhne takovým způsobem, že klobouk dolů. A jeho komorník hlásil asi úplně nejlíp. Slušná letní jízda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně úmorné. Nevydržel jsem se ani dívat nonstop na plátno, protože držet hlavu nastavenou jeho směrem nestálo za vynaloženou energii - tak jsem občas koukal prostě do země nebo zjišťoval, jestli postřehnu, jak se hýbe hodinová ručička na mých hodinkách. Bohužel se moc nehýbala a těch 151 minut patří k těm nejúmornějším, jaké jsem kdy v kinosálu zažil. Chápu tisíce hodin lidské práce a snažil jsem se vcítit do těch, kteří obdivují Bayovu hyperaktivní režii - ale pro mě bylo opravdu těžké fyzicky se donutit dívat směrem promítání, natož se orientovat v desítkách postav a šílené akci. Z tohohle filmu nemám ani náznak prožitku, ostatně ani nevím, jestli to považuju za film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Digitální Bayfest. Každý záběr se hodí jako tapeta na plochu. Tony Hopkins v cool zpomalovačce kráčí ke Stonehenge vymasit Megatrona, kovový drak chrlí oheň, Bumblebe krosí nácky, Optimus seká hlavy atp. Vizuální žranice od začátku do konce. Jenže je tak vyčerpávající to sledovat. Není se čeho chytnout, dějová linka není čitelná. Skáčeme od postavě k postavě. Herci odříkávají své repliky a divák z toho nic nemá. Finále je asi největší nářez co v Transformerech byl, ale dojet k němu je sakra náročné. I ty animáky před třiceti lety dávaly větší smysl. Jablonského hudba ovšem famózní. Dal si záležet. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Michael Bay sa nechal počuť, že ide o posledných Transformers, na ktorých sa podieľal čoby režisér. Rovnako tak má ísť o poslednú účasť Marka Wahlberga (Cade Yeager). (WalterIK7)
  • Michael Bay je známy svojou láskou ku psom. Vo filme obsadil anglickú fenku Freyu, trpiacu epilepsiou, ktorú viaceré útulky odmietli. (Da_reba)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama