Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem na to úplně z vlastní vůle..... ale když už, na romantickou komedii, kterou natočila ženská a ve které hrajou ženské fotbal, to není až tak zlé. Dala by se tomu vyčíct brutální čitelnost, předvídatelnost děje a mizerně natočené fotbalové zápasy, ale je to zase vykompenzované docela milým obsazením (nejvíc mě bavili oba otcové, hlavně Frank Harper) a občasným fórkem. Řachanda k popukání to není, ale na koukání s partnerkou je to docela slušný kompromis. PS: Kiera Knightely na mě v tomhle filmu působila strašně hladově. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Pro pamětníky (jako třeba pro mě) se nabízí srovnání se starším českým dětským filmem Ivana v útoku. Zatímco Ivana řeší problém, jak hrát fotbal jako holka, Jess řeší problém, jak hrát fotbal jako Indka. A tak se k celkem tradičnímu námětu cesty za sportovním snem přidává pro nás stále aktuálnější motiv soužití různých kultur. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Milá fotbalová komedie zahalená do indických barev, rituálů a prostředí Anglie, domova Davida Beckhama. Přes opravdu nevýdaný název můžeme nakonci filmu uvidět i osobu, po které se film jmenuje, i když je to jen pár sekund. Mohu říct, že tato komedie je opravdu odlišná, jelikož se nejedná o komedie typu "crazy nebo pycho". Nejspíš se v tomto snímku poprvé zviditelnila i Keira Knightely, kdy jsem byl s ní i mile překvapen. Pobavila mě i scénka, kdy matka Jules řešila, zda je její dcera lesbička .. Jen tak mě napadlo, že bych rád viděl Indický národní fotbalový tým žen v akci na fotbalovém stadionu :)) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatická sportovní komedie ze dvou různých světů. Na to, že nemusím Keiru Knightley a že jsem byla trochu zklamaná pozdější Mojí velkou indickou svatbou, tak tady jsem měla příjemný pocit z oddechového filmu. A Jonathan Rhys Meyers už měl docela dobře našlápnuto směrem k Jindřichovi :) Takže díky za ty dary, tohle je dobré řešení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pak nemá být v Americe náš fotbal, jejich soccer,sport pro slečinky, když ty holky v týhle komedii ani o ničem jiným nemluví. Ano, je to divné koukat na holky, jak hrají fočus, ale na druhou stranu je to něco jiného, neokoukaného, co pobaví maximálně a nejspíš jen evropského diváka. Na to, že tento film pochází z Velké Británie jsem čekal poněkud více humoru, profesionálnější postavení k tomu sportu a snahu zaujmout diváka. Jenže příběhově je to absolutně na suchu. Předvídat se dá hodně a celkově už nemá prakticky čím zaujmout. No a pak mě ještě vytáčí ten název. ...Blafuj jako Beckham... Solidní tahák na diváky. Ale zase proč ne. Beckham je star, takový Wayne Rooney by asi u fanynek těžko vynikl jako on. --- Ahoj. - Kde normálně hraješ? - V parku. - Na které pozici? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)
  • Parminder a Keira odehrály všechny fotbalové scény samy. Dostali se do fotbalového tábora a trénovali každý den po dobu tří měsíců. Keira dokonce skončila s otřesem mozku. (Lauralex)
  • Přestože pojmy jako "David Beckham" a "bend" ("blafuj" v názvu filmu) jsou v Anglii běžně známé, v Americe o nich v době vzniku filmu neexistovalo povědomí a distributoři proto chtěli název změnit na "Move it like Mia" podle amerického fotbalisty Mii Hamma. Režisérka s tím ale nesouhlasila a film vyšel pod originálním názvem. (Morien)

Reklama

Reklama