Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (506)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JSTE SAKRA ZAČ?“ ... „TEN, SE KTERÝM JSTE NEPOČÍTAL“... /// Takže Jacka si opět vyhledal problém. Sláva! - chtělo by se zvolat, ale je důvod k nadšení? Tentokrát likviduje chlápky z agentury, ve který všichni choděj ke stejnýmu holiči. Akce je poctivá ruční práce spojená z během a vobčas (zřejmě pro větší napětí) někdo projede plotem. Ústřední duo oplývá inteligencí a chytrej je i (ten hlavní) protivník. Výsledkem není žádnej zázrak, ale koukatelná voddechovka se zbytečně nastaveným (dvoj)rodinným finálem. Očekával jsem akční řežbu… takže zklamání! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Lee Child, neznám. 2.) Netuším, jestli je Tom Cruis rodinnej typ. 3.) Thx za titule „.Bac.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Potvrzení předsudku, že Zwick ovládá kýčovitě výpravné, na vizuálu postavené, epické příběhy, ale v thrillerové notě se dost míjí s čímkoliv. První půlhodina je sice čisté dobro, protože Jack Reacher jede na vlně komedie, kdy Cruise hlásí ostošest a vtipností nakládá kdejakou žánrovku poslední doby. Když ale všichni zvážní, o slovo se přihlásí rodičovské dilema a kriminální zápletka, Zwick se projeví dost bezradně, takže to vypadá jako špionské drama z výprodeje, kde se tak nějak opatrně bere odevšad, ale vlastní ksicht si to až do závěru nenajde. První díl nebyl žádné dějové terno, ale uchvátil jedinečným stylem starosvětské chlapácké noty. Tohle je filmařské bezčasí, které by se do průměru shodilo v kterékoliv dekádě. Mnohé vlastně zachraňuje samotný Cruise, na kterém je snad poprvé v kariéře vidět, že opravdu zestárnul, a překvapivě i Cobie Smulders, která se vymanila z osidel televize i komiksové sekty a do zaměnitelné postavy promítá překvapivou dávku ženského šarmu i vojenského charismatu. Pro trojku chci osobitějšího režiséra. PS: Odbavení na letišti je unikátní filmařská ochcávka logického lapsu. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Snímek nabídne slušnou porci akce, ale to samé se nedá říci o příběhu. Ten se měl naplno věnovat Reacherovi (Tom Cruise), který pomáhá majorovi Susan Turner (Cobie Smulders) obviněné ze pionáže. Dějová linka s údajnou Reacherovou dcerou Samathou mohla být úplně vynechána, protože se do filmu moc nehodila. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel dětskej faktor opět zničil co mohl. Jack Reacher byl pro mě chlap, který se objevil odnikud, byl kurevsky dobrej a pak zase zmizel neznámo kam a po něm zbylo hodně mrtvol a příjemná old school vůně. Bohužel tady půlku filmu sleduju jak řeší nějaký tatínskovský záležitosti, vede řeči jak z osudového rodinného dramatu, to už zničilo i McClana, když uprostřed přestřelky řešil se svým synem jestli se o něj staral v dětství nebo ne. Jasně, tady se to nakonci nějak pojalo, ale to nic nezměnilo na faktu, že pokud film opouští akci je neskutečně táhlej a nudnej. Pokud jde o to nej, tedy o akční složky, ty jsou hodně dobrý. Edward není tak referovaný jméno v oblasti akčních filmů, ale ten chlap fakt válí, závěrečná náháněčka je hodně adrenalinová, jen zamrzí zminimalizovaný čas pro záverečný fight padouch versus hrdina. Některé dialogy popapali kaši, jiné (ty "rodinné" )bych nejradši vzal a dal je sežrat kajmanovi. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Reacher běhá. Za ním běhá Robin, pardon major Turnerová. A pak s nimi začne běhat i reacherova potenciální dcera. A jak tak tahle trojice běhá po Washingtonu DC a následně v New Orleans, musím uznat, že film vcelku odsýpá. Chemie mezí ústřední dvojicí (a následně trojicí) funguje slušně a akční scény jsou natočeny přehledně a napínavě (přestože tak nějak samozřejmě víte, co se zhruba v následující chvíli stane). Trochu problémem je klasicky určitá šablonovitost a klišé - kdy je zřejmé, že pokud se dcera Reachera učí nějaký obranný chvat od Turnerové, tak je nadmíru jasné, že tento prostě musí být použit v záverečné scéně s hlavním padouchem. Kolikrát jsme tohle už měli možnost vidět jinde? Jelikož je ale nový Jack Reacher jinak zpracován řemeslně velmi dobře, tak jsem mu schopný v rámci žánru určité nedostatky a výše zmíněná klišé odpustit. Samozřejmě pokud by se snímek obešel bez nich, bylo by to podstatně lepší a originálnější. Jinak musím konstatovat, že ačkoliv jsem nikdy žádnou z knih o Jacku Reacherovi nečetl a dokonce jsem ani neviděl první film, nemohu říct, že bych se nějak ztrácel ve vykreslení hlavní postavy a jejího světa (obzvláště, když je snímek očividně natočen jako zcela samostatný příběh). ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)
  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama