Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

hellstruck

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože jsem to nedokázala dotáhnout do konce. Ano, Yukon je tak surově a drsně krásný, až z toho mrazí a Robb.. tedy, Richard Madden je bezpochyby zajímavý. Ale jinak je to smrtící nuda, která až nebezpečně připomíná western - a to zrovna není můj šálek whiskey. "Hej, uděláme třídílný film o zlatokopech" asi znělo dobře, ale jak to vypadá na plátně, to už je jiná story. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná minisérie nabízející krásu Yukonu, kvalitní herecké výkony a hlavně tu atmosféru! Richard Madden v hlavní roli perlí, dále Tim Roth a jeho fešácká záporná role, která mě bavila. Všude sníh, všude hory ale zlata je málo. Dobrodružné drama doprovázející výtečnou hudbou. 1. Epizoda: 80% 2. Epizoda: 85% 3. Epizoda: 90% ▐ Celkový průměr: 85% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

další z dnes moderních mini-sérií. O zlaté horečce se toho natočilo už hodně, ale dílo do Discovery jsem si nemohl nechat ujít. Zvláště když hlavní roli dostal R. Madden a v hlavní ženské úloze uvidím krásnou A. Cornish. Klondike skvěle popisuje poměry lidí, kteří nechali své životy někde daleko za sebou a vše investovali do jediné idey - zlato. Riskovali majetek, zdraví, životy jen pro zlato. A když ho našli? Bylo to dobře? Závist, boj, zrada, vražda, a mnohem více neřestí, které čekají na každého, kdo by se chtěl mít lépe než ostatní. Drsný příběh mladého muže, který chtěl být jiný. Povedlo se mu to? Na to musí přijít každý sám. Skvěle vyobrazeno. Nádherná příroda a moc dobré herecké výkony. Líbilo a jen tak nezapomenu. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca výprava, hnusné životné podmienky a krásna príroda spolu s kúzelnou Abbie Cornish tento seriál nezachránia. Je totiž príbehovo fádny, nezaujímavo vyrozprávaný, neviem ako by som to... nemá to žiadny ťah, so žiadnou postavou sa nestotožníte a bolo mi šumafuk ako sa to celé skončí. Možno ani casting nebol najšťastnejší, nikomu z hercov som ich postavu neveril, väčšina z nich má perlovo biele zuby (v tamtom období? opäť vec, ktorú tvorcom neverím), ale asi najslabším ohnivkom v reťazi je buď scenár alebo réžia. Ono je to síce vizuálne celkom pekné ale ako som spomínal hrozne nezaujímavé, až nudné. Druhý krát by som to nedal a nemôžem sa donútiť k tretej hviezde ani kvôli príťažlivej Abbie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil , že niečo také vzniklo. Úplnou náhodu som zazrel upútavku na joj plus a v krátkych záberoch som spoznal mnoho dobrých a známych hercov, navyše tieto príbehy kombinujúce dobrodružstvo a prírodu proste zbožňujem. Určite to nebol márny pokus, celkom ma to chytlo a tak som dal celú sériu na jeden záťah. Nejaké rezervy tu sú, ale krásne exteriéry i dobre rozohraté partie medzi postavami mnohé zachraňujú. Slovenský dabing nebol zlý, ale ono akýkoľvek dabing mi reže uši, takže v originálnom znení by som sa to toho určite zažral viac. S blížiacim sa záverom sa snaží byť nepredvídateľný, čo sa do veľkej mieri podarilo, myslím hlavne osud priateľa, ktorého hraje Tim Blake Nelson, ale i love story medzi dvoma hlavnými postavami, ktorá vlastne nikdy poriadne nevypukne, čo je trochu škoda, pretože Abbie Cornish je krásna. Zaujímavo pôsobí aj nenápadne strčená postavička menom Jack London, ktorá sa preslávila v skutočnom živote o čosi neskôr... 80%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)
  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)

Reklama

Reklama