Reklama

Reklama

Milenci těch druhých

  • USA Sleeping with Other People (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Harbor a Lainey Dalton spolu na univerzitní koleji zažili první sexuální zkušenost. A když se teď, o deset let později, náhodou potkali v New Yorku a vypráví si o svých životech, zjišťují, že jim to v životě a hlavně ve vztazích moc nevychází. Hlavně v oblasti věrnosti. Zatímco Jake je profesionální sukničkář a záletník, Lainey je zase neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou mezi sebou přísně platonickou, naprosto upřímnou, přátelskou dohodu o vzájemné vztahové výpomoci. Cílem je oboustranná podpora při hledání zdravého a šťastného partnerství. Takového partnerství, které žádná nevěra nebo něco podobného nemůže narušit. Nebo snad ano? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

silentname 

všechny recenze uživatele

Vo svete nevtipných komédií, ktoré posledné roky z Hollywoodu prichádzajú je super, keď sa na scéne konečne objaví fílm, ktorý je skutočne vtipný a má zapamätateľné scénky a vtipy. Ako som kedysi kdesi hovoril, ono nie je problém, že sa posledné roky používa len sexuálny humor. Problém je ten, že ho vo filme nikto nevie správne využiť a jediné čo robia je to, že tápajú v scénkach, ktorými nás znechucujú. "Sleeping With Other People" ale naopak funguje. A funguje preto, lebo vie ako správne tento humor využiť a snaží sa ho inovovať. Nezaobíde sa to bez nejakých tých klišé, ale určite môžem povedať, že som rád, že som sa konečne pri komédii smial namiesto toho, aby som znechutene alebo zdesene pozeral na obrazovku, neveriaci svojim očiam čo sa deje. Komédia, ktorú úprimne odporúčam vidieť. A musím priznať, že Jason Sudeikis a Alison Brie majú medzi sebou reálnu chémiu a funguje to. Hodnotenie: B+ ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Velmi subjektivni, ale strasne moc se mi to trefilo do nalady a pokud patrite k lidem, kteri si dokazou dokanale komplikovat zivot, protoze delate proste rozhodnoti, o kterych vite, ze nejsou asi dobra, jen si nemuzete pomoci ... A vzdycky jsem nesnasela vetu, kterou vetsinou pronaseli moji pratele "proste jsem udelal, co je spravny", a tak si jeden si vzal zenskou, protoze to bylo spravny, tak si jina poridila dite s tim "spravnym". A ja tohle porad neodkazu delat, ty spravny dospelacky veci. Takze jo, radeji prohraju, s laskou, nez spravne vyhrat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, jako by si každý druhý tvůrce řekl, že když to Woodymu Allenovi podle mnohých kritiků zdaleka nejde jako před lety, zkusí ho tak trochu zastoupit. A bude se vyjadřovat ke komplikovaným vztahům, k přátelství mezi muži a ženami, k sexu. Tady na to jdeme hrubozrnnou moderní formou, plnou zběsilých dialogů, při kterých se tvůrci nebojí přitvrdit. Jason Sudeikis a Alison Brie jsou moc fajn, je vidět, že mnohdy improvizují, chemie je mezi nimi poměrně slušná. Kdysi na vysokoškolské koleji do toho spolu poprvé praštili, dnes jsou přáteli, na památný moment s úšklebky vzpomínají, a coby ne zrovna citově vyzrálí jedinci si sdělují svá sexuální dobrodružství. Sakra, jak tohle asi dopadne? Dá se u toho odpočinout, v žádném případě se z toho nedá vytáhnout něco do života a kvůli docela mizernému tempu se dá klidně i usnout. Přesto docela milá bezprostřední záležitost. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vo svojom jadre vlastne klasická romantická komédia pre dospelých, akurát obalená do trochu viac vulgárnejšieho, rozumej sexistickejšieho obalu. Zase tu je nejaká tá dysfunkčná dvojica, ktorá väčšinu filmu predstiera, že sú iba kamaráti, aby v závere došla k tomu, že ako partnerom im to bude klapať najlepšie. Maximálne neoriginálny scenár, predvídateľnosť a neprekvapivý vývoj všetkých udalostí tu však celkom slušne zachraňuje sympatické ústredné duo medzi ktorým funguje príjemná komediálna chémia. Zároveň sa to celé neberie nijako zvlášť vážne, len škoda toho všetkého klišé naokolo. Vďaka uvoľnenej atmosfére, občasným fajn vtípkom a faktu, že tu toho „romantického medu“ nie je ani zďaleka toľko, aby zamazal celú obrazovku sa v prípade Sleeping With Other People jedná o pohodovú jednohubku, ktorá ničím neurazí (teda pokiaľ nie je divák prehnaný puritán), no zároveň ani ničím výrazne nenadchne. Za pár dní si na to asi nikto nespomenie, ale na jedno pozretie ten film účel splní. Akurát zamrzí, že sa tu scenár nesnažil o väčšiu originalitu alebo sa neubral smerom k väčšej príbehovej odvahe, pretože táto komediálna dvojka, ehm hlavne Sudeikis, by si zaslúžila nejakú poriadnu novodobú romanticko-komediálnu kultovku. CELKOVO: 3* (6/10) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

No tak už potřetí měním hodnocení filmu, protože si jím vůbec nejsem jistý. Ono to vlastně ani není komedie, protože pokud budeme upřímní, nebylo tam moc vtipu, ale jde o to, že mi ten film nebyl nijak příliš nepříjemný a ani se moc nevlekl, což je plus. Ovšem když jsem nad tím tak déle přemýšlel, tak tohle je jeden z těch typů filmů, o kterých do půl roku zapomenete, že existují. Je to tedy docela slabé včetně konce (chvíli jsem si naivně myslel, že finále nebude klišé), ale Alison a Jason jsou víc než fajn. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Film si odbyl svoji premiéru v lednu 2015 na filmovém festivalu Sundance v americkém městě Utah. V České republice pak v červenci 2015 na mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (ragnar1)

Reklama

Reklama