Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tento seriál pojednává o dívce, která si díky svému dobrému srdci a zřejmě i dědičným darem vnímat nadpřirozené bytosti, zaslouží přátelství členky místního božstva. Ta se s ní i z vděčnosti za záchranu jejího malého liščího pomocníka rozhodne sdílet své schopnosti. Příběh tedy pojednává o každodenním přátelství, lásce a obyčejném životě nové členky božské komunity, jenž se vyrovnává se svou novou zodpovědností. Čeká před ní nelehký úkol naučit se co nejméně zneužívat své nové schopnosti ve svůj osobní prospěch a užívat si i nadále života běžné studentky. (radek.s)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

Teelus 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi povedené anime. Hlavní hrdinka - Inari, je sice tak trochu tele, které má člověk sto chutí občas nakopnout, ale naštěstí to ostatní postavy zachraňují - asi si taky zamilujete bohyni nerdku, která díky romantickým rpg hrám zatouží po lidské lásce a časem se chce dokonce stát člověkem a vznětlivého bratra Inari. Anime je to veskrze sladké, vtipné, hodně romantické a děj není nijak překvapivý - snad jen krom dua lesbička a (asi) nelesbička, se nedá moc o tom kdo, s kým, jak a jestli bude polemizovat. Seriál má pouhých 10 dílů, manga jede dál, tak uvidíme, jestli bude 2. série. Každopádně jako u jednoho z mála anime v poslední době si autoři místo, kde to uříznout, vybrali dobře a seriál tak působí relativně uceleně, byť zahrnuje pouhý začátek příběhu. V reakci na předchozí komentář od SonGokussj mi to však nedá nezmínit, že Touka (brácha od Inari) je podle reakcí fanoušků dost možná nejpopulárnější postavou tohoto anime. Navíc dvojice Touka - Uka celé to anime táhne, jinak by to byla nuda, neboť Inari a její problémy s láskou jsou přece jen trochu dětinské. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

… aneb kterak někdo do studia dobrý námět přinesl a tvůrčí tým nadchnul se pro věc, leč na cestě za jeho ztvárněním do podoby desetidílného anime těžce narazil na útes a veškeré ambice zařvaly. I Hromino byl prvními díly příjemně potěšen, naděje do Inari vkládal a snažil se být hodným divákem, jenž tvůrcům nějaké ty lapsy pro dobrý zážitek ochotně odpustí, ovšem vida, že postupem dílů se zpočátku mírně neotřelé anime mění v uzívanou, stokrát viděnou podívanou, nad jejímž závěrem si už jen musel studeným hadříkem zchladit čelo, smutně sklopil zrak, nešťastně si povzdychl a pro jednou musel vcelku souhlasiti s komentářem uživatele SonGokussj. Celkem přirozeně se nabízí srovnání s dalším anime z předchozí sezóny, které se taktéž odehrává v prostředí šintó svatyně, hlavním hrdinou je mladá dívka a je v něm co do činění s nadpřirozenem, přičemž Gingicune z něj vychází určitě lépe; především sympatičtějšími, prokreslenějšími a lépe využitými postavami, víceméně vyrovnanou kvalitou dílů a příjemnou, uvolněnou atmosférou. Inari na mě oproti tomu působí dojmem nekonsistence a jakési neopracovanosti a bezradnosti tvůrčího týmu, kterou jako by autenticky reflektovala rostoucí bezradnost hlavní hrdinky v průběhu seriálu. Po vizuální stránce je anime poutavé, po hudební stránce ucházející, tradiční šintó božstva Susano'o, Amaterasu a Uka-no-mitama jsou zde znázorněna velmi zajímavě a humorná stránka v první polovině seriálu je více než dobrá, leč vše zajímavé budiž utopeno v polovině druhé, kde se dočkáme jen uspěchaného, odbytého, pohádkového závěru, přestřižení několika dějových linií, řádné dávky klišé a spousty nevyužitého potenciálu. Škoda, škoda toho, seriál měl rozhodně na víc. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Inari mě ze začátku velmi nadchla. Svěží vánek, pěkný svět, ale něco tomu chybělo. A to něco se rozrůstalo až do finále - 10. episody, kde to skončilo naprosto předpokládaným finishem. Prvním episodám bych dal 4*, poslední 1*. Neinovativní, s mnoha logickými chybami, zajímavý rozvoj mezi postavami odsunut do pozadí, nevyužité hlavní postavy. nevyužité vedlejší postavy. Prostě taková pohádka, která se dala zpracovat o dost lépe. Škoda. Ze začátku tam byl i pěkný humor. Jednu postavu bych přecijen zvýraznil - brácha od Inari. Takového ko**ta svět ještě nespatřil. Stále naštvanej na všechny okolo, nadávající, bezvýznamná postava, prostě... Proč ho tam vůbec dávali :-) Slabých 35% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama