Reklama

Reklama

Daleko od lidí

  • Francie Loin des hommes (více)
Trailer 2

Alžírsko 1954. Uprostřed neklidné a násilné doby se na cestu přes pohoří Atlas vydává podivná dvojice mužů: vesničan Mohamed (Reda Kateb), obviněný z vraždy, a učitel evropského původu Daru (Viggo Mortensen), který byl vybrán, aby jej jako eskorta doprovodil k soudu. Pronásledovaní jezdci, kteří touží po okamžitém trestu pro Mohameda, a pomstychtivými vesničany musí oba muži čelit kulkám, zuřící válce, zimě a dalším nebezpečím, aby si vybojovali svobodu. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (68)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej kousek, kterej těží z absolutní atmosféry, kterou ne každej stráví. Například filmy Američan nebo Nejhledanější muž by zde mohly vyprávět. I v tomto případě se totiž občas stane, že se kameraman zapomene v krajině a tak tu divák minuty bloudí v tichu a světle, které nesvítí skrz halogeny, ale které se snaží prozářit skrz nekonečný písek. Osobně mám ale takové příběhy rád. Stejně tak, jako mám rád Viggo Mortensena. V příběhu se dá najít hodně poctivých lidských momentů, kdy si uvědomíte, že jste rádi za Vigga, protože nikdo jinej by ty emoce nepředvedl lépe. Možná popřemýšlím a vrazím i pěti hvězdu, protože ten závěr si o to vysloveně koleduje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Daru, mám tě moc rád, ale když budu muset - zabiju tě! '' ---- Tohle je film o lidství a v tom je jeho obrovská síla. O obyčejném lidství a chuti žít. Bohužel válka je kurva a právě tomuhle ona nepřeje. A když vám úvodní větu do očí řekne parťák se kterým jste 5 dlouhých let válčili za svobodný svět, je něco špatně. Jen pro to, že on je Arab a vy Francouz. A co na tom, že jste se v Alžíru narodili a učíte tam ve škole malé arabské děti. Film je vlastně taková road movie kdy během cesty k soudu člověk poznává blíže oba putující hrdiny a ti se poznávají navzájem podobně jako v australském Trackerovi. Někdy holt stačí jen dva herci, nekonečná vyprahlá pláň a přesto máte nádherý zážitek z viděného. --- Viděl jsem i film o filmu a dost mně překvapilo, že Amíkům tam prý vadila ta scéna z nevěstince. Přitom pro příběh a velikost gesta Darůa byla právě jednou z těch nejhlavnějších. Mortensen si prý nabídnutý scénář rád přečetl a hned byl pro, líbilo se mu to a já myslím, že dobře udělal. Tohle mu bylo šité na míru ! Dávám za 5 sáčků obilí film je tu těžce podhodnocen. * * * * * ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dobrodružný snímek s pozvolnou dynamikou, hloubkou i lidskostí. Učitel a obviněný vesničan podnikají dlouhou cestu nebezpečným územím v době alžírské války, čelí vlastní smrtelnosti, svým hodnotám a přesvědčení... 75 % (ještě lepší byl třeba k dokonalosti dovedený Útěk ze Sibiře) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Slováci natočili to isté pred pár rokmi, len v modrom. Dvaja bazmeci putujú krajinou a....nič. Akcia na začiatku, jedna chabá prestrelka pred koncom, inak nič, len drísty, piesok a kamene. DO toho tretina dialógov je v tej moslimskej, nezrozumitelnej hatlanine, takže bez titulkov neni šanca. Celé zle. 1 z 5 ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Hlavnymi pozityvami tohto filmu su silna atmosfera a herecke vykony.Myšlienky tohto komorneho filmu su aktualne aj dnes .Užasne su aj exteriery v ktorych sa postavy pohybuju.Vigo Mortensen vyborne zahral muža ktory je pacifistom a nechce sa pridat ani na jednu stranu počas vojny v Alžirsku,no okolnosti ho prinutia odviest väzna Mohameda pred sud kde ho isto čaka smrt za vraždu bratranca.Za pozornost stoji aj hudba ktoru do filmu zložil Nick Cave. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (13)

  • David Oelhoffen musel pôvodnú poviedku Alberta Camusa predĺžiť a adaptovať. Ako novinár používal mnoho Camusových textov a využil tiež ďalší text s názvom 'Alžírske kroniky', ktorý Camus napísal v 30. rokoch, keď cestoval do regiónu Kabylia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama