Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V roce 2013 byl natočen výborný horor "V zajetí démonů" na jehož úspěchu se nyní chtějí svézt tvůrci tohoto nevýrazného hororu, který přináší přesně to co jsem původně očekávat právě od "V zajetí démonů". Tvůrci si z jmenovaného snímku vypůjčili ošklivou panenku, která není pouhou hračkou a rozehrávají typickou srágorovnu s lacinými lekačkami, tunami scénaristických nesmyslů a příšernými herci. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokusu o horor funguje pár lekaček. Člověk se lekne zejména díky velmi kvalitnímu a hlasitému zvukovému doprovodu. Snad jednou se mi dokonce prohnaly zimomriavky po zádech. Zbytek je hrůza a děs, nebo také 95 minut nudné hry na nuděnou. Scénář musel psát človíček, který byl dlouhodobě minimálně na piku. Celý projekt byl evidentně svěřen do rukou amatérů, když budete odvážní a nakouknete na jejich filmografie a dost jasně se ukázalo, že to nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Příběh je neuvěřitelně nezáživná až těžce debilní záležitost. Celý film tak hrozně trpí a diváci bohužel s ním. Atmosféra místy na diváka hodila očko, ale co to bylo platné, když jsem se asi milionkrát přistihl, že myslím na něco úplně jiného a nevěnuji snímku takřka žádnou pozornost. Znovu se zopakuji. Průser tohoto snímku tkví v tom, že těžce nezvládá diváky alespoň malinko vtáhnout do děje. Bez zaujetí jsem se párkrát lekl. A co si vlastně budeme nalhávat. Samotná panenka byla v tomto filmu těžce k hovnu, neboť houslila asi tak 66. housle. Kdyby ve filmu chyběla, divák by si toho snad ani nevšiml. Ano, takhle těžce nepodstatná hlavní rekvizita tohoto nezdařeného pokusu o film, skutečně je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviem to stručne. Premárnený čas. Dejová linka nie je ničím výnimočná, skôr ide o takú štandardnú, x-krát videnú frašku, pri ktorej usporiadanú, mladú rodinku terorizuje démon, ktorému sa zachcelo onakvejšieho tela ako len toho umelého v podaní bábiky. Samozrejme hlava rodiny spočiatku ničomu neverí a je ku všetkému nadprirodzenému skeptická... Čo sa týka atmosféry, presne podľa očakávania - nula bodov. Napočítal som dve scény, kde to zaváňa aspoň slabučkým priemerom (scéna pri výťahoch a potom pri konci). Preto tie dve hviezdy, ale to len vďaka tomu, že mám dobrú náladu. Myslím, že jedna by bola ďaleko spravodlivejšia. 30/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mína je v poslednom štádiu tehotenstva. Od svojho manžela dostáva dar v podobe historickej "panenky". Od momentu ako je pridružená do rodiny, začína manželom "peklo". Hneď v prvú noc sú vo vlastnom dome napadnutý párom vyznávačov kráľa temnoty, Mínu začínajú prenasledovať vidiny a halucinácie. Spočiatku obaja manželia bábke nevenujú žiadnu pozornosť. Keď sa však presťahujú do nového bytu, pričom ataky voči Míne neprestávajú, uvedomujú si, že niečo v ich "domácnosti" nie je v poriadku. Priznávam, od "Annabelle" som nič neočakával. Udeliť však tomuto snímku "odpad", či jednu hviezdu je z môjho pohľadu veľmi kruté (nech už sa jedná o akýkoľvek "kopirák"). Atmosféra obohatená o niekoľko slušných (možno aj nepredvídateľných) lakačiek, miestami veľmi slušná. Som rád, že som tento snímok videl, pričom ho popredu nezatratil. Miestami mi v ďaka hudbe pripomínal "Insidius", ale to už je asi taký ten môj "blok", keď mi niekedy niečo, všetko pripomína - 60%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně kdy Mia (Annabelle Wallis) spí na gauči, je záběr na mimino, jak jen v plenkách spí v postýlce, následně při scéně, kdy se nad ní sklání duch zemřelé, je však již dítě oblečené. (dandislav1991)
  • Představitelka hlavní hrdinky se shodou okolností jmenuje Annabelle Wallis, stejně jako děsivá panenka. (Voorhees)
  • Annabelle se dnes nachází v Muzeu okultních předmětů v městě Monroe, které založili manželé Warrenovi. (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama