Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 1

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (785)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nápadité spojení estetiky napětí a filmové akce, na uzavřeném dějišti s minimem postav uspokojivě výbušná a efektivní podívaná, která postrádá žánrovou předvídatelnost a staví proti sobě zajímavé antihrdiny v otevřené hře o přežití. Bez dějových odboček, nadbytečných dialogů a trestuhodných klišé. Vynikající a děsivý Stephen Lang, sympatická Jane Levy. Závěr je sice trochu zbytečně natahovaný jen proto, aby všechny naznačené motivy násilně zapadly do kýženého rozuzlení, a ohledně logiky se chtě nechtě najde několik vážných otazníků, ale to nic moc nemění na faktu, že tohle se Alvarezovi zkrátka povedlo a znovu mě přesvědčilo, že hororoví tvůrci stále mohou narazit na úrodnou půdu... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film který pojednává o smrti ve tmě. Takže se odehrává celý potmě. Navíc jsem ho sledoval v ripu který je ve tmě, tudíž bude problém jako vždy ve mě. Jednou jsem se leknul, až mi z toho změknul. Chtěl jsem trochu světla, žárovka mi prdla. Ponořený potmě, sleduji smrt ve tmě. Nechci se znovu leknout, neb to se mnou může seknout. To se však již nestalo, náhle strašit přestalo. Nebojte se děti tmy i smrtka má své dny.15% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tady bylo na co se dívat, přestože všude vládla naprostá tma. :D Výborný námět, dobře napsané, dobrý výběr herců... dalo by se chválit ledasco. Prostě film, který vás vtáhne do děje a nutí fandit i těm zlodějíčkům, kteří si nemůžou slušnost zarámovat a vystavit v kuchyni. Dobrá scéna byla třeba s tím semenem. :D ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na filmovom svete sa mi veľmi páči, ako sú naše názory rozporuplné. Tak napríklad moji obľúbení užívatelia hodnotili Do't Breathe 4-5 hviezdami, ale našla sa výnimka, ktorá dala iba jednu hviezdu. A ja, s úsmevom a počudovaním sledujem všetky tie priaznivé komentáre, s ktorými sa neviem akosi stotožniť. Žánrovo by som Alvarezov výtvor označil skôr za thriller, než za horor, pretože z môjho pohľadu nejak extra desivý nebol - skôr napínavý. A práve za napínavosť môžem dať jedno plus a druhé za nepopierateľnú originalitu námetu, lebo niečo podobné som naozaj asi nevidel. Tým ale klady tohto snímku končia, pretože neviem čo viac by som na ňom mal vidieť. S postavami som sa nevedel stotožniť, príliš mi nezáležalo na ich osude, dedo veterán bol vzhľadom na svoju slepotu miestami až príliš overpowered a jeho zmena postavenia v očiach divákov z chudáka, ktorého chcú okradnúť na sviniara, ktorý ma tiež čo to na rováši, bola príliš očakávaná, neohúrila a chovanie zlodejov bolo často krát dosť nelogické, mnoho krát mali možnosť dostať majiteľa domu na kolená. Ale, čo už... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Alvarezovi jsem kdysi hodně věřil, po Lesním duchovi ho poslal ke všem čertům - a teď ho opatrně beru zpátky. Ve tmě se totiž kromě smrti neschovává žádná očekávaná lacinost, s výjimkou konkrétní sklepní epizody ani nechutnost, ale na žánrové poměry se ve zlověstném stavení skládá až překvapivě ambiciózní skladba. Ta hra s diváckým očekáváním, kdy se mi vztah k postavám opakovaně velmi zásadně mění, nemá totiž obdoby. V kombinaci s vzhledem k prostředí přirozenou gradací lekaček a až nesnesitelně intenzivní scéně v absolutní tmě rád přimhouřím oko nad několika momenty, kdy by si divák se zálibou v hledání logických chyb mohl i trochu smlsnout. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (28)

  • Když Rocky (Jane Levy) a Alexe (Dylan Minnette) zažene slepcův pes do pokoje v patře, zjistí, že jim v útěku oknem brání mříže. Jakmile se ale pes do místnosti dostane, zaútočí na Alexe a ten zmíněným oknem proletí a vypadne ven. (Guilemot)
  • Fede Álvarez úmyselne do filmu nezahrnul nadprirodzené javy, pretože mal pocit, že je to príliš trendy. (Arsenal83)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama