Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jídlo s.r.o. rozkrývá pozadí výroby určitých potravin (pečiva, šunky, ...), kdy ukazuje na jedné straně velkovýrobu a na druhé straně pečlivou ruční práci. Nečekejte brutální investigativní novinařinu, ale nutno říct, že otevřená rozmluva s ředitelem masokombinátu o tom, co normy umožňují vyrobit, a záleží na tom co si kdo objedná (a tudíž co zákazník nakupuje neboli žádá od svého prodejce;)), to byla věc nevídaná a neslýchaná. A konečně někdo taky vypustil veřejně zprávu o tom, že oni ti Němci nejsou zdaleka takoví frajeři jako se stalo módou tvrdit. Viz "vepřové maso, to v ČR znamená vepřové maso, sval - v Německu to znamená i kůže, chrupavky atd";). Procento masa ve výrobku je sice přínosný údaj, ale měli bychom se podle mě ptát právě na to, co je to za maso... Připravte se ale na to, že když ředitel velkopekárny tvrdí, že všechny chleby jsou kvalitní, nemůžete ho brát vážně. Kdokoliv si kupuje Tesco konzumní chléb a pak občas zavítá do pekárničky koupit si bochník "řemeslného" chleba, musí prostě poznat rozdíl. "Splňuje normu" nerovná se "stojí za to". Ale to není problém pořadu Jídlo s.r.o., ale stavu českého potravinářského byznysu, a náročnosti konzumenta, že?;) BTW comics s Ro-MANem mě baví:) Takže? 80%, jen houšť - snad jen méně "pupíků" a "mazlů"... ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu. Mě tohle všechno vždycky hrozně zajímalo a bavilo sledovat (taje výroby kde čeho), takže je to v podstatě pořad šitý mně na míru. Jinak spousta hrozně zajímavých informací a výborné porovnání velkovýroby a malovýroby v jednotlivých navazujících dílech. Jídlo s. r. o. mi pomohlo sebrat odvahu a shlídnout i všechny zvířecí porážky. Připadám si hned míň jako pokrytec. Přestala jsem jíst tavené sýry (a jednou se tam proplížím a vezmu jim celou tu kostku čedaru, než do ní dají tu tavící sůl). Po pár posledních dílech jsem taky přestala věřit chráněnému krajinnému označení (ano, předtím jsem to brala vážně), protože rostlinný tuk v pardubickém perníku a palmový olej v hořických trubičkách, mě dost zklamaly. Nic takového jako Jídlo s. r. o. tady do teď nebylo a byla to škoda. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"50% masa a zbytek je chemické inženýrství." Já mám celkem v oblibě svůj trávící trakt, takže si již dávám pozor na to, co jím proženu. A Roman Vaněk na tom má lví podíl, takže se zájmem sleduju i jeho putování výrobnou dobrot i šmakulád. Chápu, že přitom musí být na výrobce hodný, protože by ho ti další nepustili do výroby. Nicméně vtipné to je, poučné je to taky a mě to baví. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Vanek je lepší novinár než mnohí študovaní ,,reportéri" a narozdiel od Tumu neverí konšpiráciám ani nepotvrdeným teóriam.......veľmi chválim prístup, ktorý len ukazuje divákom postupy a princípy a nechá ich, aby sa rozhodli, či sa im páčia....to ochutnávanie mi príde celkom v pohode, je to také ,,testovanie na sebe" ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Každý týden, kdy není zveřejněn nový díl, mi kvůli tomu opadne nálada. Tohle je prostě geniální, brilantní! Na jednu stranu chápu, že některé podniky smutná fakta před natáčením prostě skryjí... Každopádně se i tak člověk dozví, co do sebe vlastně láduje! Nemluvě o tom, že mě hodně zajímá i technická stránka výroby. DĚKUJI ROMANE! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama