Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (603)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pod zemí remake Katakomb, tak o třídu lepší. Srovnávat se tyto dva horory dají jen těžko a to už kvůli kameře. Pod zemí je found footage a to přesně v tomto případě bylo to pravé ořechové. Pomohlo to atmosféře a hlavně dost dobře zvládnutým lekačkám. Nejvíce ze všeho jsem byl unesený z hudby, která všemu dávala daleko lepší nádech a to hlavně v závěrečné půlhodině. Těch záporů nenajdu tolik, abych mohl s hodnocením jít níže, z kina si odnáším velmi příjemný zážitek .. 7/10 = 79% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Šílený mišmaš se spoustou zajímavých a originálních nápadů, zabitých spoustou trapných lekaček. Mohlo to být hodně dobré, ale mohlo to být i o moc horší. A nejlepší je stejně ten plakát. // 1. 1. 2015: Po druhé projekci zvedám. Nápady jsou fakt vynikající a lekaček nakonec zas tak moc neni. Asi vážně nejlepší horor 2014. Pěkné pro srovnání s těma nepovedenýma zmetkama, které točí Wan. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Mini spoiler! V případech, kdy někdo zemře bývá obvykle zvykem, že se o jeho rozkládající se tělo alespoň pokusíte postarat, jenže tady někdo zemře, někdo se u toho rozbrečí a to je všechno, žádný snahy o to, dostat tu tělesnou, rozkládající se skořápku nahoru a normálně se s ním rozloužit u obřadu. Tady o tom nebyla žádná zmínka, prostě tam to tělo jen tak nechali a šli dál. Neříkám, že se to neděje i v jiných hororech, ale čekal bych nějakou snahu, nebo nějaký dialog o tom, že ho tam jen tak nemůžou nechat, i když bylo jasné, že by se s mrtvým tělem daleko nedostali. Potom tu je taky moc dlouhá předehra, než se skupinka dostane do katakomb. Když se začnou dít divné věci, začne být snímek napínavý a zajimavý, jenže některé prvky nebyly to pravé a čekal bych něco impozantnějšího, když už se dostanou na takové místo. :-) V Grave Encounters mě zaujaly ruce vycházející ze zdí o mnoho víc, než ruce vycházející z krvavého potůčku zde. Jinak jsem pociťoval podobnou beznaděj jako u zmiňovaného GE, jen o něco slabší. :-) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ako latentnému klaustrofobikovi mi dusná podzemná atmosféra nebola úplne ľahostajná, malo to pár pekných momentov, pár povinných, no fajn načasovaných ľakačiek a predovšetkým sa mi páčilo, že to nebolo prevalené a držalo si to istú úroveň umiernenenosti v štýle zobrazovania "prízrakov" a pod., samozrejme to však trpí neduhmi produkcie podobného razenia a formátu + som čakal buď výraznejšiu pointu alebo dovetok; ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Ach jo, tak co tu máme ? Jednu velkou nudu. Musím si ale sám sobě vynadat, že jsem netušil, že to bude natočeno stylem ruční kamery. Tyto typy filmů moc nemusím. Třeba u Patroly mi to nevadilo, ale u hororů mi to vadí. Respektive, film natáčený stylem ruční kamerou není prostě horor. První půlka je totální nuda. Co se týče druhé půlky filmu, tak se teda něco děje, ale je to teda porod. Nějaká ta krev menší, zranění, smrt atd, ale co z toho mám, když to vůbec nepůsobí hororvě a vůbec se nezaleknu, ani mě netíží žádná scéna, atmosféru to nemá, hudba je tvůrcům ukradnutá, no já se z toho zblázním. Podobně jako Ouija je tohle nesnesitelná nuda, zde už to zavání i odpadem, ale nakonec jsem tu jednu hvězdu s vypjetím všech sil udělil. Nejhorší možnou. U mě je 1 hvězda procentuálně od 13-29% - holt jsem přísný. Takže 2 důvody proč jsem nakonec tu hvězdici dal. Zaprvé: Nemám rád filmy točící se ruční kamerou (což už jsem zminoval). Zadruhé: Nemělo to velkou chybu, něco se aspon dělo, ikdyž pro mě se nedělo ve filmu vůbec nic. Ztráta času a krátká stopáž mi přišla jak promarněný celý den. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Režisér John Erick Dowdle a scenárista Drew Dowdle se při castingu na roli Scarlett pohádali, protože měl každý z nich vytipovanou "dokonalou Scarlett". Po chvíli zjistili, že myslí oba tu stejnou osobu a to Perditu Weeks, která nakonec Scarlett skutečně ztvárnila. (Zdroj: film o filmu) (tejna)
  • Film nebol vopred premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama