Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Novodobé duchařiny beru všemi deseti. Mistr tohoto moderního hororového žánru je u mě skvělý režisér James Wan. Právě od jeho vzniku filmů V zajetí démonů a Insidiousů začali točit obdobné snímky s touto tématikou. Samozřejmě ne každý takový snímek se vydaří. Třeba třetí Insidious už je opravdu slabota (holt Wan už tento díl na starosti neměl). No, nyní k tomuto. Inkarnace je dle mého názoru solidní duchařina, která má oproti jiným slabším solidní děj, který dokáže rychle vtáhnout do děje, dobře napsané postavy a zajímavé nápady. I ta napínavost se tu najde. Potenciál ale nebyl plně využit. Chtělo by to ostřejší rating než PG-13, ale nebylo to až tak zlé v tomhle mírnějším provedení. Obohatit scénář s ještě zajímavějšími nápady, zdramatizovat finále atd. Vylepšovat by se toho dalo dost, ale přesto jsem příjemně překvapen, čekal jsem minimálně o třídu slabší záležitost. Aaron Eckart to zvládl perfektně, stejně jako chlapec posedlý tím parazitem či co to bylo. Hudba taková normální. Vše se mi zdálo, především u postav uvěřitelné. Úplný závěr (posledních asi 20 sekund) je trochu zvláštní, ale pochopit se dá. Takže je mi jasné, že jsem to neviděl naposled – spokojenost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kombinace Počátku a Vymítače ďábla s kočkou Carice van Houten v hlavní roli. Tedy v hlavní roli je jen do okamžiku, než se na scéně objeví hendikepovaný Aaron Eskhart a naplno převezme otěže. Mám nějaké divné období, kdy se režisérům daří zavděčit se mi s kdejakou sračkou. Dost by mě zajímalo, co stálo za pojmenováním démona jako Maggie. Že by zhrzená láska? Dost momentů, které měly zřejmě fungovat děsivě byly vyloženě směšné. Smích je zdravý, takže to neberu jako výtku, jen jsem to absolutně nečekal. Malinko to zavánělo spíše parodií na horor. Každopádně jsem u toho vůbec netrpěl, takže sem hnusné tři kousky šoupnu. Pokud hledáte horor, tak rozhodně hledejte jinde. Pokud hledáte nenáročný film na večer, tak by u vás mohl film uspět. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Inkarnace je odvarem ze všech možných i nemožných populárních hororů a thrillerů na podobné téma. Brad Peyton ovšem nezvládá ani vytvořit alespoň trochu děsivou atmosféru ani odvyprávět modernizovaný příběh vymítání démonů. Nenapadá mě jediný důvod, proč tuhle podprůměrnou a nezáživnou podívanou vůbec doporučit. [40%] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tu bylo napsáno a já musím souhlasit. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina. Protože tohle by fakt byly vyhozený prachy. Takhle jsem " jenom " promarnil 86 minut svýho života. Nejlepší scéna nás čeká před začátečníma titulkama a pak už jenom těžká nuda. Dalo mi hodně sil a přemáhání abych udržel oči otevřený a neusnul u toho. Čekal jsem, že aspoň konec trochu vylepší dosavadní dění, ale opak je pravdou. Konec je ubohej a trapnej až to bolí. Nechápu jak takový chujoviny vůbec můžou dávat do kin. Spousta nudnejch keců bez akce, atmosféra či napětí. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě příběh bavil, dokud tam nezačal démon skákat z jednoho na druhého během každých 5 vteřin. To už začalo působit celkem zmateně, nepřehledně a ztrácelo to rychle mou pozornost. Postavy byly sympatické, takže nic extra mi tam nevadilo. Ve finále je to ale stejně jen průměr, který potěšil, zabavil, ale rychle zase vyšumí. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama