Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

juta 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží! Nemám slov, neskutečný zážitek, který se při mém sledování filmů opakuje jen málokdy. Husí kůže, výbuchy smíchu, úžas, těšení na to, co přijde v další scéně... Film, který se stoprocentně řadí k těm nej v žánru komedie/horor. Výborně zpracovaný po všech stránkách. Utahování si ze slasherů z osmdesátek, herci, barvitost, hudba, kamera, střih, zpomalené záběry... Lépe se to natočit nemohlo, ahhh. :-* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

The Final Girls je zábavná komediální hororová jednohubka. Ničím nepřekvapí, neoslní, ale dobře se na to dívá. Nápad je to dobrý, občas jsem se pobavil, jako například zpomalená scéna. Jako horor bohužel moc nefunguje a kdyby se přidalo na brutalitě, tak bych možná hodnocení zvedl, ale takhle nemůžu .. 6/10 = 60% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad ale výsledek nic moc. Jak po hororové tak i po komediální stránce se z toho dalo vyždímat daleko víc. Na můj vkus je tam moc zbytečnejch a nudnejch keců a dějová linka - vztah mezi dcerou a matkou mě nebavila už vůbec. Pár věcí se tady určitě povedlo ale není jich tolik abych mohl dát 3 hvězdy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela povedený hybrid Pátku 13 a Voskového muzea... Pocta všem osmdasátkovým slasherům, která v zásadě striktně dodržuje veškerá žánrová pravidla i se všemi jejich neduhy... Tím mám samozřejmě na mysli prakticky naprostou absenci krve a koziček, přičemž v tomto kusu je to poměrně škoda, materiál je tam slušný... Takže spíše komedie než horor, který vysloveně zklame trapnou maskou hlavního záporáka, slabší hororovou atmosférou, ale pobaví několika dějovými twisty, slušným obsazením a kamerou... Řekněme, že v rámci možností jsem byl spokojen... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Komediální horory jsou buď perfektní a nebo nudné a bez jakékoliv atmosféry. Tohle je bohužel ten druhý případ. A je to škoda, protože jsem si tak moc přál, aby to byl ten první. Herecky je film slušný a máme tu i známé tváře. Zápletka nijak neurazí a vlastně je i vcelku originální. Mladí se dostanou do starého filmu a hledají cestu ven. Kinový film jakoby z oka vypadl původnímu Pátku 13. Navíc několik vtipů je povedených a u filmu jsem se docela bavil. I když uznávám ve výsledku to není nic světoborného a mrzí mě, že film nedokáže bavit víc. Ona složka hororu je tady vlastně zbytečná a ke klasickému slasheru to má daleko. Komedie to zase není dobrá, takže tenhle mix nefunguje. Kdyby to mělo víc humoru, tak klidně, takhle to má jen citlivý děj mezi dcerou a mámou. Což já ocením vždycky. Navíc je Taissa krásná a hlavně talentovaná herečka. Zahrát to takhle emotivně není sranda a jí to naprosto věříte. Finále je pak k uzoufání pitomoučké. Škoda. (48 %) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)

Reklama

Reklama