Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku syrovější než Grizzly, zejména ranní útok mlsného baribala na stan nezodpovědných výletníků je naprosto úžasný a s ničím takovým se v jinak bombastičtějším bratříčkovi nepotkáte. Jenže před a vlastně i po útoku je Backcountry vcelku o ničem. Dva lehkomyslní mladí lidé na výletě, lehce mrazivá scéna s cizincem a spousta chození lesem. Na oba hlavní hrdiny se vcelku v pohodě kouká, ale několikrát si řeknete, tak, jdou spát a teď to přijde a pak nic, dokonce ani laciná sexuální scéna se nedostaví! Medvěda se sice nakonec dočkáme a jeho vystoupení stojí za to , ale po něm a snad to nebude takový spoiler, už jen několik minut lehkého survivalu a konec. Docela málo. Těsná čtyřka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu môžem povedať, asi to, že sa nejedná o žiadnu originalitu, takýchto podobných filmov je viacero. Dlhú dobu boli ukázané, len prechádzky po lese, sem-tam šuchoty lístia alebo tiene. Ale potom to príde, šelma sa ukáže v celej svojej realistickej kráse, stanová scéna bola veľmi vydarená.. Pozerať sa na párik z toho jeden naivný tupí vymlet a jeho vyvolená, ako sa predierajú lesom ma zaujať nemôže. Les vo večerných a nočných hodinách bol strašidelný, ale len nato sa stavať nedá. Kamera sa tvárila ako vynikajúca, ale rozhodne nebola, hlavne ostrosť jej nič nehovorila. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Na některé situace vás nepřipraví ani Bear Grylls. Skutečný teror, při kterém si budete zakrývat oči, sice přichází až po hodině, ale v klidu vás nenechá ani jedná z předchozích minut. Film subjektivními záběry, detaily tváří hrdinů a malou hloubkou ostrosti účinně vyvolává pocit permanentního ohrožení neurčitého původu. Můžeme se domýšlet, co přesně a od koho ústřednímu páru hrozí, v jak moc velkém nebezpečí se nacházejí. Hodinový „build-up“ zároveň slouží k představení Jenn a Alexe, kteří nám nejsou lhostejní i díky tomu, že jednají rozumně (pro většinu rozhodnutí, která se ukážou jako chybná, mají racionální odůvodnění) a zároveň nejsou dokonalí a jeden k druhému zcela upřímní. Závěrečný akt je tak vysilující nejen fyzicky, svou viscerální intenzitou, ale také emocionálně. Doklad toho, že i s velmi jednoduchým konceptem lze při jeho důsledném a přesvědčivém naplnění natočit opravdu brilantní a brutální survival, vedle kterého působí třeba Divočina s Reese Witherspoon jako nedělní procházka parkem. 85% Zajímavé komentáře: castor, maddy, warrenur, doMchek ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodinu sa tam nic poriadne nedeje az to dožerie aj jedneho znudeneho medveda, ktory tam nabehne a konecne si pochutna na tom namachrovanom hlavnom hrdinovi. No a potom musime este pol hodinu sledovat ako sa dopajda domov z lesa zranena hlavna hrdinka. Asi to niekomu k stastiu bude stacit. Ja som o filme dopredu nic nevedel. Moja chyba. 3/10. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Táhne se to, ale má to atmosféru, do té osudné chvíle. Pak se to změní na nějaký art pokus o útěk divočinou, scénář ovšem na poslední chvíli přitáhne berličku v podobě dalšího nepříjemného momentu, který zřejmě fungoval lépe než jsem si v tu chvíli myslel, protože mě zamrazilo i teď po několika týdnech při vzpomínce na to. Velmi realistické a mrazivé, ale s jednou tupou postavou, což tomu dost ubližuje. A i ty artové momenty nejsou zrovna moje. A ten scénář byl asi poskládán dost na koleně, takový jsem měl pocit, MacDonald měl v hlavě tu jednu scénu, a to ostatní tam jen tak naházel, s pár momenty, které ještě měly budovat ten pocit děsu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)

Reklama

Reklama