Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Ku sledovaniu tohto filmu ma presvedčila dvojica hercov Cussack a Brody. Jackie Chan mi príde vždy až moc uletený. Ale predstava filmu odohrávajúceho sa v dobovej atmosfére Hodvábnej cesty a možnosť vidieť solídny príbeh, síce mierne pritiahnutý za vlasy bola lákavá. Lenže na začiatku to začalo príšernou reklamou na BMW. Fakt hnus, potom ak ku tomu prirátam odpornú technickú vizualizáciu dvojice mladých "vedcov", tak som začal ľutovať sám seba, čo za kravinu som si to pustil. A zrazu šmyk a sme z roku 2015 v minulosti. Znovu nepríjemné prekvapenie z toho čo sa sami odohrávalo na obrazovke. Jackie Chan ako ochranca svätej cesty je mierne povedané až príliš milý na drsného bojovníka. Trošku filmu pridajú grády súboja Cussack vs. Chan, ale inak slabota. Až ku koncu sa film mierne približuje ku tomu čo som očakával a začnú boje. Ale aj tie sú príliš detinské. Príbeh mi prišiel ako veľmi zjednodušená kópia Gladiátora s kulisami Východu. 2*, ale len za ten koniec, inak je to podpriemer. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný čínský historický film, tohle se opravdu povedlo. Příběh mě od začátku zaujal a byl napínavý až do konce. Hlavně tam byla spousta akce, spousta soubojů a hlavně Jackie Chan, který je fantastický, s ním mě baví každý film. Povedená byla i hudba ve filmu a hlavně ty písně, co zpívali bojovníci, ty se mi líbili. Drobné chybky byly vidět v režii a scénáři, ale celkově se jedná o kvalitní snímek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U mě spokojenost, dobrodružný snímek, jak má být. Jackie Chan mě bavil, John Cusack se mi líbil, Adrien Brody mi spolehlivě pil krev a ta krásná divoška Peng Lin mi byla tuze sympatická. Cením si choreografie duelů, byla velmi pěkná a povedená. A že to celé byla pohádka? No, byla. A co? Mně to vůbec nevadilo. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)
  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama