Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 1
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (328)

Dannysek4U

všechny recenze uživatele

Bobule svihnuty Chaluparema a Rancem u Zelene sedmy, vzhlizejici k slave Cetnickejch humoresek a Slovacko sa nesudi. Zazrak to neni, navic jednotlivy dily maj znacne kolisajici uroven, ale k nizi zdejsiho hodnoceni skutecne neni duvod. Bukolicka podzimni idylka na prozareni kraticich se dni, nic vic, nic min. Tahat do toho jakykoli projevy nacionalnich vasni je samozrejme naprosto jalovej pristup. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu už ve fázi hotového scénáře. V té době jsem ještě neměl k alkoholu tak negativní vztah, jaký k němu mám nyní. Sahal jsem po tom tehdy s tím, že by to mohla být pěkná, milá oslava specifik života na jižní Moravě. Už po chvíli jsem ale věděl, že tohle se mi líbit prostě nemůže. Poetika jižní Moravy? V žádném případě! :( Jenom pitvoření, nesmyslné zápletky, a jak se ukazuje - tristní, ale skutečně tristní zpracování! Fialovej hnus! Promarněná příležitost. Příležitost k čemu? K propagaci pití alkoholu? Tak tahle snaha se jako jediná zdaří na výbornou. Piják bude potěšen, noví se díky tomu mohou zrodit. Divák si na tom ale nepošmákne. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si pražáci myslí, že zahrát moraváka je snadný. Kdepak, kdepak! Když se k tomu přidá poměrně nesympatické obsazení a scénář srovnatelný s Ordinací v růžové zahradě, tak nemůže vyjít nic jiného než další zbytečný seriál. Škoda převeliká, protože Pálavsko je krásný kraj a takovou reklamu si fakt nezaslouží. 1 hvězda pro Chinaski, díky chlapci za ten song, ten nemá chybičku :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První série svižná a zábavná, Kouzelná a opravdu povedená. Vtipná, zajímavá. s parádním soundtrackem, výborným hereckým obsazením (Anička!, Nečas, Nebřenský) a parádně napsanými postavami i dějovým obloukem. Jsem nadšen a nechápu, proč jsem se tomuhle skvostu tak dlouho vyhýbal. První série za 85%. Nutno podotknout, že druhá řada za tou první překvapivě příliš nezaostává a drží laťku. Vinaře rozhodně nevidím naposledy. Naprostým právem novodobá klasika a jeden z nejzábavnějších a nejlepších novodobých seriálů. Navíc když jich Prima opravdu... nemá. 80%. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Vem to čert, jestli si hrajou Pražáci na Moraváky a ve skutečnosti to na jihu takhle nevypadá. Krajina, prostředí a atmosféra dobře zasazená do podzimu. Prakticky je to o tom, co díl, to na nějaké téma (zájezd, natáčení, kritik,..) Jednoduchá Prima produkce na nedělní odpočinkový večer. Postavy se sice nijak nevyvíjí, krom 4 mladých a mají daný svůj vyhraněný styl ale spousta jich je vtipně napsaných, jako policista Tauš nebo Hřebec s Konigem. Hynek Čermák správný frajer, co se s Postráneckým neustále pošťuchuje. Srandu nekazí ani Táborský nebo hlášky Pavla Lišky. Hodnocení je zkreslené místními pseudointelektuály a ovečkami, které nechtějí vystoupit ze stáda a dají odpad. Každý díl sledovalo okolo 1 miliónů diváků. Doufám v další řadu :-) "Já se někdy tak zdegustuju, že ani nevím, jak jsem se dostal domů," // 2. série Snižuju hodnocení, na Vinařích jsem měl rád Moravu a víno.. Změna kraje tomu asi moc neprospěje a především odešly 4 hlavní mladé postavy, které měly neukončené příběhy. Z nových postav nikdo nezaujal. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Protože v době natáčení bylo synovi Terezy Kostkové teprve šest let, bylo by pro ni náročné do práce dojíždět. Proto s rodinou po dobu natáčení bydlela ve Vinařství U Kapličky, které v seriálu představovalo „Vlčkovo vinařství“. (ryccoly)
  • V epizodě Nová generace (2014) si farář (Pavel Liška) nechá udělat test plodnosti, který ukáže, že je neplodný. V epizodě Svatba (2015) ale na otázku Jany Hamplové (Jitka Čvančarová) „A co budeš dělat?“ (míněno po svatbě) odpoví, že děti. To přeci nemůže, když je neplodný. (Bobika16)
  • Ve znělce hraje písnička „Víno“ od Chinaski. (SONY_)

Reklama

Reklama