Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnými událostmi  brutální občanské války v Súdánu, která začala v r. 1983. Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu si zachránilo život jen šest dětí. Nejstarší z nich, Theo, musí na sebe převzít břemeno vůdce a zavést děti, včetně své sestry Abital, do bezpečí. Překonali stovky mil napříč Afrikou, prošly přes tři nehostinné země, bez vody a jídla, aby se dostali do uprchlického tábora v Keni- do Kakumy. Čas všal plynul a naděje na lepší život pomalu bledla. Teprve po třinácti letech dostaly novou možnost opustit tábor a usídlit se v Americe. V Kansasu se setkají s Carrie Davisovou (Reese Witherspoon), která jim pomůže nejen začít život v nových podmínkách, ale otevře jim i svůj domov. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začátek se poměrně táhne a nabírá proporce hodné spíše nějakého naturalistického dokumentu, ovšem jakmile se děj rozjede a nastoupí nezvykle černovlasá Reese Witherspoon, tak už vše sedí jak má a tvůrci už jenom tlačí na emoce, kterých je celý film přímo nasáklý. Velice osvětový kousek...7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,722,209Tržby Celosvetovo $3,391,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $723,929 //počet predaných kusov ?║ zas tip filmu zo silnou nosnou témou, s niekoľkými silnými scénami ale ako celok to nezapôsobí ako by malo /60%/ ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu není k obdivu nic jiného než silný příběh. Poměrně zajímavý úvod s útěkem do Keni je následován přesunem do států, kde se naše partička afričanů ne a ne začlenit. Doufal jsem v nějaké drama, které někam povede, ale nic takového jsem nedostal. Spíš naopak, pár příběhů o tom jak je nikdo nechce zaměstnat, mají problémy s prací a nikdo jim nerozumí.. tedy dokud nepozná jejich smutný osud. Žádná katarze, zvrat či vývoj. Zapomenutelný film, který selhává absolutně ve všem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film je založený na skutočných udalostiach a hrá sa s emóciami diváka na každej úrovni. Rozpráva príbeh súrodeneckej lásky, význam oddanosti k rodine a priateľstvu. A čo je najdôležitejšie, ukazuje extrémy ľudstva - ako kruté a bezcitné dokážu byť ľudské bytosti, ale naopak to, čo dokáže láska a tie pravé hodnoty v živote človeka. ňnajsmutnejšie je, že tieto témy sú stále aktuálne. A napriek tomu, akokoľvek dramatický a smutný tento príbeh je, dokáže vyčariť úsmev na perách a odľahčiť situáciu hrejivými momentami, ktoré vám budú tlačiť slzy do očí. Vo chvíli, keď si myslíte, že sledujete film v hlavnej úlohe s Reese Witherspoon, sprievodné obsadenie sudánskych utečencov si ukradne film a vaše srdcia. Skvelý príbeh, skvelá réžia, skvelé obsadenie, a veľké herectvo všade okolo. 85%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý multikulturní doják s prvky Návštěvníků a Kokosů. Seznamování se s civilizací bylo veselé i hravé a patří asi k tomu nejlepšímu, co může film nabídnout. A na Reese se taky dobře kouká. Co se týče strastiplné cesty několika černoušků k vytouženému uprchlickému táboru, tak ta mě příliš za srdce nechytla a dá se říct, že mě nudila a stejně tak mi neseděla africko-křesťanká moudra či násilně podaný dramatický rádoby konflikt mezi bratry. Ale dívat se na to dá, to zase jo. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Roku 1987 se tisíce osiřelých dětí z občanskou válkou sužovaného jižního Súdánu vydaly pěšky na pochod napříč subsaharskou Afrikou, který je po tisících ušlých mil dovedl přes Etiopii do Keni. O třináct let později bylo 3 600 z těchto uprchlíků přesídleno do USA. Jsou známí jako "Ztracení hoši ze Súdánu." (mac000)
  • Utečenecký program bol z bezpečnostných dôvodov zastavený po 11. septembri 2004. Od roku 2006 je najväčšia populácia sudánskych utečencov v Spojených štátoch v Omahe v štáte Nebraska, kde žije asi 7 000 ľudí. (Arsenal83)
  • Okrem amerického štátu Georgia prebiehalo natáčanie aj v Kanade, Keni a Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama