Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (394)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pomatená a nic neříkající podivnost.Mel Gibson má nejlepší roky za sebou a i když já ho mám třeba pořád moc rád a to co dal filmovému světu jako herec i režisér miluju, bohužel jeho poslední filmy stojí za starou bačkoru a já nechápu, že ani tak dobrý režisér jako je Richet z Mela nevymáčknul víc.Místo pořádnýho akčního nářezu natočili otravné drama s ubohým záporákem, příběhem a neskutečně otravnou Erin Moriarty.Jestli chcete vidět Mela jak brutálně kosí nepřátele jako za mlada, tak se nedočkáte a já tyhle rodinný pouštní dramata s kriminální jakoby zápletkou nesnáším už od dob Bílejch písků, U-Turnů a dalších podobnejch jalovinách.O ničem.40%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JDOU PO NÁS DOST DRSNÍ HOŠI A NEVÍM CO S TÍM...“ /// Tak prej, co by člověk neudělal pro parchanta (svýho). Zrovna, když se z Melouše stává rodinnej typ, vobjevej se pokérovaní frajeři a spustěj: „dej sem dítě“. Hovno leda na to Mel, naloží dceru a jedou a jedou… potomci Aztéků taky jedou… Starej dobrej Mel. Ovšem, že by to byla bomba… dojáky Ti chlape nejdou a ten závěr je dost vodfláklej. Ale ta stopáž je fajnová! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dceru se lepěj lůzři (a já jsem furt zavřenej). 2.) Hledám chlápky ze starý školy. 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson žije a pořád ještě umí hrát Mela Gibsona, třikrát hurá. Trochu Mad Max, trochu Martin Riggs a samozřejmě i ten drsňák z Odplaty... jen je mu tedy už asi devadesát, což mu jen nabrousilo hrany, takže už se nesere vůbec s ničím. A vlastně u toho s tím svým civilně hraným buranstvím vypadá i přirozeněji než Liam Neeson. A nesere se s tím ani režisér, což je pro jednoduché akční béčko více než příhodné, začátek zápletky vypadá sice jako hluboké rodinné drama o hledání cesty otce k nezdárné dceři, ale na tohle se tu fakt nehraje. Radši rozšmelcovat pár mexických gangstas na krvavé bifteky, sarkasticky to ohláškovat, a s brokovnicí v ruce jít rozstřílet na kusy další kus středozápadního vidlákova. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona som mal vždy rád, ale skôr v tých civilnejších polohách, ako akčný hrdina si ma s výnimkou druhého Šialeného Maxa a ešte možno druhej Smrtonosnej zbrane v mladosti nikdy nezískal, no fandil som mu a preto som rád, že ma aspoň v posledných rokoch presvedčil aj v tomto ohľade a konečne je z neho ten pravý prirodzený drsniak, ktorý si vie získať rešpekt. Zápletka o ochrane dcéry pred mexickým drogovým kartelom ponúkala veľký akčný potenciál, pričom drsný Gibson by do toho skvelo zapadol, no tvorcovia sa rozhodli pojať to po svojom, no s tým nemám vôbec žiadny problém a aj táto umiernenejšia verzia ma nadmieru bavila. Celé je to postavené na hlavnej dvojici, teda Mel Gibson a Erin Moriarty, ktorí tu predstavujú veľmi zaujímavé charaktery, ich vzťah otec a dcéra je perfektne zvládnutý, dokonca sa vyhol aj všetkým tým otravným klišé, ktoré väčšinou podobné filmové vzťahy sprevádzajú a tak si ma skutočne získali a bol som zvedavý, ako sa ich vzťah bude vyvíjať, pričom to nesklamalo a prakticky všetky ich spoločné scény so skvelými replikami som si užíval. Oživí to aj tých pár vedľajších postáv, ako sused hlavného hrdiny alebo starý priateľ, len tí záporáci mi prišli úplne nevýrazní, od mexického kartelu by som teda čakal viac. A určite škoda tej krátkej dĺžky, bral by som aj tú polhodinu navyše, toto skončilo až príliš rýchlo. No predsa len sa nájde aj nejaká akcia, Mel Gibson sa síce musí dlhší čas krotiť, keďže sa nechce pripraviť o podmienku, ale aj toto bol dobrý nápad, tie jeho cynické hlášky ma bavili a navyše všetko to pôsobí správne drsne a štýlom zo starých dobrých čias. Takže všetky tie krátke akčné sekvencie som si užil a najviac asi finále v automobile, tieto drsné strety na malom priestore majú vždy svoje čaro. A vizuálne tiež nemám najmenší problém, pohraničné prostredie je vykreslené dobre. Takže po vydarenom akčnom thrilleri Moje letné prázdniny ponúka Mel Gibson ďalšiu podobnú zábavu a dúfam, že predvedie ešte pár podobných výkonov, ide mu to. 77% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Melu Gibsonovi je 60 a je prošedivělý, ale pořád na to má. Myslím, že věk příliš nepoznamenal jeho kondici ani herecké schopnosti. Od filmu jsem jinak čekal trochu konzistentnější příběh a vzhledem k některým scénám i aspoň trochu psychologie. Ale nevadí. Akce je fajn a kecací scény svůj smysl mají, nevyznívají jen tak do prázdna. A hlavně si z toho ještě z toho den po projekci (teď je na hodinách 0:17, aby nedošlo k nepochopení) něco pamatuju. Vypadá, že oslava zločinu na filmovém pásu nadobro končí, ale může to být jen moje intuice. I tak nemám důvod dát méně než 4*. (Projekce 12. 9. 2016, Kino Atlas, 20:00) P. S. Před začátkem filmu pustili na plátně rozhovor POMa s Jean-François Richetem a Melem Gibsonem. Pobavil jsem se stejně jako zbytek sálu. Nic ve zlém. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama