Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečném příběhu slavného sociálního psychologa Stanleyho Milgrama (Peter Sarsgaard), který v roce 1961 vedl řadu experimentů o radikálním chování. Testoval ochotu obyčejných lidí poslouchat pomocí elektrického proudu. Sledujeme Milgrama od setkání s jeho manželkou až po jeho kontroverzní experimenty, které vyvolaly veřejné pobouření. (gegina31)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (33)

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela mám rád filmy z tohoto prostředí a byl jsem zvědavý, co se v tomto životopisu dozvím. Úvod je velmi zajímavý a hned začíná nejslavnějším experimentem psychologa, kdy podstata je geniální. Čekal jsem, že tímto film rozvine výživný materiál z toho prostředí. Nicméně se tak nestalo a sledujeme jen přehled experimentů, které už tolik neohromí. Celé je to rutinně odvyprávěné, film nijak nevybočí z nastoleného pomalého temp, nedějí se zde žádné zvraty a hlavně nic dramatického, co by mohlo diváka upoutat. Ve filmu chodí bez emocí a mimiky Sarsgaard, který odvypráví svoji pracovní rutinu, která krom úvodního pokusu nijak nenadchne. Velmi průměrný životopis......5/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by bol nebohý Stanley v tomto (akože) politicky korektnom svete frustrovaný a pranierovaný za svoje výskumy, resp. vďaka za to, že to ešte vôbec stihol:) Režisér si vybral absolútne divácky nepríťažlivú formu, ktorá osloví skôr nepočetné skupinky v kluboch a nás psychológov:), ale zase o to viac bude táto minorita spokojná. Ja som hltal každý záber a všetko mi tu maximálne sadlo, ešte aj ten Peter Sarsgaard, ktorého inak nemusím, sem brutálne zapadol. Filmový kvázi - experimentálny filmodokument, ktorý sa fest podaril. A takéto výskumy, resp. to, čím sa zaoberajú sú aktuálnejšie a aktuálnejšie...smutné..4,5*/5 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, a to nejen v tom, o čem vypráví, ale také v tom, jak je podaný. Ty promluvy do kamery jsou tady účelné a mají smysl, stejně jako podivné události, které se dějí tak nějak v pozadí, mimo hlavní dění. Celkem novátorský film, který vám navíc ukáže, jak jsou lidé vlastně mírumilovní a inteligentní. Ano, ty poslední dvě charakteristiky jsou ironické. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet perfektný, ale to prevedenie v podobe akéhosi hraného pseudo-dokumentu ma vôbec nezaujalo, keďže popri tom ústrednom vedeckom jadre tam bolo aj kopu zbytočnej omáčky. Oveľa viac by som určite ocenil, keby to bolo formátovo čisto dokumentaristické. Sociálno-psychologické experimenty dokážu byť naozaj nesmierne zaujímavé, a Milgramove sociálne experimenty nie sú žiadnou výnimkou. Darmo, väčšina ľudí sú proste ovce bez vlastnej vôle a rozhodovania. Nuž, aspoň teda väčšina z nás sme veľmi prispôsobivé tvory. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

velmi zvlastny film. chvilku som mala pocit, ze tento dokufilm ani nedopozeram, mala som velky problem prist na umysly rezisera, ako to vlastne chcel ponat. ci ako zivotopis alebo psychologicku sondu do mysle ludi. a doteraz som na to neprisla. kazdopadne, cakala som naozaj viac, najma od hlavnych predstavitelov. nemastne, neslane, velmi nudne a cudne. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama