Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu fiktivní svět vodníků, který je propracovaný, na straně druhé politická satira? Tak si tvůrci měli vybrat - vybrali si ty vodníky, jen hlavní postava je z polticko-kriminálního prostředí, s přibývajícími díly přibyla nuda a pak církev a nyní je to vcelku zajímavé a jsem zvědavý jak to dopadne (dopadlo to tak nějak smířlivě). Ale směs to je celkem nesourodá. A ještě jsem zapomněl na (ne)vyřešenou romanci a zmizení dvou postav, které jsem zprvu pokládal za hlavní, tak nejspíš tak hlavní nebyly. Pochvala k Barboře Polákové za dobré zahrání blbé blondýnky - zlatokopky. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to divné. Zlatej Mráček. Autoři to zde moc překombinovali. Tak strašně to chtěli mít vodnické, že to až přehnali. Co mně potěšilo, byla vodnická rada. Objevilo se v ní spousta neherců. Zpěvák Ondřej Hejma, hlasatelky Pavlína Danková, Jolana Voldánová, módní kritička Františka Čížková, ředitel rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, režisér Václav Vorlíček, psycholog Ivan Douda. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

První půlkou seriálu jsem byla nadšená. Hravé odkrývání vodnického světa mě bavilo, bavila mě tupá pipina Báry Polákové, krásná vodnice Kristýna Boková-Lišková, jeziny a Jiří Langmajer. Pak odešla Johana, odhalilo se, kdo je Krysa a celé to začalo směřovat...kam vlastně? K politické satiře? A co ten neuzavřený konec?! Očekávaly se snad další série? I kdyby ano, stejně to bylo nekonzistentní. Škoda. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Příjemný vícegenerační seriál pro páteční večer. Co víc by si měli přát děti, lidi v práci a jiní workoholici, kteří si večer chtějí odpočinou u komediální oddychovky? Kritici ať si vylámou zuby, ale nápad to má. Chválím velice pečlivě a jemně propracovaný dialog jednotlivých postav. Nechybí ani černý a dokonce ani košilatý humor :+) ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)
  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)

Reklama

Reklama