Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sledovať tento kontroverzný film 23 rokov po jeho vzniku už zďaleka nemôže tak šokovať ako kedysi, čo ale určite nie je Corineovou chybou. Dejovo veľmi rozvoľnený film nám ukazuje kvázi odvrátenú tvár Ameriky a je čistokrvným opozitom celého Hollywoodu plného krásnych a inteligentných ľudí. Myslím tým tvorbu. Gummo je tak dnes už skôr materiál pre rozbory, než že by ste mali pri ňom vrčieť blahom. Každopádne Corineove vrcholy vidím inde. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Návštěva městečka plnýho zvláštních postaviček a podivných kreatůr. Nábor na herce probíhal asi v nějakým obludáriu (takový ksichty se jen tak nevidí). Film netvoří souvislý děj, ale spíš sled více či méně bizardních scén a situací. Někdy k pousmání, někdy k zamyšlení, někdy hodně smutný, někdy zvrácený, někdy ..... Mě osobně film nenudil. Spíš naopak. Utekl jako voda. Navíc perfektní kamera a výběr skladeb, který zazněly ve filmu byl taky very good. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to jako kdybyste dali retardovaným dětem kameru a natáčely by si svůj život. Což občas vypadalo docela i zajímavě. Řeknete si, na co divného se právě dívám, a to je přesně to, co se mi líbí. Docela respekt tomu chlapci, co musel hrát scénu ve vaně. Možná je tak trochu škoda, že k tomu není nějaký hlubší příběh, ale možná si to naštěstí uvědomíte až na konci filmu. I když bych to možná ani nepovažoval u tohohle snímku za špatné. Je zvláštní, že se film snaží kombinovat různé žánry hudby. Každopádně takový metal, ten se neposlouchal vůbec špatně. Po pravdě ani sám nevím, co víc k tomu napsat, něco tak neobvyklého se moc nevidí. Už Dlouho mi takhle netrvalo přemýšlet nad tím, jak film popsat. Jinak nedoporučoval bych to lidem, co mají rádi kočky :D. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Film v dokumentárním stylu, s jistou dávkou výpovědní hodnoty, ale bez děje (což by zas tolik nevadilo), bez atmosféry a hlavně bez pointy (pokud nepovažujete za pointu to, že byste nechtěli žít v takový zvrácený díře plný zhovadilejch omezenejch "lidí"), který by byl rád uměním, ale bohužel se jen se tak tváří, protože na víc prostě nemá. Ohrazuju se proti tvrzení, že když mě "film" podobnýho ražení znechutil, nehodnotim ho přívětivě. Uvědomuju si, že takové věci se ve světě děli, dějí a dít budou, ale o to přece vůbec nejde. Prostě nemůžu hodnotit kladně film, který se ani filmem nazvat nedá, když už, tak možná hraným dokumentem, ale to - jak už tu někdo řekl - zahleděným do sebe, bez přesahu, bez něčeho víc, co by z něho dělalo ono umění. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K neformálímu pokračování Kids jsem se dostal díky kapele Mortician, která pro tenhle film natočila jednu skladbu. A ty vole, tohle je fakt exkurze... Naprosto skvělý soundtrack, takový výběr u filmu se jen tak nevidí. Tohle je přesně ten film, který buď odvrhnete nebo vás dostane a umožní vám odhalit jeho skryté krásy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • A síce Gummo obsahuje drsné scény so zvieratami, k žiadnej ujme nedošlo, používali sa umelé figuríny. (classic)
  • Ve scéně, kdy dva chlapci v kovbojských převlecích rozbíjejí věci na skládce, rozbijí také okno u auta. V dalším záběru je však okno v pořádku. (moukey)

Reklama

Reklama