Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začínající tvůrci Aaron Hanna Mrio Miscione rozhodně našli dobrou cestu k vytvoření dobrého minimalistického sci-fi, vydali se dobrým směrem, ale nedošli imho úplně do cíle. Circle má fajn nápad - podobné věci už se v různých jiných provedeních daly vidět i jinde, ale přímo takhle nastavenou dialogovku si nevybavuju. Circle leccos říká o lidské nátuře, občas hezky vypíchne vybrané lidské předsudky a způsoby uvažování, nebo se o to alespoň snaží. Trochu problém mám totiž s uvěřitelností - již od začátku film působí, jako kdybychom sledovali spíše postavy divadelní hry, s nimiž si tvůrci pohybují dle vlastního rozhodnutí, než živoucí skutečné charaktery. Mluví zkrátka tak, aby to dějově jelo, právě na úkor přesvědčivosti. Škoda, v jádru má ten námět na víc. ()

peiton odpad!

všechny recenze uživatele

Čo to ako malo do prdele znamenať?Snímka nemala žiadny význam či uspokojivý záver.Divák netrpezlivo čaká..trpí,trpí a trpí cez všetky tie siahlodlhé psychologické žvásty,dedukcie a hádky,ktoré na seba pľujú protagonisti po celú tú dlhú dobu ako len snímka dlhá môže byť a aj tak sa nedočká aspoň odmeny v podobe uspokojivého vysvetlenia a v samotnom závere navyše vyvstáva viac otázok ako odpovedí.A ja sa pýtam prečo??!! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vtipná myšlenka, že i mimozemšťané mají svého Survivora, kde soutěžící neopouští soutěž zhasnutím pochodně moderátorem Jeffem a ztrátou šance na peněžní výhru, nýbrž ztrátou života po zásahu nepříliš dobře udělaným bleskem. Není proto divu, že spousta úmrtí proběhne mimo kameru. Film pravděpodobně mohl vzniknout s relativně malým rozpočtem, kde stačilo sehnat několik bezdomovců a potulných herců, kdy u spousty z nich nebylo vůbec nutné, aby cokoli říkali nebo dělali. Proto mě překvapuje, že se této šance stát se velkým hercem nezúčastnil doktor filosofie Ivan Bartoš v rámci nějaké své zvrácené a lživé kampaně. Odhaduji, že hlavně proto, že by mu jakožto neokomunistovi nevyhovoval demokratický systém voleb, který je uznávaný dokonce i za hranicemi naší malebné planety. Snímek má jinak opravdu shodný průběh jako americká soutěž. Připomíná to kmenovou radu, kde soutěž nejdříve opouštějí nepotřební, ti špatní, až nakonec dojde na rozdělení na týmy a hru s čísly. Totálně mě zklamal jen ubohý a snadno prokouknutelný závěr, na který by nenaletělo ani mongoloidní dítě a ani těhotná žena, se kterou házejí emoce. Bylo to ubohé zakončení do té doby smysl dávající psychologické hry. Naopak za docela cool rozuzlení zase něco málo filmu přidávám. [75 %] ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Bylo by to výborný, kdyby to nebylo tak zatraceně předvídatelný. Film určitě není špatný. Bude vás to nutit sledovat až do konce, protože každého musí zajímat, co se stane na závěr. Občas jsou i dobré dialogy, hádky (u kterých jsem se někdy dobře zasmál), příběhy těch lidí, dokonce se najdou i patrné zvraty. To všechno je super. Jenomže to celé bohužel kazí to, že většina smrtí byla fakt úplně jasná. To je ta největší škoda. Jiným slovem, až zbytečně moc se s tím srali. Na druhou stranu jsem spokojený s koncem. Kdyby to nedopadlo takhle, tak bych to hodnotil i mnohem hůř. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama