Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (392)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vcelku prapodivný film. A musím se přiznat, že tu ulítlost jsem vážně nečekala. Zarazila mě a myslím, že se do snímku ani nehodila. Neříkám, že jsem se nebavila vůbec, párkrát jsem se uchechtla, to zase jo, ale celkově byl snímek divný, šílený, taková podivná směsice, která ani sama nevěděla, čím chce vlastně být. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak prosím vás, co je na tomhle pozitivního ??" - "Tak třeba to, že se nejmenujete Velká.." ;) Jakkoliv výtečný Ondra Vetchý šibalsky pomrkává na legendárního Belmonda coby Muže z Acapulca, byť ani ten divácké oblibě navzdory není žádným veledílem, platí Cieslarův nový snímek spíš za trapný tanec na de Brocově hrobě.. Život je sice život, ale když už se další celkem schopní tvůrci vydávají uboze vyšlapanou lidově zábavnou cestičkou do Babovřesk, jednomu je spíš do pláče.. Česká komedie krvácí pointy nemaje.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Správne bláznivé a uletené. Navyše O. Vetchý so S. Stašovou hrali ako o závod, v podobnej komediálnej póze ich mám najradšej. Keď na človeka doľahne ťarcha stredného veku, je to s ním potom ťažké, a keď sa ešte k tomu premení na Muža z Acapulca, je to ešte horšie. O komické situácie tu teda nie je núdza. Trocha ma zo začiatku iritovali tie "halucinogénne" hrdinské predstavy a narúšali mi plynulosť deja, ale chce to len zvyk. Myslím, že snímok ako priemerná oddychová jednohubka nikoho neurazí. 60/100 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezradně jsem zíral. Strachy jsem se krčil k přítelkyni a s hrůzou se ptal jestli je život opravdu takový. Jestli nedává smysl a lidé, kteří jím procházejí postrádají zdravý rozum, chovají se nelogicky, ostatní podvádí a členové rodiny jsou na sebe navzájem jako zrezlá břitva. Komedii si představuju jinak, tohle byl spíš horor. Nemám tyhle filmy rád a Frank je zatím nejhorší role Ondry Vetchého. Smál jsem se jen sprostému papouškovi. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka a nic jsem od toho nečekal, takže si vlastně nemůžu moc stěžovat. Jednoduchá odpočinková (crazy) komedie pro nenáročné diváky, v níž některé vtipy fungují lépe a jiné hůře (a ve které je dokonce pár akčních scén!). Žádný velký komerční hit to nejspíš nebude, ale furt je to minimálně o jeden level výš než rádoby komedie Zdeňka Trošky z posledních cca patnácti let. 40 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Policejní vůz, kterým František (Ondřej Vetchý) a Lucie (Kristína Peláková) pronásledují zločince tunelem Blanka a taxi, kterým Jana (Simona Stašová) přijíždí domů k rodící dceři, je stále stejná stříbrná Škoda Octavia Combi registrační značky 2AP 5397. Stejné auto bez nápisů  a majáku lze navíc zahlédnout zaparkované v řadě vozidel ve scéně, kdy se Jana stěhuje od Františka k panu spisovateli (Miroslav Táborský). Skutečná policejní auta tohoto typu navíc nemají nikdy vnější zpětná zrcátka v barvě karoserie a nejsou vybavena podélnými střešními nosiči. (Martin_L)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama