Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Petr Nikolaev natočil jeden dobrý film, či spíš výtečný film a od té doby jen dokazuje, jaké měl při jeho tvorbě štestí, že si vybral skvělou knihu a to vlastně jedinou dobrou, kterou kdy Michal Viewegh napsal.Dokonce i v Lidicích bylo vidět, jak Nikoalev zoufale neumí vytěžit ze silného námětu silný příběh a jen tak tak mu to celé zachránil úžasný Karel Roden.Bohužel Vybíjená nemá ani silný námět a už vůbec nemá Karla Rodena.Potřeba natočit každé Vieweghovo howno rozmázlé po papíře začíná být ubíjející.Ústřední trio z partičky může být sice v televizi zábavné, ale dva z přítomných pánů si neuvědomují, že jednomu herectví odzvonilo po ''Viky, ty máš ale péro'' a druhý hrát nikdy neuměl.Sledovat je bylo úplně stejné jako sledovat nás po 12 Budvarech, jak se snažíme dohodnout, který z nás je na tom v životě hůř...zdlouhavé, ubíjející a nezábavné.Něco úplně příšerného jsou mladí herci...moje žena žasla nad tím, jak může být někdo tak strašně špatný, tak strašně strašně střašně moc špatný.Herecké výkony omladiny byly zoufalé, nepřesvědčivé a u každého dialogu mě bylo do smíchu, jak zůčastnění paňáci odřikavají text z papíru, který jim snad Nikolaev držel před xichtem.Takový stud mnou neprocházel ani když Simona Oktábcová trhala náš amatérský film na kusy.Sem přesvědčený, že pokud režiséři nezačnou dělat pořádné castingy a budou do rolí studentů či mladých herců obsazovat známé a příbuzné producentů, čeká nás neuvěřitelný úpadek, pokud se z českého filmu dá ještě vůbec někam upadnout.Nikoalev není dobrý režisér a tímhle odpudivým blábolem to jasně dokázal, bohužel mu prdel nezachránil ani holocaust ani Karel Roden.Příběh vlastně nemá smysl, důvod a ani pointu.Parta trosek se sejde, aby vzpomínaly na školu...to děláme taky a věřte mi, že je to mnohem větší prdel a ani Simona Krainová s Lindou Bartošovou mě nedonutí, abych téhle zrůdnosti bez vkusu udělil jedinou stárku.0% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je jednoduše film o o úplně běžném a nezáživném životě. O tom, jak nám vše od dětství až po dospělost může a nemusí ovlivnit životy, podle toho, jak se k tomu postavíme. Příběh vypráví o přeceňování krásy. Jedná dívka ve škole je hezká a každý jí chce, ovšem v životě jí to štěstí nepřinese. Zatím co druhá je tip o který si nikdy neopře ani kolo se pere s životem a dočká se výsledku. Je to jednoduché, přirozené, ale chyběl tomu šmrnc, vtip cokoli, co by diváka mohlo nadchnout . Viděno v rámci Seznamte se s.../ Michal Viewegh ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Na dnešní přednášce věnované termínům ´obsah´ a ´význam´ se budeme zabývat filmem Vybíjená. Jen krátce, nebojte. Věděl by někdo, jaký má tento film obsah a význam? Názorně vám to předvedu: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Ano, správně. Obsahově je o ničem a význam nemá žádný. To je pro dnešek vše, látku považuji za probranou. Na příští přednášce se společně zamyslíme nad tím, proč se Vieweghovi filmuje každé hovno rozmazané po papíře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem si myslel, že právě tohle by mohl být ten jeden z mála slušných snímků, který se u nás tu a tam objeví. K této myšlence mě přivedlo zejména to, že seskupení SGS (Suchánek, Genzer, Sokol) pohromadě můžu. Navíc s Petrem Nikolaevem mám doposud dobré zkušenosti. Když zrovna nešíří křesťanství na Velkou Moravu, tak jsou jeho snímky bez obtíží stravitelné. Od mé prvotní domněnky se mě hořečnatě snažilo odradit zdejší hodnocení (43 %), ale nedal jsem se. Zcela souhlasím s tvrzením, že je tento film obsahově neuvěřitelně prázdný. Ale ruku na srdce, vážně někdo čekal něco jiného od spisovatele, který sesmolil pěkný a hlavně chytlavý příběh naposledy v roce 1992? Dle mého úsudku píše Viewegh sice pěkně, ale úplně o ničem. Tohle byla další totálně nenáročná jednohubka, která se vám ani nic zásadně převratného říct nepokoušela, tak to v ní ani nehledejte. Příběh o třídním srazu, který dost nápadně připomínal tuhle totálně nesledovatelnou sračku, naštěstí, tento počin byl rozhodně lepší. Dost mě iritoval pouze výběr herců při častých flashbacích a jejich nepřehlédnutelný netalent. A chvíli trvalo, než jsem se do snímku trošku zakoukal. Úvodních cirka 20 minut je opravdu o ničem. Naopak vytáhnu trošku toho povedenějšího. Pro SGS mám slabost a na blonďatou část hereckého osazenstva se také koukalo pěkně. Nakonec bych to celé viděl na takové pěknější dva kousky. Na české poměry bych to určitě nepovažoval za průser. Spíše bych snímek s čistým svědomím zařadil mezi to lepší. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už původní knížka je z těch, co se Vieweghovi nepovedly tolik, jako třeba Báječná léta pod psa, nebo třeba to o těch rekreantech, co si teď nevzpomenu na název. Jo, dočetl jsem jí, ale nějak jsem se u ní nebavil. A vlastně totéž můžu říct o filmu s tím, že knížka je přece jen o dost lepší. V čem je problém? Čert ví. Asi v tom, že bylo pro mne hrozně těžký těmhle hercům jejich role věřit, neseděli mi tam (plus Krainová neumí hrát). Celé se to nějak vleče, nikam moc nesměřuje a nakonec je.. vlastně zase nic. Rozhodně bych doporučil film neoznačovat jako komedii. Protože to komedie moc není. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Londýnskou předpremiéru navštívil také Woody Harrelson. Ačkoliv snímek nijak nekomentoval, byl patrně s filmem spokojen, protože po jeho skončení zůstal na besedu. Americký herec se na promítání objevil díky producentovi snímku Rudolfu Biermannovi, se kterým se zná od své návštěvy festivalu v Karlových Varech. (Zdroj: novinky.cz) (oje)
  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Premiéra filmu sa konala v londýnskom kine The Prince Charles Cinema. (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama