Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný old schcool western, ktorým Costner znova dokazuje, že za kamerou je lepší. Záverečná prestrelka prekvapila svojou brutalitou, ale ten zvyšok je tak nejak adekvátny tomu, čo sme videli vo weternoch mnoho krát a v časoch, ktoré tomuto mŕtvemu žánru priali viac. Costner neponúka nič viac, iba príjemnú spomienku na staré časy. Prečo nie....70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duvall je veľmi sympatický herec a bol ním aj v mladosti. Costner je tu tiež skvelý, len mi vadí jeho hanblivosť pred ženou, no inak sa s nikým nemazná. Veľmi podarený western. Som fanúšik tohto druhu filmu, dostal som sa k nemu len náhodou, ale naozaj ma zaujal. Herci k postavám úplne perfektne sedia a zbytočne neprehrávajú. Scenár je dobrý a divák si povie, že takto nejako sa to mohlo pokojne stať. Z obrazovky doslova dýcha atmosféra divokého západu. Fajn "kovbojka" a Duvallovu postavu si po tomto filme dlho zapamätáte. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se Kevinu Costnerovi žánr westernu vůbec nepoved. Je to strašně naivní a stupidně natočený, většina dialogů vyznívá směšně a to asi Costner moc nechtěl a rádoby tvrdý hlášky starýho dědka Roberta Duvalla jsou hodně trapný, od něj to fakt nezní moc tvrdě. A taky ten typickej příběh kdy hodným zlý něco udělaj, oni se pak mstěj a za nima stojí celý město, přestože jim zlý hrozně vyhrožujou, tak statečně stojí na straně hodných na mě už fakt vůbec nepůsobí, už jsem totéž viděl v mnoha jinejch filmech. Jediný co mě na tomhle filmu zaujalo je poslední a taky jediná přestřelka ve filmu, která je hodně dobrá a snad si ani nezaslouží být v takovým filmu, kdyby Costner místo stupidních dialgů a zbytečných scén, který už tak stašně dlouhou stopáž tohohle filmu ještě proslužovaly dal víc podobných přestřelek, určitě by se hodnocení vyšplhalo mnohem víš, ale takhle s přimhouřenýma očima 3* a to jen, díky tomu, že ta přestřelka byla na konci a tak můj výslednej dojem z filmu dost vylepšila ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší western nového tisícročia, ktorý sa vôbec na nič nehrá. Je to proste staromódna kovbojka o pár správnych chlapoch, ktorých niekto serie tak dlho, až kým nevytiahnu búchačky a nevyriešia všetko v jednej brilantne nakrútenej, na žáner nevídane realistickej prestrelke. Kto čaká napodobeninu leonoviek alebo druhých Nezmieriteľných, bude sklamaný. Kto chce žáner v kryštalicky čistej, a pritom klišé nezaťaženej podobe, bude ten film milovať. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano naivní western, jako z knížek Zane Greye nebo L'Amoura, a je pravdou, že pokud vás ani trochu nezasáhl fenomén idealizovaného západu, tak se tento film nemůžete oblíbit. Mě zaujal, nepřipadal mi zdlouhavý ani o ničem, i přestože jsem z let, kdy mě bavili honáci, indiáni a spol. už dávnou vyrostla. Costner natočil film, který ani po stránce filmařské nemůže urazit, výprava je vcelku funkční, hudba taktéž. Co se herců týče, páně Costner si samozřejmě vychutnal onoho rozpolceného klaďase a vůbec nepůsobí křečovitě nebo směšně, Duvall je vcelku uvěřitelný taťka honáků a Beningové osamělou asistentku doktora prostě zbaštíte. Pokud však nepřistoupíte na pravidla žánru, nehne to s vámi, což se v mnoha případech stalo, není však co vyčítat, někomu se "líbí" to, někomu zas ono. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)
  • Že je režisér a zároveň představitel hlavního hrdiny tvrdým chlapem nejen na filmovém plátně, dokazuje také fakt, že strávil dlouhou dobu při natáčení s prasklým slepým střevem. (imro)
  • Skladatel Michael Kamen, který zemřel tři měsíce po premiéře filmu, složil také hudbu k X-Men, sérii Smrtonostná zbraň či sci-fi Brazil, a spolupracoval také s Metallicou a Ericem Claptonem. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama