Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

oje 

všechny recenze uživatele

Podivná směs bizardního humoru, strachu a nadsázky dává mišmaš, u kterého nevím jesti se smát nebo bát. Všechno bylo hnáno do naprosto absurdní roviny, jako v tom nejpodivnějším snu. Trapný postavy jak z amerického sitkomu mi do horroru taky nesedí. Já tyhle kombinace prostě nemám rád. Když nepřevládá ani strach, ani humor, tak se ve výsledku obojí navzájem neutralizuje. Jedna horrorová scéna byla zvládnutá opravdu dobře, ale je to málo. Celý film je soustředěn na svou podivnost (třeba tancujou, rosekaj chlápka a přišijou mu k tělu rybí ocas), čímž utrpěl příběh, který je takřka úplně postrádán. Podobnou horroro-nehorroro podivností jsou Lidé pod Schody. Alternativa: People Under the Stairs, Hills Run Red, Frontière(s). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No ja vám ti neviem. Ten dej filmu bol celkom dobrý ale to ako to bolo podané sa mi už akosi nepáčilo. Proste tie divné zábery, ktoré pre mňa osobne boli maximálne odveci boli otravné. Rob Zombie sa zrejme naučil používať dáke nové filtre a tak sa s nimi vo filme trošku vyšantil. Na mňa to však kladne nefungovalo. Táto trafená rodina plná creepy ľudí ma však celkom zaujala a tak som zvedavá na druhý diel. Podľa hodnotení to vyzerá, že Rob sa trošku polepšil. Tak trošku filmu prilepšujem, keďže hudbu Roba mám rada. Resp. niekoľko piesní, zas až taká fanúšička nie som. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Rob Zombie + jeho styl = naprostá šílená a geniální věc !!! Režisérský debut mého oblíbence Roba Zombieho a hned skvělý ! Ten konec byl opravdu trochu šílený, ale to jen proto, že Rob Zombie je šílený, a já tohodle šílence mám rád !!! Dal bych 5 hvězd, ale dávám 4, protože Vyvrženci pekla se mi líbili víc, ale na to, že je tohle Zombieho debut, je to opravdu super !! .................. A víte co !?! Dám 5 ! Jelikož tady to hodnocení opravdu, s prominutím, stojí za hov....no !! ,-)) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bez nadsázky působí jako kdyby se během jeho natáčení sjížděl komplet celý štáb. Režijní i scénáristický debut heavymetalového zpěváka a hlavně totálního provokatéra Roba Zombieho je krvavou masturbací nejhrubšího zrna. Tentokrát není scénář ani tak hloupý jako v případě pokračování (jiní a dle mého soudu lepší Vyvrženci pekla začínají úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů – jeden z nic je bratr jedné z obětí právě prvního dílu), opět jsou tu výborné rodinné hádky, velmi odlehčený humor a hlavně bezuzdná jízda, ve které je pro Zombieho lidské tělo jen kusem masa. Film i přes diskutabilní obsah (co se asi režisérovi musí honit v hlavě) má šmrnc i vytříbený vizuál. Dům tisíce mrtvol začíná jako typický slasher, kdy se čtveřice teenagerů setká s rodinkou pošahaných masových vrahů. Nejprve je to jen takové oťukávání, vzápětí ale Zombie rozpoutá karnevalovou projížďku bez hranic. A zřejmě na drogách.. Horor, který lze těžko objektivně hodnotit, se zapsal do podvědomí diváků ještě před svým uvedením – tři roky totiž horko těžko hledal úchyla, který by měl odvahu jej pustit do filmového světa. Podařilo se a tahle osekaná verze je stylovou poctou exploatačním filmům sedmdesátých let. S chutí do ní.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Jake McKinnon, hrající ve filmu postavu Profesora (zrůda útočící na Denise sekerou) údajně přes svou masku viděl tak špatně a sekera, kterou se oháněl, byla skutečná, že hrozilo vážné nebezpečí poranění herečky Erin Daniels. Rob Zombie se k tomu později vyjádřil, že to sice neměl nijak pojištěné, ale prostě doufal, že se jí podaří ve správný čas vyhnout. (Othello)
  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)

Reklama

Reklama