Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (299)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $56,451,232Tržby Celosvetovo $101,134,059Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ prvá pol hodinka takmer smerujúca do prázdna, až som váhal či to má zmysel ďalej sledovať, úplne dejovo pasívne až otravné, potom sa to pomaličky rozkukáva a až keď príde na pľac Bradley Cooper to začne mať čosi do seba a príde aj na zaujímavé scény, ktoré to dosť osviežia, pre zmenu zas každý nástup postavy Roberta De Nira tu je akýsi ničotný pre dej, takže aspoň priemer /60%/ ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Štastný konec, dvě hypotéky na dům zachráněny, 200 000 dolarů zaplaceno... závěr s neskonalou štedrosti (lepší hotel pro no name vynálezce žádající o masovější výrobu), ale rafinovanou odměřeností, Joy neměl chybu. Kapitalistický sen o prodávání mopů a jejich tvoření v malé továrničce s imigranty pracujícími pod minimální plat v režijně zdařilé formě. Poměrně zábavné. Otázkou je, jak do studia zavolala její kamarádka, když byla odpojena telefonní linka pro neplacení? ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o tom jak vynalézt,vyrábět a prodat mop.Pravda moc jsem od toho neočekával a to bylo moc dobře.Děj byl zvláštně nevyrovnaný,první půle mě tak uspávala,že jsem uvažoval o tom,že se radši podívám na něco jiného.Vydržel jsem a vyplatilo se!V druhé části se příběh neuvěřitelně rozjel a já jsem si nervózně okusoval nehty,když se hlavní hrdinka rozhoduje,jestli si na televizní propagaci svého výrobku vezme kalhoty nebo sukni a když pak čeká,jestli se prodej rozběhne,nebo dojde ke krachu.Takto tuhým scénářem se tentokrát nedokázala probít ani ostřílená herecká sestava.Alespoň u mě se to nepovedlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si uvědomil, že jsme ten mop doma měli taky. Po shlédnutí filmu jsme pak jeli ke známým, kde jsem zjistil, že mají úplně stejný mop. Předtím bych si toho vlastně ani nevšiml. Tímto tedy filmu děkuji za to, že mi odvyprávěl příběh věci, u které bych si jinak horko těžko uvědomil, jak se dostala na svět a přitom samotná tvůrkyně s ní měla tolik trápení, že kde kdo z nás by se z těch sraček už nikdy nevyhrabal. Joy to ale zvládla a proto o ní vznikl tento film, který mě ze začátku hrozně uspával. Jakmile ale Joy byla už v tak velkých sračkách, že v teleshoppingu začala prodávat sama sebe (nejlepší scéna filmu, mimochodem), začal celej film bejt docela zajímavej. Škoda ale Jennifer Lawrence, kterou mám jinak docela rád. A přitom vlastně nevím ani proč. Její herectví je hrozně bez emocí a je z něj cítit dost arogance. Přitom to ani nemusí být pravda. Ve výsledku jsem jí celou tu dobu roli Joy tak nějak trpěl, ale závěrem mě totálně uzemnila. Škoda. U životopisných filmů je potřeba soucitu u diváků. A ten mi tady po odvyprávění tohoto příběhu trošku chyběl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom ma prekvapuje, ako "pohodovo" a "akademicky" tento film na divákov pôsobí. Russell ale ukazuje, ako namáhavé je uskutočniť svoj americký sen v krajine neobmedzených možností, pretože obmedzených, neprajúcich a bezcharakterných ľudí je všade viac než je prípustné (nevynímajúc širšiu rodinu, tu si scenár tiež neberie servítky) na "normálny" život. Joy sa nachádza po väčšinu deja na dne, až som si povedal, že prežiť život pri seriáloch je omhoho jednoduchšie ako bojovať so životom a stále sa odo dna odrážať a režisér s týmto motívom aj chytro pracuje. Ťažko povedať, či sa podbiedza americkému publiku, keďže ide o ťažký finančný prepadák a mne to veľa hovorí najmä o fakte, že súčasné publikum už nedokáže (na plátne) oceniť skutočných hrdinov, ale iba tých s nadprirodzenými schopnosťami. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Babička Joy Mimi (Diane Ladd) byla za vypravěčku příběhu vybrána až po natočení všech jejích hraných scén. (IlMagnifico)
  • Taxi, které zastaví na hřbitově po pohřbu, má na sobě napsáno telefonní číslo s kódem oblasti 631. Ten však nebyl používán až do roku 1999. Film se odehrává o 9 let dříve. (hansel97)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama