Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč jeden člověk zabije druhého? Proč jeden zradí druhého? Proč otec nemiluje svého syna? Proč je na světě tolik smutku a bolesti? Proč to vydržet a proč to vzdát? ...... Protože "Bůh na nás dává pozor a přesto nejsou věci v pořádku"? Protože jsou "líní andělé"? Protože zabít pro jednoho znamená způsobit smrt, ale pro jiného činit milosrdenství? Film tisíce a jedné otázky a skvělá volba do hlavní role obsadit Ryana Goslinga. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

I přes vynikající výkon Goslinga a účast mého oblíbeného Spaceyho, bylo pro mne uchopení tématu zavraždění retardovaného chlapce chlapcem taktéž trošku zvláštním, poněkud nedostačující. Nevadily mě skoky v ději, vadila mi plošnost ostatních postav a to, jak jsou prakticky všichni v klidu a já naslouchám jen vyprávěným pocitům. Sice někdy zajímavým, ale velmi subjektivním. Bohužel. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Smutkem prodchnutý film s mladým Ryanem Goslingem. Jde o velmi těžkou a bolestnou tématiku, která ve výsledku zahrnuje všechny postavy. Místy děj filmu působí téměř bezcílným dojmem, ale nakonec se všechny střípky a osudy postav (to, s čím se v životě potýkají) složí do jednoho obrazu a možná právě to je cíl - vidět ten celek lidských osudů, jak jsou provázané a jak jedna bolest může plodit další. Naštěstí se však objeví i pár paprsků naděje... Leland je pozoruhodná a bystrá postava, která nabízí určité zajímavé i důvtipné postřehy. Jeho náhled na svět a vůbec celé téma, které se točí okolo otázky "PROČ?", dělá z filmu zapamatováníhodný a nevšední zážitek. To uznávám i přesto, že na můj vkus je film možná až příliš chmurný. ~(3,9)~ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vnitřní monology potrhaných duší mladistvých s těmi hlubokými myšlenkami s tou zapletenou filosofií, kdy opravdu prociťujete všechno a víte, že je tu tolik smutku a tak málo útěšných náručí. Film dle mého gusta se syrovostí vzpomínek na můj věk 13-18 let... Gosling provedl perfektní nastudování, skvělý výkon, potlesk a těším se zas. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama