Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem na ten film doslova křičel: "Tak už se kurva konečně vymáčkni!! Dvacet minut tam tajtrlíkujou kolem auta a nic!! Dooprdele, vždyť tu jsou tři postavy a jeden zombie medvědo-vlko-veverkovec, jak těžké asi musí být rozjet kolem toho nějakou akci (nebo aspoň napětí..nebo něco)??!!" ..A po další hodině to rozhodně nebylo lepší.. Tohle je snad produkt nějaké scénaristické chráněné dílny nebo co, protože takhle zprasit geniálně jednoduchý a přímočarý set pro parádní monster"animal" horror, to se jen tak nevidí.. Potvora vypadá relativně dobře, ale jinak mi to fakt svou blbostí, nedotažeností, protivností a promarněností trhalo žíly. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bertino vyprodukoval jeden skvelý atmosférický snímok a jeden totálny prepadák (podľa tunajších hodnotení), ktorý ani nemám odvahu sledovať. "Monster" by teda mohol byť takým znovuzrodením režiséra, pričom napriek silným stránkam, aj on sám musí cítiť, že nie všetko mu vyšlo ako by si prial. Kamera síce ostrá ako Šatanove korčule za mlada, a atmosféra dostatočne hutná, no bohužiaľ tieto plusy ani zďaleka neprebili nevhodne vstupujúce flashbacky či výzor monštra, ktoré vďaka lesku pripomínalo skôr figurínu z múzea Madam Tusoe než živú bytosť. Každopádne, nebolo to zlé a bavilo ma to - 55% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Materstvo je pre Kathy (Zoe Kazan) obrovskou nepríjemnosťou. Je závislá na alkohole, má problémy vo vzťahoch a najhoršou vecou je to, že ju jej vlastná dcéra Lizzy (Ella Ballentine) nenávidí. Na ceste k jej otcovi im na opustenej ceste uprostred lesa vbehne do cesty zranený vlk a následne sa im pokazí auto. Čakanie je dlhé a medzi rôznymi otázkami zostáva jedna nezodpovedaná. Pred čím unikal doráňaný vlk? Odpoveď na seba nenechá dlho čakať a matka s dcérou sa napriek zlým vzťahom musia spojiť a bojovať proti zlu, ktoré ich v tmavom lese ohrozuje. - Every setback is a setup for a comeback. Verím tomu, že táto veta bola po nevydarenom Mockingbird pre pána Bryana Bertina hnacím motorom. A The Monster je teda riadne velkolepým comebackom. Perfektne zahrané a napísané postavy, nekomplikovaný a pritom tak ideálne funkčný scenár, skvelé prostredie a dokonalá temná atmosféra. Tie sú doplnené špičkovou hudbou hororových lídrov tomandandy a krásne spracovaným monštrom, ktoré je očividne celé vytvorené prakticky a bez použitia CGI. Režisér naozaj dokáže vytvoriť pôsobivú a na nervy hrajúcu atmosféru a som rád, že sa vrátil späť ku svojím koreňom a atmosféricky sa to podobá na The Strangers. So všetkou tou tmou a monštrom v nej som mal občas pocit, že ide o špeciálnu epizódu Stranger Things. Rating R je opodstatnený, pretože v počte vyslovení fuck sa to pomaly chytá na legendárnych The Devil's Rejects. Trochu mi vadí ten strašne neambiciózny názov, ktorý však nie je úplne zlý, pretože divák nevie, či ide o monštrum, ktoré sa skrýva v lese alebo o monštrum, ktoré je s dievčatkom zatvorené v aute. Nájdu sa tu však nejaké hluché miesta, ktoré zážitok len jemne zhoršujú. Flashbacky sú oproti temným častiam málo záživné, aj keď ukazujú podstatné veci, čo mi akosi bráni v tom, aby som tomu dal plné hodnotenie. V posledných rokoch je to však jeden z najlepších Monster hororov, ktoré som videl a každému ho odporúčam. Ešte musím dodať, že som si po dlhej dobe pozrel trailer (samozrejme po dopozeraní The Monster) a každému odporúčam nepozerať ho, pretože sa pripraví o velkú porciu príjemného hororového zážitku. + herec z The Strangers a Out of the Dark + herec z Final Destination 2, The Returned a iZombie ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V lesoch sa ukrýva veľa vecí.“ Obsahuje spoilery. Končatina na okne obšľahnutá z Jurského parku, citát o monštrách z Votrelca: Vzkriesenia a všeličo iné s miestami až vyložene na porážku idúcimi vedľajšími postavami prichádzajúcimi  samozrejme nie naraz, lež pekne postupne, aby obluda samozrejme mala koho zabíjať naprieč celým filmom. Zaujal Scott Speedman; myslel som si, že sa objaví aspoň na konci, ale nie, vystupoval len v jednom flashbacku. Tomu poviem úspešný koniec kariéry, Scott. So scenárom sa mohli viac vyhrať, tu som si pri zbytočnom obetovaní matky spomenul na dánskeho Strážcu mŕtvych, kde bol chlap pripútaný k potrubiu a mal pílu a namiesto potrubia odpiľoval ruku, kretén. Tu prečo matka proste nedržala pochodeň a spolu s dcérou nevyrazili pre pomoc? Ehm! Takisto mi chýbalo vysvetlenie, čo bolo monštrum vlastne zač. Kde sa vzalo? O čo mu šlo? Prečo zabíjalo ľudí? Aj ich žralo? Atď. Celé je to hlavne na režisérovi, ktorý vytvoril obstojnú a vcelku kvalitnú atmosféru (trocha á la Cujo) a o dvoch herečkách, z nich jedna sa podobá na Martinku z Turca, ale v zásade obe dobre hrajú. Scenár skutočne nie je žiadny zázrak, ale možno i vďaka početným retrospektívam do neľahkej minulosti hrdiniek dávam palec skôr hore, než dole. A za pekný dizajn netvora. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Žena, obrázek špatné matky a její dcera, která nepocítila v životě příliš lásky a svojí matku právem nemusí. Hlavními hrdinky bojují o přežití uprostřed lesa, po dopravní nehodě. Měl jsem celou dobu pocit, že se tvůrci pokouší o velké drama, sbližování obou žen a celé to proplést zápletkou s příšerou, která tam spořádá mechanika, saniťáky a podobně. Herečka holčičky má bezesporu velký talent, ale dramatické roviny bylo ve filmu přes čáru. Škodilo to navození napínavé atmosféry a odvracelo pozornost od hororových prvků. Monstrum připomínající potvoru z Krvavé hostiny je velmi povedené a scény, kde se nepárá s oběťmi se mi líbily. Závěr mohl být o dost povedenější a zase mě otravovala snaha o ubrečené drama. Vizuálem a triky se může bezesporu rovnat těm nejlepším letošním hororům. Od tohoto typu filmu nečekám oscarové herecké výkony, ale pořádnou řežbu. Obojí prostě skloubit nejde......5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama