Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

angel74 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový film, po jehož zhlédnutí mi prostě bylo dobře. Děj je sice snadno předvídatelný a využívá mnoho žánrových klišé, ale čert to vem. V současné neutěšené době se moc ráda podívám na krásný příběh plný lidskosti a porozumění. Nutno podotknout, že Eddie Murphy se svým hereckým výkonem v tomto snímku vrátil na výsluní ve velkém stylu. (70%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mr. Church je pohádka. Vlídný a milý příběh o tom, že vše na světě má své místo, vše se točí v kruhu a rodina je základ státu. A rodina, to může být každý, kdo chce v nějaké být. Svět je krásné místo, kde se vždycky najde nějaký Mr. Church a postará se o vás a vy potom o něho. Ne, ale teď dost ironie. Není to ani dobré ani špatné. Záleží hlavně na náladě, kdy si film člověk pustí. 60% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nepotřebujeme chlapa a určitě nepotřebujeme kuchaře.“ - „Moje sestra říká, že každá žena potřebuje muže. Někdy více než jednoho.“ Hlavním důvodem ke zhlédnutí pro mě byl Eddie Murphy. Nezklamal mě. A to, k mému překvapení, v podstatě vážné roli, nebo jistě „serióznější“ než z jakých ho mám zapamatovaného. Mr. Church však není vyloženě smutný, je i dojemný, úsměvný, vtipný a pohodový. V mnoha směrech bych film označil za takový ten typický „feel-good movie“. Barvité vaření (naštěstí pro mě jsem film sledoval najedený) a příjemný hudba tomu výrazně napomohly. A nejvíc už výše zmíněný Eddie. O čitelnosti vývoje příběhu se asi není potřeba příliš rozepisovat, nic neočekávaného se nestane. Problémem ovšem je, že vyprávění nevybočí ani trošičku a vše, co je předem nalajnované, se také stane, takže se člověk dočká i nejednoho klišé (důraz na jisté hodnoty také zřejmě nikoho nepřekvapí). Což je velká škoda. Film mi příjemně utekl, ale na víc než slušné 4* to nebude. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Mr. Church co nosí štěstí, nečeká na vděk. Bere to zprvu jako kšeft. Měl i chyby, ale o rodinu kavalírsky se staral. Péče o domácnost a vaření, co pohladí žaludek. Za které by se nemusel stydět ani Zdeněk Pohlreich. Prozaické, snad i pohádka. Je to radost, když potkáme v životě dobrou duši, vždy to má svůj půvab. Film, který se vyplatí vidět. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film který vás pohladí na duši. Film, který si na nic nehraje a už na začátku vás osloví titulkem : Tento příběh je inspirovaný skutečným přátelstvím. Scéna začíná a i končí v kuchyni vařením a ihned nás vtáhne do děje. O Eddiem nebylo hodně dlouho slyšet až jsem si nedávno říkal kam se ztratil. Teď se vrátil v plné parádě jako Mr. Church, klidný, obětavý ale zároveň i tajemný, tak jak ho neznáme a ihned mi to vynahradil a já mu věřil každé slovo co přečetl z knížky a zároveň ochutnal každé jídlo co navařil. Uvědomíte si, že lidí jako Mr. Church je kolem vás velice málo ale jsou to možná jedni z nejdůležitějších lidí, protože vás dokáží nenuceně ovlivnit a nasměrovat. Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtějí rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí.Tato věta naštěstí zazní ve filmu dvakrát v dané chvíli jsou slova opravdu zbytečná. Za mě i 9/10 a to díky skvělému hereckému výkonu všech zúčastněných herců. Velice příjemné překvapení a film který nemůže urazit nikoho. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama