Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (832)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes to překombinované vyprávění, humorné pokusy o psychologickou hloubku a zvraty jako z Cimrmana, tak to celkem jde. Sošný Affleck je pro postavu autisty dobrá volba (bez ohledu na to, jestli tato filmové postava má s reálnými možnostmi autistů něco společného). Akce dobrá, řemeslně bez zaváhání, celkově tak na 7/10, nahoru zaokrouhlím za finální zúčtování s hlavním záporákem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního po americku, chcete-li po hollywoodsku. Máte-li rádi složitě strukturalizované, extrémně překombinované, (pří)jemně nesrozumitelné, neotřele zpracované thrillery, v nichž geniální autista mistrně ovládá bojová umění, stejně jako ty nejsložitější matematické příklady, mohl by se vám tenhle ne úplně nezajímavý slepenec všeho možného i nemožného zamlouvat. Základem příběhu je atraktivní čtyřicátník, u něhož na první pohled není jeho postižení patrné, ženy by jej mohly opíchat i pohledem, ten by ovšem patrně na nabídku k sexu reagoval odříkáním dětské rýmovačky, kterou ve vypjatých chvílích tak rád drmolí. Ale rovnou se smiřte s tím, že na mezilidské vztahy není stavěný, i když by tak rád přivítal pohlazení. Většinu svého života žije totiž v osamění, ovšem nežije si špatně. Kluk jeden, přepírá prachy drogovým kartelům, jeho nelegální účetnictví už mu vyneslo jmění. Nově jde ale po něm Ministerstvo financí, nájemní zabijáci a ke všemu se uvolil, že ochrání jednu ne moc hezkou pipku, novou kolegyni z práce, před jejím utracením. Nutno uznat, že dvě třetiny filmu jsou neotřele zrežírované, originálně vystavěné, kvalitně zahrané, jednalo se o zajímavě fungující žánrový (pro)pletenec. Prostě radost sledovat. Nevím, k čemu došlo v produkci, že film najednou začal být odstrašujícím. Jeho dojezd, kdy vše mělo nějak zajímavě splynout a perfektně vygradovat, se stal nechtěnou "drebinovskou" parodií, příšernost sama, slaboduchá slátanina k popukání - zkrátka vše negativní v jednom. Šikovné střídání žánrových i sexuálních poloh se najednou obrátilo proti tvůrcům a vše přišlo vniveč. Netřeba vyzrazovat "zásadní", zcela vážně míněná závěrečná odhalení stran bližních ústředního hrdiny, což vše předchozí značně devalvovalo. Diskutabilní se rázem stalo i to, jak správně by měl divák vnímat hlavního hrdinu. Je dobrák od kosti? Je to bídák? Proč je vlastně tak nejednoznačný. Gavin O´ Connor je průměrný režisér, tohle ale mohl být jeho nejlepší film. Bohužel, i jeho nejlepší film to je. Vůbec by nevadilo, že akce je poskrovnu a nevypadá nijak extra, nelíbil se mně celkový (emotivní) rozkol filmu. A jeho závěrečná debilita. Ale více takových rolích pro Beňdu Skvrňáka. Když Bourne s Huntem nebudou mít čas, mile rád zaskočí. Jen si po vzoru svého supermanovského autisty změní identitu. Rázem z něj bude geniální matematik jménem Pat Mat. 5/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších filmů v tomhle roce. I když Afleck nikdy nebyl a není kdovíjakej herec, tak jedna věc se mu upřít nedá a sice, že si v poslední době umí vybírat opravdu dobře padnoucí role ve kterých stačí předvést trochu přirozenosti a průměrný řemeslo a stačí to. Nicméně kladem Zúčtování není jen on, ale i fakt, že to nemá úplně blbej děj, příběh dává smysl, film má spád a i akce je solidně drsná. Do kolen jsem z toho nešel, ale i tak dobrej nadprůměr a trochu škoda, že jsem to prošvihnul v kině.75% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já jsem neměl žádný problém akceptovat postupně se rodící bizarnost celé situace, takže jsem ve výsledku nadmíru spokojený. Výprava je účelově chaotická a tajnůstkářská, ale já to mám vlastně rád, takže mě zamrzel pouze lacinější final fight na konec, jehož pointu jsem odhalil už v půlce filmu, což je ale z velké části jen a jen můj problém. Natočený je to super, jako top áčkové "akce" letos to lze doporučit. 90% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bena Afflecka jsem nikdy nepovažoval za dobrého herce. Možná proto mne však tady velice překvapil a myslím, že se jeho autistická role doopravdy povedla. Nepůsobí nijak křečovitě a občas je to i trochu humorné. Dále je skvělá akce i zápletka a tak hodnotím velice kladně. 75%. Uprava po opětovném shlédnutí: Jde o jeden z nejlépe provedených filmů na podobné téma a jasných pět hvězd! PS: Interakce Afflecka s Kendrick roztomilé a finální bratrské shledání naprosto legendární! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)
  • Když Christian Wolf (Ben Affleck) při útěku otevírá ve svém úkrytu zásuvku s falešnými cestovními pasy, jako první je vidět pas České republiky. Namísto toho, aby byl pas ale červené barvy (oficiální barva ČR pasu), je v tmavě zelené (technici při plánování záběru měli pravděpodobně k dispozici jen vzor pasu, který se přestal vydávat v roce 2000). (Darkslider)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama