Reklama

Reklama

Maggie má plán

Trailer 4

Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která zatím marně čeká na tu pravou a životní lásku. Nakonec si zvolí plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel). I díky této volbě má, jako vždy, pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci" však narazí na nepředvídatelnost osudu. Maggie se totiž nečekaně zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie, jemuž se pro změnu zrovna rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore), velmi úspěšnou a egocentrickou profesorkou na prestižní Columbia University, a také více než trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozjede další ze svých dokonalých plánů. Tentokráte na osvobození Johna z manželského chomoutu. O několik let později, když je Maggie za Johna už provdaná, si uvědomí, že její láska k němu už poněkud vyprchala. A tak, jak je zvyklá, přijde s dalším plánem, a to smířit Johna s jeho bývalou manželkou a vrátit jej zpátky tam, odkud si jej před časem vyzvedla. S trochou pomoci nejlepších přátel, Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph), Maggie uvede do pohybu nový skvělý plán, který zamíchá s jejich životy a to jak nečekaně, tak i hodně vtipně. Maggie nakonec zjistí, že osud by občas měl být ponechán svému osudu. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (72)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Skvělá Greta Gerwig. Chvílemi nuda, chvílemi krásně na zamyšlení. Konec mě dopálil a poslední minuty přinutily myslet na konec ve smyslu "ažilišťastněaždosmrti". Dále komentář obsahuje SPOILERy!!! Kdo by to byl řekl, že se v tomto filmu nakonec jako největší hňup ukáže chlap. Aneb zničily jste mi život vy manipulativní krávy, já jsem něco jako nesvéprávný člověk, který nerozhoduje a hlavně NEZODPOVÍDÁ za své činy a teď si jdu koupit motorku, protože to všechno vyřeší! Protože ani v jednom případě ho nikdo do těch ložnic chodit nenutil, ani ho k tomu nepobízel. Teda ten mě nakrkl! Film, který se lehce dotýká pohledu na páry založené na -> viditelně submisivní + dominantní partner, protože někdy je to zkrátka třeba, protože bez sebe prostě nefungují. Tedy převážně ty subiny. A o spoustě dalších věcí. Škoda jen, že si pro mě nedokázal udržet spád, a tak moje pozornost značně pokulhávala. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netradične vystavaný film, kde si fabulu musíte skladať sami a časové medzery vypĺňať iba na základe toho, o koľko vyrástli deti. Dá sa potom chápať, že takto časovo neuchopiteľný a zdanlivo dramaturgicky rozbitý film nemá šancu osloviť širšie publikum a môžu s ním mať problém aj fanúšikovia konverzačných nezávislákov. Každopádne tu máme slušne napísanú hlavnú hrdinku, ktorá sa síce snaží mať plán, ale všetci vieme, ako to s plánmi v živote dopadá. Možno je mätúce, že Maggie má plán je zaškatuľkovaný aj do komediálneho žánru, okrem záverečnej otázky ohľadom čísel a zároveň tak aj pointou celého príbehu sa smiať nie je na čom a nie je to ani potrebné. No a kde inde máte možnosť vidieť učiť sa korčuľovať Julianne Moore? ()

Reklama

Fanita odpad!

všechny recenze uživatele

Taký zlý film s takým skvelým hereckým obsadením. Zbytok asi nemá ani cenu komentovať. Mňa by len strašne zaujímali ako uhovorili hercov ako Ethan Hawke a Julianne Moore podielať sa na niečom tak strašne nemastnom neslanom? Majú to tak, že raz do roka natočia nejaký film v rámci hereckej charity? Sklamaná som. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rychlost, s jakou je překlenuto několik let v životě postav, odpovídá režisérčině snaze přizpůsobovat strukturu vyprávění životním peripetiím postav. Mezi počáteční fází zamilovanosti a oboustranným opadnutím zájmu zeje velká mezera, kdy se kromě narození dcery navenek nic nestalo. Neschopnost vidět přínos vztahu v něčem jiném než v Lily, je možná důvodem, proč Maggie začíná uvažovat o rozchodu. Rebecca Millerová projevuje při nahlížení do soukromí svobodomyslných městských intelektuálů srovnatelný pozorovací talent i odvahu mluvit otevřeně o vztazích a sexualitě jako Lena Dunham (k jejímž Girls má Maggie o něco blíž než k Woodymu Allenovi, od něhož bychom se narážek na hnutí Occupy, Pussy Riot nebo Slavoje Žižeka zřejmě nedočkali). Millerová má své postavy očividně ráda a pro jejich nedostatky se snaží najít pochopení tím, že je zasadí do širšího kontextu (protagonistčina posedlost kontrolou nad vlastním životem může vyplývat z jejího nestabilního rodinného zázemí, její snaha děla pouze stoprocentně správná rozhodnutí, zase z výchovy dle kvakerských zásad). Ke karikatuře má zprvu blízko pouze Georgette, jejímuž zlidštění je ovšem věnována druhá část filmu, kdy se komickou figurkou stává naopak Maggie. Ochotou pohlédnout na postavy z různých perspektiv a předložit skrze jejich osudy více modelů spokojeného života se Maggie má plán liší od komedií jednoznačněji deklarujících, která cesta ke štěstí je tou správnou. Přestože film přesun pozornosti od Maggie k Johnovi a Georgette tematizuje také v dialozích (život jako beletrie vs. život jako zmatek bez pevného řádu), je jeho vinou formálně nesourodý a rytmicky nevyrovnaný. Ve druhé polovině ztrácí počáteční spontánnost a spád, stává se usedlejším a předvídatelnějším a velké oživení nenabízejí ani dialogy, točící se stejně jako vztahy postav v kruzích. Ačkoli snaha nabídnout divákům dva filmy za cenu jednoho zcela nevyšla, pořád jde o nesmírně důvtipný a z větší části uvěřitelný mix screwball a remarriage komedie s chytrou a soběstačnou ženskou hrdinkou (což je samo o sobě něčím výjimečným). 75% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti sa netajím tým, že mám rád žáner romantických komédií, pokiaľ sú kvalitné a dá sa pri nich odreagovať. To žiaľ nie je tento prípad. Tvorcovia sa síce snažili unikátnym spôsobom zachytiť tému medziľudských vzťahov a riadenia ich osudu, avšak bolo to dosť rozpačité, necelistvé a nevyrovnané. Bol to fakt zvláštny film a dejovo ma jednoducho nezaujal. Preto u mňa len čisto priemerné hodnotenie. 50 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama